Inlägg

Inlägg som 4bstract har skrivit i forumet
Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Bra initiativ i sammanhanget, en "Beginners Guide" är faktiskt användarvänlig att ha så Arch är inte helt ute på hal is imho, de försöker i alla fall ...

Jo, jag tycker att Arch lyckats väldigt bra för att vara en dist som fokuserar så mycket på att användaren ska pilla själv. Bara för att inte daemons startas automatiskt efter att man installerat ett paket, betyder det exempelvis inte att pakethanteraren inte informerar användaren om vilken handpåläggning som kan tänkas behövas osv.

Det samma gäller i stort installationen, vad jag kan minnas. Den är inte per definition step-by-step, men det är ändå mycket tydligt vad som förväntas av användaren.

Av 4bstract

Jag har kört båda de två distar du frågar om "på riktigt", d v s dagligen en längre tid.

Den huvudsakliga skillnaden i filosofi är att man i en större grad är tvungen att pilla med init osv i Arch, vilket man oftast inte behöver med Debian. Dessutom upplever jag Arch som mer bleeding edge än debian. Dock lider i alla fall jag ganska mycket av det faktum att paketbiblioteket är relativt begränsat. Dock är det mycket enklare att skapa ett paket för pacman än dpkg, vilket dock inte innebär att jag tycker att AUR är den guldgruva många vill få det att verka som.

Det var några ord på morgonen sådär. Skriv gärna om det är något specifikt du undrar över..

Av 4bstract

Om jag förstår dig rätt försöker du säga att arbetsgivaravgiften skall räknas till bruttolönen. Man kan givetvis räkna så, men den vedertagna definitionen av bruttolön innebär lön före inkomstskatter men efter arbetsgivaravgifter. När den egna definitionen avviker från praxis (oavsett vad man tycker om den) brukar det vara en god idé att göra ens åhörare uppmärksamma på detta. Då slipper man missförstånd som detta.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Men den bästa påminnelsen är ju att varje månad se att man har runt 30000-33000 kr på kontot (vilket är typ medellön innan skatter), sedan får man en fet räkning på

15 000 kronor

Som man varje månad ska betala. Det är en bra påminnelse! Och den räknar inte ens in momsen, eller bensinskatter, eller andra specialskatter. I många länder läggs momsen på först i kassan. Man får då se att varje gång man handlar ska staten ha 25%.

Gen genomsnittliga bruttolönen i Sverige ligger en bra bit under dina 30000-33000 (lite drygt 25000 vill jag minnas). Dock har vi stora (och växande) löneklyftor, vilket är viktigt att komma ihåg när man tittar på sådan statistik.

De övriga skatter du pratar om brukar väl oftast vara specificerade på kvittot.

Av 4bstract

BBB 20/3
Ger ~10/2.

Av 4bstract

Det blir som vilken intern SATA-hårddisk som helst. Jag tror att eSATA-fungerar precis likadant dock. SATA har hotswap-stöd per default.

Dina frågor om programvara kan jag tyvärr inte hjälpa till med.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Spelar ingen roll om så firman gick nakna fem mil i ett träsk för att få hem den hårddisken du har öppet köp i 14 dagar i vilket fall som helst sen får dem säga vad dem vill. Om du inte skrivit på något papper eller liknande som avsäger dig rätten.

Vi har vissa konsumentlagar här i Sverige som få är insatta i. Speciellt företagen.

Har du köpt hårddisken i fysisk butik? Då är det kört.

De 14 dagar du pratar om regleras av distansavtalslagen. Denna lag reglerar även vissa undantag, som t ex om det rör sig om en specialbestäld vara.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Tycker det låter rätt roligt egentligen. Du specialbeställer en hårddisk för 2000:- och litar på vad någon i Dells support säger utan att dubbelkolla själv? Visst har man hört många historier om blåögda personer, men du tar nog priset

Ta inte åt dig allt för mycket nu bara

Man kan ju vända på myntet och säga att det är precis vad TS har gjort. Eller menar du att någon annan än Dell borde ha den bästa informationen om deras produkter? Att tillverkaren gett ett positivt besked skulle i alla fall göra mig mer säker än att jag suttit uppe på kammaren med linjal och försökt konstatera huru det finns tre millimeter att ta av eller inte.

Av 4bstract
Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChristofferC
Och X61 är mycket snyggare än både X200 och X300 imo.

Och varför så breda kanter runt skärmen jämfört med X61?

Det var bättre förr. Tydligen börjar jag bli en gammal tjurig gnällspik.

Härligt, jag är glad att någon håller med mig - tänkte komma med samma två synpunkter. Min X60 är by far snyggare än de där två sorgkantsmonstren. Och vem vill ha en trackpad (x300)?

Av 4bstract

Inga problem.

Av 4bstract

Jag vill ju absolut inte dumförklara någon, men..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
tyvärr har jag varken plats eller ström för en sån, men annars vore det ju att föredra.

Citat:

Läs först

Av 4bstract

Vad som skiljer sig sig utöver specifikationerna skulle dock vara intressant att veta.. Jag har ett par Seagate ES/NL35.2. De är i det mesta identiska med motsvarande "standarddisk", bortsett från just MTBF. Inte heller hos Seagate har jag tidigare kunnat hitta något konkret..

Av 4bstract

Du behöver antagligen ha rtorrent-katalogen i PATH.

Av 4bstract

Att köpa utan det du kallar lull-lull vet jag inte så mycket om, men om man ser till amerikanska forum tycks folk där kunna välja en hel del. Min X60 har dessutom CTO (configure to order) i modellnamnet, men jag vet inte var man kan hitta dessa.

Ang. linux-stöd så tror jag att det är lugnt. X61 är i stort identisk med X60, vilket jag alltså kör. Jag har inte haft problem med varesig 2.6.24 eller 2.6.25. Äldre lär fungera, men jag vet inte hur långt bak stödet sträcker sig, eftersom att jag ej testat. Jag kan inte komma på något jag funderat på som jag inte kunnat lösa med hjälp av thinkwiki heller, så det är helt klart värt att titta lite där.. http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:X61

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moue
är det samma strömkontakt på en 2,5" sata hårddisk som en 3,5" sata hårddisk?

Ja

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hez666
den kommer rensas

Nej. Den finns kvar. Det handlar om att konvertera, inte ersätta något.

http://support.microsoft.com/kb/307881

Av 4bstract

ImageMagick är verkligt.

Av 4bstract

Att använda utrustning som rör sensorn känns oftast onödigt. En kraftig blåsbälg fungerar bra, i de allra flesta fall. Håller man sig till inte allt för små bländaröppningar besväras man ofta inte av en stor del av den smuts som oundvikligen hamnar på sensorn.

Är det riktigt illa och du har en Nikon rengör Lasses kameraservice gratis om man har vägarna förbi.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pappy
Provat om det funkar bra i Linux?

Detta kort? Någon provat?
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=STRAID4

Sil3114 fungerar utmärkt till linux.

Av 4bstract

Riktigt många billiga kontrollers har Silicon image-chip. Dessa har gott stöd i Linux, och så tycks även vara fallet under BSD (vilket jag antar att du ska köra). Tipset är alltså att kolla efter sådana