Inlägg

Inlägg som lassekongo83 har skrivit i forumet
Av lassekongo83

Jag vet att dom spammat på reddit en hel del. Nu har jag varken provat eller sett någon källkod, så ta det med en nypa salt. Men jag litar inte på någon tjänst som spammar med bottar på reddit för att få användare.

Av lassekongo83
Skrivet av superegg:

Jag använder annans Adblock plus men då försvinner min hjärta som jag har vid mitt namn därför jag använder Stylish och sen så passar jag även på att höja upp sidan lite med istället för reklam där.

Du kan även använda uBlock Origin som en ersättare till Stylish. Men man måste skriva lite annorlunda. (Stödjer heller inte url(). )

Exempel:

sweclockers.com##body a:style(color: purple !important;) sweclockers.com##body:style(background-color: pink !important;)

Av lassekongo83

Tänk på vad ni röstar på i Europaparlamentsvalet maj 2019. Hitta ett parti med kandidater som motsätter sig dessa beslut. (Samt lobbying från företag med vinstintressen.) Inte för att det påverkar just detta beslutet, men det kanske kommer fler värre liknande beslut i framtiden.

Av lassekongo83

Varför JavaScript för en sån enkel funktion?

<div id="toppen">Hemskt mycket hej.</div> <a target="#toppen">Detta var ju toppen!</a>

Går nog att lägga in onödiga animationer med CSS också.

Av lassekongo83

Google's riktiga reklam ser ut så här. Det du har kommer antagligen från malware eller nåt webbläsartillägg du har installerat.

Av lassekongo83

Skriv in about:config i adressfältet.

Ta bort allt i:

dom.popup_allowed_events

Av lassekongo83

Det var inget vidare bra test han gjorde. För att göra ett bättre test bör man:

1. Ha ett helt slumpmässigt ord från slumpmässig sida från en fysisk ordbok. Dock inte vilket ord som helst, det måste ha nån form av värde för annonsörer. Tror till exempel att det inte finns några kampanjer för ordet "bergsvägg".

2. Gå igenom alla steg man gör under testet. Gå igenom alla installerade appar och dess inställningar så att andra kan testa med samma.

3. Ha helt ny hårdvara med en annan internetuppkoppling. Nya konton, ny identitet, och befinna sig på annan plats än sitt hem, borta från människor man känner som har uppkopplade enheter med sig i sina fickor.

4. Prata om ämnet i ca 1-5 minuter. Vänta minst 30 minuter innan kontroll. Under den tiden bör man inte göra något annat. Var tyst och använd ingen uppkopplad enhet.

Av lassekongo83

@zyberzero: Det var problemet. Tackar.

Av lassekongo83

[bash] Ignorera rader i txt filer och kombinera dom till output.txt. Vad gör jag för fel?

Jag har ett antal txt filer jag vill kombinera till en fil. Jag vill att tomma rader ska ignoreras, likaså rader som börjar med %.

För nuvarande har jag.

cat fil1.txt fil2.txt fil3.txt | egrep -v "(^%.*|^$)" > output.txt

Vilket enbart fungerar för den första (eller den andra eftersom den första filen inte innehåller något av det jag vill ignorera).

fil1.txt:

Hörru Glenn, vilken smart anka du har. Jag vet, det är en doktorand.

fil2.txt:

% blabla Vem är den lille pojken med hudsalva i ansiktet? Det är min korte-son.

fil3.txt

% blablabla Glenn var sen. Hysén va han då?

output.txt blir då:

Hörru Glenn, vilken smart anka du har. Jag vet, det är en doktorand. Vem är den lille pojken med hudsalva i ansiktet? Det är min korte-son.% blablabla Glenn var sen. Hysén va han då?

% blablabla
ska inte vara där. Vad gör jag för fel?

Av lassekongo83

Jag har redan fixat de flesta sidorna i det svenska filtret. Aktivera det i inställningar > tredjepartsfilter > SWE: Frellwit's Swedish Filter.

Av lassekongo83

@shelter: Kontrollera så att du inte klickat i blockera externa typsnitt. https://github.com/gorhill/uBlock/wiki/Per-site-switches#no-r...
Annars kan det också vara något annat tillägg (eller dns, host-fil, pi-hole, filter) som blockerar detta.

Av lassekongo83

@shelter: Allt fungerar som det ska för mig. Är listan uppdaterad? Kör du med några egna gamla tillagda filter?

Av lassekongo83

@VresiBerba: 1.15.18 är den senaste stabila versionen, så det är rätt. Men du verkar sakna många filter som finns i assets.json. Hur det har blivit så vet jag inte. Nu vet jag inte vilken webbläsare du kör med, men dessa är det korrekta länkarna till uBlock Origin för Chromium och Firefox. Är inte den versionen installerad så är det nåt fel, eller så har du ett bluff-tillägg. Prova med att installera om tillägget också kanske.

Annars kan du kopiera denna länken (bara länken) och lägga in den längst ner där istället.

Av lassekongo83

@VresiBerba: Kontrollera så att det är uBlock Origin du har installerat och inte nån av de andra fejk-klonerna. Du kanske också kan ha lyckats minimera listorna, då är det bara till att klicka på "Regioner, språk".

Av lassekongo83

@yrfhar: Det är bara till forcera en uppdatering av den svenska listan under Tredjeparstfilter > Regioner, språk. Annars är den satt till o uppdatera sig själv var tredje dag.

Av lassekongo83

@yrfhar: Är din webbläsare svenskspråkig och om det är uBlock Origin som är installerat så behöver du inte göra något. Kolla i alla fall om den är aktiverad under Tredjepartsfilter > Regioner, språk > SWE: Frellwit's Swedish Filter.

Av lassekongo83

Om problemet uppstår igen, prova med att lägga till följande i din adblocker:

@@||aka-cdn.adtech.de/dt/common/DAC.js$script,domain=tradera.com

Inget optimalt filter då det vitlistar ett script från adtech. Höll på att leta efter en annan lösning då jag fick samma problem som TS när jag testade först. Men efter ett antal reloads så försvann adtech från sidans källkod. Förmodligen något de håller på och A/B-testar i nuläget.

Av lassekongo83

@Ahlen: Listan är gjord specifikt för uBO. Pi-hole kommer inte att förstå html filtering eller syntax som script:inject(), redirect, $important, $badfilter, matches-css, med mera. uBO är mycket mer kraftfull när det kommer reklamblockering i webbläsare.

Av lassekongo83

@Tenebrae: Det har du rätt i. Kollade på affarsliv.com igår, och då verkade det som att det fungerade. Som det ser ut nu så verkar omdirigeringen skötas från servern, så som klient kan man inte göra så mycket.

Av lassekongo83

@Aene: Gå in i inställningarna > Tredjepartsfilter och klicka i SWE: Frellwit's Swedish Filter. Är den redan aktiverad, klicka på klockan bredvid och sen på knappen "Uppdatera nu". Jag fixade SvD häromdan, men listan är bara satt till att uppdatera automatiskt var tredje dag.