Inlägg

Inlägg som lassekongo83 har skrivit i forumet
Av lassekongo83

@Tenebrae: Blockera kakor på affarsliv.com, nsd.se med mera. Kommer inte fungera om du bara blockerar login.ntm.eu. Kan även vara bra att rensa alla kakor som dessa sidor har satt.

Av lassekongo83

@Tenebrae: Mjuk paywall som kräver kakor för att fungera. Bara till att avaktivera kakor på NTMs sidor.

Av lassekongo83

@Benna: Min lista har inget med YouTube att göra. Antagligen så är du på en session av YouTube där Google A/B testar reklam genom att köra den genom samma server som orgninalvideon. (Kan man ibland få bort genom att logga ut från sitt konto om man är inloggad.) Eller så är det så att hosts filen du använder inte har tillräckligt med ip-adresser. Du kan ju alltid prova nån annan lösning som till exempel pi-hole.

Av lassekongo83

Nu kommer min lista så småningom att ersätta SWE: Fanboy's Swedish i uBlock Origin eftersom den listan verkar övergiven. Upptäcker ni oblockerade annonser, tracking, scams, eller fel på någon svensk sida, så öppna gärna en buggrapport på min GitHub.

Av lassekongo83

@Blackie: @GannTrader: Forcera en uppdatering av min lista om ni prenumererar på den.

Annars:

@@/hyper-assets/preload.*$script,domain=aftonbladet.se @@/hyper-assets/app.*$script,domain=aftonbladet.se /hyper-assets/$script,domain=aftonbladet.se

Av lassekongo83
Skrivet av LDMN17:

@lassekongo83: Hej, jag är ny medlem och har följt denna tråd på hur man stänger av reklam på AB och har klistrat in samtliga ideér i uBlock origin och det har funkat. Nu undrar jag, eftersom jag gillar att kolla på fotboll, hur man kan ta bort annons/reklam på Fotbollskanalen.se videoklipp? Skulle uppskatta om ni visste ett sätt att komma runt det precis som ni lyckades i AB. Tack!

Detta bör fungera. La till det nyligen i min filterlista. Så om du redan prenumererar på den så är det bara till att forcera en uppdatering av den.

@@||nice264.com/data?^$domain=tv4.se|tv4play.se|fotbollskanalen.se ||nice264.com/data?*$xmlhttprequest,important,redirect=nooptext,domain=tv4.se|tv4play.se|fotbollskanalen.se ||damoh.tv4play.se^$image ||damoh.tv4play.se^$xmlhttprequest,redirect=nooptext,domain=tv4.se|tv4play.se|fotbollskanalen.se ||youboranqs*.com^$xmlhttprequest,redirect=nooptext,domain=tv4.se|tv4play.se|fotbollskanalen.se

Av lassekongo83
Skrivet av scu7h:

@lassekongo83 Kör Mac och Safari.
Ublock Origin fungerar ej där. Går det att använda filtret i tex Adguard?

De citerade filtren är vanliga filter som bör fungera i de populäraste annonsblockerarna.

uBO till Safari btw: https://github.com/el1t/uBlock-Safari

Av lassekongo83

I grund och botten är det nog hela annonsmarknaden som måste förändras. De har en enorm utmaning framför sig. Att försöka tvinga på användare att ge upp en överlägsen bekvämlighet med något som är väldigt mycket sämre är svårt att göra. För att sen inte tala om den ökade säkerheten man får tack vare innehållsblockerare.

År 2016 gjordes en undersökning av Novus på uppdrag av Sveriges Annonsörer där de kom fram till att Svenskarnas negativa inställning till annonser ökat rejält de senare åren. "52 procent säger att de har en negativ inställning till reklam, att jämföra med 18 procent som har en positiv inställning." Den positiva siffran låg på 44% år 2005.

  • Mest ogillar svensken reklam i mobilappar, 77 %, Youtubeklipp, 75 %, spel, 70 %

  • En av fyra är villig att betala extra för att slippa reklam för en tjänst man prenumererar på. Mest villig att betala är de i åldrarna 18 till 29 år

  • 31 % använder adblockers. 37 % av männen, 25 % av kvinnorna

Webben är sen också tyvärr väldigt bloatad. Bryan Lunduke beklagade sig också över detta i en väldigt lång rant på YouTube.

Av lassekongo83

Med uBlock Origin kan man skapa sig lite kosmetiska filter som kan plocka bort grejer i DOM. Men eftersom jag inte vet vilka sidor eller användare du syftar på så kan jag inte hjälpa något mer.

Av lassekongo83

Beror på hur mycket du vill blockera. Standardinställningarna är gjorda för att fungera bra för de flesta. Men AdGuard filters kan vara bra att aktivera också.

För Chromium webbläsare kan det vara bra att även installera uBlock Origin Extra.

Vill du ha mer kontroll över vilka domäner och scripts som får anslutas på en webbsida så finns det mer info att läsa på wikin.

Av lassekongo83

@Blackie: Lägg till detta i din adblocker.

||aftonbladet.se/hyper-assets/freewall.*.js$script @@||aftonbladet.se^$generichide aftonbladet.se##.abAdArea

Av lassekongo83
Av lassekongo83
Skrivet av Commander:

Gäller det chromium också?

Skickades från m.sweclockers.com

Från och med Chromium 61 finns flaggan chrome://flags/#autoplay-policy som man kan aktivera om man vill.

Firefox har haft en sån här funktion ett tag nu också: media.autoplay.enabled i about:config.

Ibland behöver man klicka flera gånger för att vissa videos ska spelas upp. Det beror på dåligt kodade spelare som förväntar sig att autoplay alltid är påslaget.

Av lassekongo83
Skrivet av Larri:

@Larri: Jag vill uppdatera - Efter ca: 2 veckor med ett nytt konto är nu också det kontot utvalt för reklamspamming, så nu kommer jag inte runt reklamen på nya kontot heller Alla tips mottages gladeligen.

Om du har VLC installerat: Kopiera videoadressen > Arkiv > Öppna nätverksström.

Av lassekongo83

Ju mer jag tänker på det desto hackigare blir det. Jag får nog ta och göra som du sa i början. Får helt enkelt sedan skapa ny @if i mina mixins för element som ligger under 'headerbar' och lägga in dom i en "placeholder selector".

Mixin:

@mixin button($t, $c:$bg_color, $tc:$fg_color, $edge: $borders_edge, $dc: $dark_bg_color, $dfc: $dark_fg_color) { @if $t==normal { background-color: lighten($c, 5%); } @if $t==header-normal { background-color: lighten($dc, 5%); } }

Placeholder selector:

%header_widgets { button { @include button(header-normal); } }

Headerbar:

headerbar { @extend %header_widgets; }

Då gäller det bara för mig att komma på vilka 'widgets' förutom 'button' som kan förekomma i en 'headerbar'. Har inte så stor kontroll på det eftersom det är GTK jag skapar ett tema till och inte HTML. Men tack för hjälpen i alla fall.

Av lassekongo83

@kundun: Visst kan jag göra det, men till slut behöver jag skapa nya mixins och annat så att inga andra element använder sig av det ljusa temat i det elementet jag vill använda det mörka. Det bästa vore om jag kunde ändra $variant till dark lokalt så alla element under tex "headerbar" använder sig av det också.

Av lassekongo83

Scss: Vill använda ett värde i en variabel med 2 värden oavsett om en annan variabel är satt till 'light' eller 'dark'

$bg_color: if($variant == 'light', #ebeced, #33393b);

Som standard används #ebeced och skrivs till filen gtk-contained.css. Om variabeln $variant är satt till dark så ändras färgen till #33393b och skrivs till gtk-contained-dark.css.
Här kan ni se hur det är uppbyggt i sin helhet. gtk-contained(-dark).scss sätter variabeln $variant.

Problemet jag vill lösa. Använda #33393b temporärt på några element i gtk-contained.css utan att behöva skriva en massa nya variabler för att få använda den färgen i det ljusa temat.

Exempel på en mixin jag vill ändra. $c ska ha den mörka färgen #33393b i gtk-contained.css (det ljusa temat.)

@mixin headerbar_fill($c:$bg_color, $hc:transparentize($top_hilight, 0.4)) { // // headerbar fill // // $c: bg color // $hc: top highlight color // background-color: darken($c, 3%); box-shadow: inset 0 1px $hc; // top highlight }

Är det möjligt tro?

Av lassekongo83

@hugesjystalker: Fungerar fortfarande för mig. Använd enbart uBlock Origin. Använder du ABP, Adblock, Ghostery etc samtidigt så kan det skapa problem.

Av lassekongo83

Chromium-webbläsare är rätt så kasst på sånt här. Rekommenderar att du använder Firefox till sidan så du kan ändra dom.popup_allowed_events.

Om du inte kan använda FF. Öppna uBlock Origins inställningar, ställ in "jag är en avancerad användare". Gå in på sidan och blockera inline skript och tredjepartsskript. Fungerar inte det så prova att blockera förstapartskript också. (Mer om dynamisk filtrering.) Går sidan sönder så får du leta i loggen, CTRL+U, eller Chrome's developer tools efter skriptet som behöver blockeras. Antagligen får du då skriva en statisk regel som blockerar det. Eller om skriptet är inline, prova uBOs script:inject. exempel.se##script:inject(abort-on-property-write.js, sträng.från.inline.skriptet) (write kanske bör bytas ut mot read i vissa fall.)

Av lassekongo83

@Meantek: Detta borde få bort det.

||aftonbladet.se^$media