Inlägg

Inlägg som dlinksucks har skrivit i forumet
Av dlinksucks

Ja, exakt.. ber om ursäkt.

Av dlinksucks

Jag har brutit förseglingen och monterat och försökt starta upp.. bilden är bara svart så jag utgår ifrån att minnena inte passar
Hoppas att jag fortfarande kan ha bytesrätt eller öppetköp..
Det vore en dröm om någon här råkade ha samma minnen och moderkort och fick det att funka!

Av dlinksucks

Larsson95: Vilken MHz?

Jag misstänker att moderkortet stödjer bara 1600MHz överklockat annars 1333MHz.. Är det där felet ligger kanske?

Av dlinksucks

Asus M4A785-V Evo + Minnen?

Hej

Jag har precis inhandlat en ny dator i delar och köpte såklart fel minnen till den (Corsair XMS3 DDR 4GB 1600Mhz (CMX4GX3M2A1600C9)) dessa är bara till Core i5 och i7 och jag körde på en Phenom 2..

Mitt nya system är alltså följande Asus M4A785-V Evo tillsammans med en AMD Phenom 2 955 BE och nu till min fråga.. Jag har kollat i manualen till mitt moderkort över vilka minnen som funkar med mitt Mobo (listan på Asus hemsida är identisk med manualen) och listen över minnen är rätt udda/kort.. Jag kan inte hitta ett enda minne här i Sverige som är med på listan. Är det någon som har samma moderkort och kan berätta för mig vilka minnen som funkar garanterat som man köpa i en butik som webhallen t ex?

Känns fruktansvärt jobbigt med ett nytt system hemma som bara står och dammar..

PS Jag kan tänka mig att sälja dessa Corsair minnen för en billig peng dessutom.

Väldigt tacksam för svar!

Av dlinksucks

Filmfiler som förstörts?

Efter ett fel på system partitionen (vägrade starta Win) så har alla mina filer förstörts på en annan partition (dock samma disk som sys partitionen). Nu funkar win utmärkt efter formatering och ny installation men filerna på min andra partition är trasiga allihopa.. Mest film filer, xvid osv.. när jag trycker på dom så kommer antingen ingenting upp eller så spelas en o samma klipp upp som jag formaterade bort (hur kan den sitta kvar?! skumt som fan). Jag har ju delat upp på detta vis för att inget skulle hända mina filer. Det kanske inte är någon idé och partitionerna? Vad kan jag göra för att återställa dom? Att deleta dom finns inte..

Tacksam för svar.

Av dlinksucks

Få datorn att ladda från rätt win/hd?

Hejsan.

Jo, det är så att mina diskar krånglar lite. Eller kanske os rättare sagt. Nu har jag en gammal disk i med XP på (kör den nu) sen har jag en sprillans ny hd med även XP på den.. men om jag tar ut min gamla nu och kör den nya som default (som jag vill göra) så startar inte Windows XP från den. Men om jag har min gamla kvar så kan jag välja vilket Win jag vill köra när datorn startas och båda funkar gallant. Varför lyckas jag inte komma in i Win utan min gamla hd i datorn?

Kan det var någonting jag kan ändra på i boot.ini? Har för mig att jag gjort något liknande tidigare.. men minns ej..

Den nya innehåller en del material på partition 2.. som jag inte vill bli av med. På första partionen är bara Win XP inget annat.. självklart NTFS.

Jag får felmeddelandet "NTLDR (kanske någon bokstav fel) is missing"..

Har kollat runt en del också.. "NTLDR is missing" error message when you install or upgrade Windows XP over Windows 95, Windows 98, or Windows Millennium Edition" - Stämmer inte alls.. partitionen var helt ren innan

Vore jättetacksam för svar!!

Av dlinksucks

DVD brännare som gör "klickljud" i passivt läge

Hejsan,

Jag har ett problem. Har en NEC ND-3550 DVD-RW 16X som gör klickjud när man inte ens använder den. Utan någon skiva i. Då fryser datorn i ett par sekunder. Detta brukar hända när datorn varit på en längre tid men ibland i uppstarten också, då jag inte kommer in i Win XP ens. Den har funkat suveränt hittills och det går även att bränna skivor perfekt när den inte håller på o krånglar.. Trodde först att det var HDn men efter att ha kopplat ur DVDn så upphörde klickandet direkt så..

Vet någon vad detta kan va?

Av dlinksucks

Tack för alla svar!

Nät agget, verkar hur bra som helst. Ska fundera på det.

Om jag bara visste garanterat att är detta som är felet (nätagget dvs) så är det ju inga problem.. Känns bara så trist om felet kvarstår trots nytt nätagg.

Av dlinksucks

Det är 4 st Seagate Barracudas, 3x160, 1x200.

200 gig HDn är den som är ny. Tänka lägga till den som additional storage först men eftersom det inte gick o starta upp datorn med den så kör jag med den som Primary (Win på den) nu och en 160 som andra HD. (dvs två stycken i nu, det funkar fint). Om jag lägger till de andra diskarna så startar inte datorn.. Det har nog ingenting med formateringar att göra. Har testat det mesta.

Av dlinksucks

Tack!

Enligt testet så fick jag 252W bara.. Men det är ju på ett ungefär bara. Kan det vara så att mina grejer överstiger 300 trots allt? Jag har ganska "normala" grejer i burken.

Av dlinksucks

Vad händer när strömmen (nät agget) inte räcker till?

Hejsan,

Hoppas detta är rätt forum för min fråga.
Jag undrar vad finns det för tecken på att nät agget inte klarar av o ge ström till allt?

Det är nämligen så att jag köpt en ny hårddisk (datorn vill inte starta med den, men utan går det) så jag har rätt många enheter och så i min lilla burk som har 300W.

När jag har den nya HDn i så får jag upp en bluescreen vid uppstart som säger att jag ska ta bort senast installerade hårdvara. Kommer inte in i safemode heller. Tror att det beror på strömmen. Men jag vill gärna vara 100% innan jag köper nytt agg (eller ev. datorlåda inkl nätagg)

Tacksam för svar.

Av dlinksucks

Jo, utan kontrollerkortet funkar det.. har så just nu. Men jag vill ju kunna använda min nya disk..

olirc: Har testat det nu idag utan framgång.. exakt samma resultat.. :/

Av dlinksucks

dvdirect (www.dvdirect.net) på söder säljer 25 spindel Verbatim för 130:-

Av dlinksucks

Datorn vägrar starta med kontrollerkort. (Bluescreen)

Hejsan, jag har dessa diskar i min dator, Seagate Barracudas allihopa 3x160 1x200.. 200 GB hdn fick jag i julklapp tillsammans med en Ultra ATA kontroller, o en strömfördelare (4 pins). När jag startar upp datorn så hittar kontrollerkortet hårddisken utmärkt och datorn KUNDE starta innan jag installerade några drivrutiner. Men sedan när jag installerade drivrutiner (tog XP's default drivers för kontrollerkort..) så får jag bara en bluescreen vid uppstart, även om jag väljer safemode så får jag bluescreen, sen startar den om sig igen.

Vad är detta? Med tanke på att den inte startar vid safemode ens så bör det ju inte bero på drivrutinerna tycker man. Men allt lutar ju nästan åt det hållet..
Kan det vara så att nätagget inte klarar av o ge ström till den?

Tips?

Av dlinksucks

Köpråd

Hejsan,

Tänkte sätta ihop antingen ett uppgraderingspaket eller en helt ny burk. Jag är inte helt hundra på om jag måste byta chassit + nätagg. Sitter på en Athlon 2200 nu med någon random miditower och 300w.

Tänkte mest ha den till spel samt redigering utav foto och film.

Jag vet på ett ungefär vilka sorts grejer jag vill ha, dock så har jag ingen större koll på fabrikat/modeller. Såhär hade jag tänkt mig:

Moderkort / Intel SOCKET 775 / Asus med PCI-E
Intel Pentium 4 550 3.4 GHz Socket LGA775, 1MB, BOXED m/fläkt
GeForce 6600 GT
1024 DDR2 Kingston (el. TwinMOS)

Vad bör jag tänka på? Har ni några tips på något annat jag ska välja istället? Har inte alltför stor budget

Tacksam för svar.

Av dlinksucks

Plötsligt oformaterad disk? Kan ej komma åt

Hej,

Jag vet inte om jag glömde formatera disken (den är ny, Seagate Barracuda 160 gig) Den innehåller allt viktigt jag nånsin gjort med datorn. Efter en liten kopiering från enhet c: till denna hd, den är f: (additional storage).. så slutade den fungera helt plötsligt. Kommer ej åt filerna på den. Så fort jag klickar på F: så frågar den om jag vill formatera enheten. Vilket jag ej kan göra.

Vad kan jag göra åt saken?

Har försökt köra System Restore men den säger att den inte kan ångra kopieringen som jag gjorde. Måste på något sätt komma åt dessa filer o göra backup o sen formatera. Hur ska jag gå till väga?

Den saknar filsystem helt o hållet nu verkar det som. Står att det är RAW. Står bara 0 byte i utforskaren osv.

Vore oerhört tacksam för en lösning.

Av dlinksucks

Jag har tre st Seagate 160 GB, har köpt till två. Hade en sedan tidigare och då löste jag problemet med Seagates Discwizard, formaterade med det programmet bara så funkar det finfint.

Nu så när jag gör samma sak så funkar det inte alls? Det är 128 på alla diskar. Jag har kört EnableBig progget (o gjort maunellt), SP1 o 2 och testat allt förutom Partition Magic för det verkar helt omöjligt att få tag på på ett fungerande ex ut av programmet. Men har lekt med diskhanteraren massor utan framgång..

Någon som har nån aning om vad som löser detta?

Av dlinksucks

Tusen tack!

Jag har gått in i msconfig o satt den rätta XP:n på default.. Men jag kan inte ta bort den där gamla raden? Så att alternativet försvinner helt. Verkar inte hitta någon boot.ini fil när jag söker heller.. Ska jag skapa en i win mappen då?

Av dlinksucks

Få bort välja OS när datorn startas?

Hej,

Jag har köpt ny hd (Seagate 160GB) och nu har jag fört över allt från min gamla hd till denna och installerat XP på nytt.
Har formaterat min gamla hd.. Men när jag startar datorn så får jag ändå frågan vilken OS jag vill köra igång? Båda valen är då Win XP Pro men den ena funkar ju inte eftersom jag formaterat bort det (trodde "frågan" i bios skulle försvinna automatiskt då jag formaterat hdn) så min fråga är hur får jag bort det här? Så att den bootar upp automatiskt?

Tacksam för svar!

Av dlinksucks

Kommer ej in på Hotmail?

Hej,

Till att börja med så är det här inget "tillfälligt" fel, det vet jag.. Det har varit så i ca 6 månader. Jag kan vara på msn med den här adressen, jag ser när jag får nya mail och allt.. men kan ej komma in i inboxen. Däremot så kan jag göra det från andra datorer. Jag förstår verkligen ingenting. Under dom här 6 månaderna så har jag formaterat om hårdiskarna ett par gånger, köpt ny dator.. men d blir ingen som helst skillnad. Någon som vet vad det kan va för fel?

Tacksam för svar.