Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT
Skrivet av Zydepoint:

Så länge man rakkopplar datorn till det inkommande uttaget så gäller det fortfarande

Kopplar man datorn direkt till uttaget och tar bort routern ur ekvationen får man en ny IP redan vid inkopplingen så det behöver inte köras några kommandon, men det är lite opraktiskt att inte ha nån router istället.

Av ZaInT

Hade ett Oculus DK1 och var helt kär redan då, nu är det pengar som stoppar och det är det nog för de flesta - särskilt om man sitter kvar på ett grafikkort köpt för några år sedan och även måste uppgradera det.

Av ZaInT

Hahaha, njut av din ekokammare dårå Muskis.

Av ZaInT

lol Yammer

Av ZaInT

Användare: @Keydie
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Tog tåget och mötte hens sambo på stationen
Betalning: Swish vid mötet
Produkt: Dell U2412M (24" e-IPS)

Positivt:
* Mycket snabbt och effektivt; budgivning, PM, överenskommelse om utförande och sedemera köp
* Produktbilden stämmer överens med verkligheten och varan är fullständigt fungerande
* Seriös affär, trevlig i kommunikation över text och likaså en annan trevlig person som mötte upp mig
* Fixade en stor IKEA-kasse till mig så att jag lättare kunde kånka med den tillbaka med 40 min kollektivtrafik utan att nån snubblade över den, en liten detalj jag blev mycket glad för
* Som det ska fungera att göra affärer, utan några som helst konstigheter

Negativt:
Absolut ingenting

Betyg: 5/5

Av ZaInT

Den där "datorteknikern" måste skratta åt dig så att han har svårt att andas vid det här laget, du kommer antagligen kunna ha köpt minst två helt OK datorer tillverkade ett decennium senare om inte ännu bättre.

Det kostar att ha principer när de är så här korkade, men du måste antingen vara ett troll eller bara en otroligt speciell människa som inte värdesätter varken tid, pengar eller bra humör. Blir fan sur av den här tråden, byt dator för helvete. Block.

Av ZaInT

Glöm inte att HX620 lanserades 2007...........

Av ZaInT

Gillar att koda då och då när jag känner för det men gick in i väggen som programmerare, det är ett jävla tryck så det gör jag inte om.

Av ZaInT

Electron slår till igen, kan det inte bara självdö... Lär ju betyda att t.ex. Discord kommer att brinna de närmsta dygnen.

Av ZaInT

Säg nu fan inte att företag kommer att använda detta som ammunition för att ta bort distansarbete...

Av ZaInT

Jag vill se den grafen justerad till antalet spelare per plattform som inte sitter på dass när de spelar

EDIT:

https://newzoo.com/wp-content/uploads/2023/08/Top-mobile-game-ge...

Som väntat är det inte direkt de genres som generellt sett är grafikkrävande överhuvudtaget som utgör toppen av mobilspelandet.

Av ZaInT

Jag litar inte på en produkt som säljs med 90% rabatt och har en miljard sponsrade affiliates som spammar överallt. Tycker att det säger sig självt, men uppenbarligen inte.

Av ZaInT

Budar 300 på skärmen med avhämtning då

Av ZaInT

Alltså den där rövhatten kan dra hela vägen åt helvete

Av ZaInT

Jag ansluter direkt till IPn för servrarna, just nu är jag uppkopplad till fem olika servrar där alla kör Wireshark men en via Wireguard-klienten för Android, en i Wireguard-klienten för openWRT, en i Wireguard-klienten för Debian, en i Wireguard-klienten för Fedoraoch en i Wireguard-klienten för Windows.
Alltså inte OVPN-klienten någonstans, kanske beror på det eller vilken server ni försökt ansluta mot.

Av ZaInT

En jefla nätverkskabel ligger en halvmil härifrån för att Bring inte orkade ringa på dörren eller lägga den i brevlådan. Så jävla jobbigt, får åka buss i 20 minuter för att de inte orkat göra sitt jobb -.-

Av ZaInT
Skrivet av Sweedland:

Ok. Noterat.
Det jag vill är att föra över pengar till annan person så fort som möjligt och utan risker. Vad ligger risken i?

Att ge ut uppgifter som bör hållas privata, cryptoscams är extremt vanliga och det finns många som förlorat sina pengar.
Zero trust gäller egentligen här också; lita inte på någon. Inte ens Sweclockers.

Av ZaInT
Skrivet av Sweedland:

Jag är bara intresserad av att föra över pengar till en person m.h.a Blockchain. Ingen handel...mer än att köpa BC så han kan hämta summan. (Om jag nu fattat allt rätt)

Även om du har helt lagliga avsikter kan det vara bra att veta att svenska exchanges samarbetar med polis och myndigheter, så tänk på att deklarera dina vinster/förluster med exakt exchange-rate när du gör samtliga transaktioner/handlingar då det skattesmitning eller vad det nu heter annars. Risken är säkert mikroskopisk, men det är så det är enligt lagen.

Skrivet av nu1mlock:

Jag menar inget illa, men det låter inte som att du är redo att överföra pengar via någon Blockchain. Om någon du inte känner har bett dig överföra pengar så måste du låta bli!

Om du på riktigt är intresserad av Bitcoin, Ethereum, Litecoin och liknande så finns det nog många medlemmar här på forumet som gärna bidrar med länkar.

Man "registrerar" sig inte på Blockchain. Eller menar du hemsidan blockchain.com? Gör du ett enda misstag kan du bli av med alla pengar du skickar, så var tydlig och förklara vad det FAKTISKT är du har gjort och vad eller vem du ska skicka pengar till och varför.

Jag utgick från att han menade exchangen, det finns alldeles för många sidor/tjänster som heter Blockchain och för att röra till det driver exchangen Blockchain även en blockchain explorer (som är långsam). Jag har aldrig fått något seriöst intryck av Blockchan varken som exchange eller explorer, därav min rekommendation av Binance som är en erkänd och seriös exchange som har hållt på ett bra tag och även ersatt kunder vid hack/scams som inte varit deras fel.

Skrivet av Sweedland:

Jag är lite okunnig inom detta men har viss hjälp. Tänker prova först med liten summa, typ $10. Mottagaren ifråga är väl känd av mig så det är ingen risk i detta.
Jag har alltså inte gjort nåt mer än att reggat mig på BlockChain (appen) dvs skapat ett konto där. Inte angett några personliga bankuppgifter eller liknande. Sen har jag försökt förstå hur det hela fungerar.
Jag kan diskutera mer via PM....

På ett forum ska saker inte diskuteras via PM när det gäller allmäna frågor, det tar helt bort poängen med att vara just ett forum.
Du ska inte behöva ge ut några privata uppgifter för att få svar på detta, så oavsett vilket är det en onödig risk du funderar på att ta.

Av ZaInT
Skrivet av routernisse:

Någon annan som har problem med OVPN nu på morgonen? Har Bahnhof och kan inte koppla upp mig, kommer inte ens åt ovpn.se. Funkade felfritt igår.

Nope, har fungerat oavbrutet för mig sedan vet inte hur länge.

Av ZaInT

Nej.