Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT

Hålkort

Av ZaInT

60 grader är inte mycket, även om du upplever det så. Moderna grafikkort klarar 100+ grader; det är absolut inte idealt men 60 grader är helt enkelt inte varmt i sammanhanget. Nåväl;
Att ett till synes lättdrivet spel får datorn att gå på högvarv är inte helt sällsynt. Min egen burk lirar Cyberpunk 2077 utmärkt, men i Rocket League kan det däremot röra sig nära tresiffrigt.

Vad har våra spel gemensamt?
Att de inte har någon limit på FPS satt i sin standardkonfiguration.
På samma sätt som du antyder blir det för mig som hårdast belastning i menyerna, där själva spelet inte ens renderar eller animerar något komplicerat. In-game går tempen ner min 15 grader på direkten.
Sätt en rimlig cap så kommer problemet nästan garanterat att lösa sig. Själv har jag iallafall ingen nytta av de >700 FPS som menyn renderas i och jag klarar mig bra på sådär 300 FPS in-game

Av ZaInT
Citat:

om man har en bildvisare med VRR

Har ni stulit artikeln och dragit den genom Google Translate? Nu får ni faktiskt skärpa er med den onödiga försvengelskningen.

Av ZaInT

Jag är så trött på att mötas av argumentet "men det kan du fixa" eller "då får du vänja dig" när jag förklarar att jag föredrar 10 och tycker att 11 är gimpat, bloatat men samtidigt saknar nödvändiga funktioner, gjort andra svårare att hitta, ändrat saker som fungerat bra osv. osv. osv.
VARFÖR ska jag behöva fixa saker i efterhand? VARFÖR ska jag vänja mig vid ett arbetssätt som jag tycker är sämre, när jag inte behöver göra det egentligen? VARFÖR ska jag byta ett fullt fungerande OS till ett i mina ögon sämre sådant när det inte medför några fördelar?
Blir så j* förbannad på icke-argument.
(Inte riktat mot någon specifik i tråden men det händer så ofta att jag undrar om vissa blir sponsrade av MS)

Skrivet av Sinery:

Någon som har koll vilka CPUer som bör fungera bättre i Win11?
12+ gen Intel men vilka från AMD?
Tänker angående scheduler och chiplets etc.

Det går att lösa med en del tweakande, men skillnaderna är i princip obefintliga i så gott som alla användningsområden OOB ändå.

Av ZaInT

"Betydligt dyrare"? Det är bara den sista produkten i testet som är märkbart billigare; faktum är att iFixIts kit antagligen är billigare än de två i mitten med tanke på vad $ ligger på idag. Udda slutsats.
Adaptern ni nämner i slutet finns även i deras kit för övrigt.

Av ZaInT

Kolla upp FSR2FSR3 från LukeFZ; ett dussintal spel kan blanda DLSS/FSR/XeSS sedan ett antal månader med löjligt bra bildkvalitet och prestanda. Körde 2077 i ~100 FPS med mitt 1060 för några månader sedan.

https://www.patreon.com/LukeFZ/posts

Officiella implementationer av detta har jag väntat på länge, ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

Av ZaInT
Skrivet av Lussarn:

AMD kommer inte konkurera ut Nvidia på pris, Nvidia kan också svara om AMD visar minsta tecken på att ta marknadsandelar. Men för tillfället verkar AMD inte vilja göra det.

Spelar det någon roll vad deras huvud-syssla är? Dom har gott om folk som fullkomligt älskar gaming-segmentet. Kanske ifall dom visar minsta tecken på att sakta ner, men det gör dom ju inte, tvärtom drar dom ifrån AMD.

Sure, fortsätt leva i tron att gemene man tänker köpa grafikkort för 10-30 papp och att det är majoriteten av kundkretsen för grafikkort. Det är inte jag som lever i en fantasivärld på den fronten

Av ZaInT

För att jag är luspank och snipear Tradera.

Av ZaInT
Skrivet av Swedishchef_90:

Fast, även om det är sjukt, så kan det faktiskt vara dyrare att laga än att köpa nytt pga av dumt monteringssätt

Mjo, men det upplevs i princip som en loska i ansiktet istället för att bara säga att "kostnaden för en reparation överstiger nypriset på din dator". Hade det varit on-board SSD eller något som varit kritiskt hade det varit en annan sak, då var det (först och främst riktigt fulspel, men utöver det) bara dålig service och en arrogant hantering.

Av ZaInT

Har en Ultimate Wired här och det finns nog inte ett enda spel på Steam jag stött på som inte fungerar bra antingen native, med 360-binds eller lite manuellt pill. Det ska absolut inte vara nån skillnad på Mac och du behöver inte köra något av speciallägena på kontrollen.

Av ZaInT

ASUS gav mig ett kostnadsförslag på mer än 1000 spänn över min laptops nypris, som gick sönder utan yttre åverkan. Needless to say köper jag inte dyra saker från dem längre, inte något alls som jag inte måste men de är ofta billigast på budgetmobon så det blir som det blir när man inte är rik.

Inte förvånad alls iaf.
ASUS har ALDRIG haft bra support, inte någonsin. Dock har de hållt så pass hög kvalitet att man inte behövt oroa sig, men nu är det alltså "kört" på alla fronter.

Av ZaInT

Expect Annoyances

Av ZaInT

Med tanke på nVidias priser tror jag att AMD kommer att ta mer av low-mid-segmentet, även lite beroende på hur det går för Intel.
Så att de skulle "slå" nVidia igen är i princip omöjligt, men de kan absolut ta tillbaka en signifikant del av marknaden för gaming på PC.

Skrivet av Lussarn:

AMD ger inget som helst intryck av att dom vill at PC skall vara gaming nummer ett, det gör Nvidia.

Du vet att nVidia själva sagt att de inte är ett grafikkortsföretag längre va?

Av ZaInT
Skrivet av friArsenik:

Det påminner EA: de köpte Bullfrog game studio (känd för Dungeon Keeper) och sedan lagt ner den.

Det känns som att allt handlar om pengarna ... Och inte om ett bra spel.

Fan jag hade glömt bort det, just Bullfrog blev jag riktigt arg över. Växte upp med Populous & Syndicate, sen har de ju Theme Hospital och Dungeon Keeper som du nämner.
Flera av dem hade rätt lovande framtid :/

Av ZaInT

Den där är fullt duglig som enklare speldator, svårt för värderingar som dessutom inkluderar tillbehör men det är garanterat värt att sälja den.

Av ZaInT

Called it months ago

Av ZaInT

Heh.

Av ZaInT
Av ZaInT

Undrar om de ersätter data recovery också, diskarna lär vara en struntsumma i förhållande till den avgiften fifan

Av ZaInT