Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
17

SLI till samtliga Gigabyte X58

Moderkortstillverkaren Gigabyte släpper SLI-tekniken fri. Alla modeller i tillverkarens sortiment för Core i7 begåvas nu med Nvidias flergrafikkortsteknik.

133

Fallande internettrafik efter IPRED

Efter att IPRED-lagen har börjat gälla minskar internettrafiken markant. Mängden data per sekund har nästan halverats.

97

Nytt om Radeon HD 4770

AMD planerar ett nytt grafikkort i mellansegmentet. Radeon HD 4770 ska ge Nvidia en match om volymmarknaden.

16

Intel lanserar Nehalem för servrar

Ett dussintal nya Xeon baserade på Nehalem tar servervärlden med storm. Men processorerna visar även imponerande prestanda i datorspel.

197

IFPI smider planer med IPRED

Skivbolagsorganisationen IFPI kommer inte att vänta med att dra nytta av IPRED:s möjligheter. Alla upphovsrättsinnehavare är dock inte lika ivriga.

104

Ljudvågor påverkar prestanda

Vibrationer från högtalare kan ge bättre datorprestanda, enligt en ny undersökning från ett forskarlag i Kanada.

230

EU-lag reglerar Internet

Två av EU:s utskott har röstat ja till det så kallade telekompaketet, som ger stora möjligheter för unionen att kontrollera och reglera internet.

48

Macbook Mini – netbook från Apple?

Fotografier från en rysk tidning sägs föreställa en netbook från Apple. Men det är inte säkert om datorn verkligen existerar – bilderna kan vara en välgjord bluff.

52

Nvidia hotar stoppa Larrabee

Intelt trampade på fel tår när processorjätten stämde Nvidia över en styrkretslicens. Detta är innebörden av ett uttalande från en högt uppsatt chef på grafikkortstillverkaren, som nu menar att Larrabee står på spel.

52

Western Digital in på SSD-marknaden

SSD-lagring är här för att stanna. Western Digital köper upp Silicon Systems och ger sig in på den begynnande SSD-marknaden.

100

PhysX kan komma till Radeon

I en intervju tillkännager Nvidia att PhysX kan komma att portas till OpenCL. Det skulle innebära att Radeon får tillgång till Nvidias fysiksystem.

61

Nvidia visar upp Nforce 980a

Nforce 980a är Nvidas senaste styrkrets till Phenom II. Rejält utbyggt SLI-stöd och DDR3 ska locka till sig datorentusiasterna.

79

Nvidia stämmer Intel

De juridiska hoten haglar mellan de stora hårdvarutillverkarna. Nu stämmer Nvidia processorjätten Intel på grund meningsskiljaktigheter om rätten att tillverka styrkretsar till Nehalem.

81

AMD och Havok demonstrerar fysik på GPU

Precis som utlovat demonstrerar AMD och Havok ett fysiksystem som körs på grafikkortet, men än är det mycket kvar att göra innan systemet kan konkurrera mot Nvidias PhysX.

43

OpenGL 3.1 ute nu

Utvecklarna bakom OpenGL tillkännager en ny version av 3D-gränssnittet. Den nya specifikationen bjuder på flera nyheter programmerare saknade i 3.0.

67

Ny milstolpe för SweClockers foldinglag

SweClockers hjältar i foldinglaget passerar 200 miljoner poäng. Detta är 20 gånger mer än för bara ett drygt år sedan.

34

Radeon HD 4890 – en riktig överklockare

Kommande Radeon HD 4890 ska enligt nya uppgifter vara en duktig överklockare. Detta kan leda till fabrikstrimmade modeller som riktas mot Nvidias värstingar.

137

Ny tjänst strömmar konsolspel till datorn

Onlive är en ny tjänst som gör det möjligt att spela konsolspel på en persondator. Men det handlar inte om emulering, utan om att strömma data via internet.

145

The Pirate Bay utmanar IPRED

Den första april börjar IPRED-lagen gälla. Denna lag ger rättighetsinnehavare större möjlighet att komma åt fildelare. The Pirate Bay svarar med att utveckla en anonymiseringstjänst.

100

Killer NIC tillbaka

För ett par år sedan lanserade Bigfoot Networks ett nätverkskort för gamers. Nu är tillverkaren tillbaka med en ny produkt som är kraftfullare än någonsin.