Inlägg

Inlägg som Garnax har skrivit i forumet
Av Garnax

Muffin Knight är sjukt roligt, titeln låter oseriös men det är ett riktigt bra spel. Du har en 2d bana, som du hoppar runt på och tar muffins som skapas och respawnar så snart du tagit dom. Varje gång du tar en muffin så byter du karaktär och får andra skills. Du lvlar upp och kan uppgradera alla karaktärer, skaffa "perks" och extra liv. Under hela tiden så spawnar det fiender som springer och som du behöver döda eller finta. Blir riktigt utmanande ganska snabbt...

Av Garnax

Tjejen har en Ray och är riktigt nöjd med den, jag har en Arc och är riktigt nöjd med den. (Samma hårdvara med i olika storlekar, ray är liten, arc är större)

Dom har ruggigt bra kamera, ligger bra i pris och är snygga som satan. Bra nallar helt enkelt

Av Garnax

Jag blev mer eller mindre tvingad att roota min när det interna minnet tog slut. Ville bli av med all bloatware, skiten dom lägger i mobilerna när du köper dem och som du inte kan avinstallera.

Efter det unlocka jag bootromen för att jag ville överklocka min Arc, jag ville också ha S modellen men utan att behöva köpa en ny telefon, så jag körde in en custom kernel och kör nu dagligen på 60% överklock, 1.6ghz. Dock arbetar den bara i det när man typ spelar eller gör andra krävande saker, i viloläge rullar den på ca 250mhz.

Titanium backup är ett skäl till root, kan göra riktiga backups, appar, data, savefiler. Allt.

Rom manager är en än värre app, du kan göra precis allt i det. Utforska hela filsystemet och kunna hantera filer, flytta appar, radera appar, säkerhetskopiera appar, flasha in nya roms, överklocka och mycket annat.

Jag gillar root

Av Garnax

En android kan du roota, en Iphone kan du jailbreaka, men det är inte på samma nivå. Den friheten du får när du jailbreakar en iphone har du redan på din android när du köper den. När du rootar din android går du en nivå till.

Med root access kan du t.ex gå in och styra clocken på din CPU, du kan överklocka telefonen (om du har en kernel som stöder det)
har du inte en kernel som stöder det kan du unlocka bootloadern på din Android och ladda in en ny.

Då kopplar du din android till datorn med en usb kabel och utför kommandon i en cmd promt, och kan t.ex läsa in filer som motsvarande på en PC vore att byta BIOS eller annat...

Av Garnax

För mig handlar det om slutfakturan...

Om jag skriver på för ett abonnemang som har en minsta kostnad på 2000kr mindre än ett annat abonnemang men efter två år visar det sig att jag betalat med 4000kr mer än det andra som hade en högre minsta kostnad.

Jag skiter i vad minsta kostnaden är, jag räknar på det jag skriver på för, + det jag av tidigare erfarenhet vet att min konsumtion ligger på. Jag räknar på 20 min om dagen, 5-6 samtal, vissa dagar mindre andra dagar mer. Men då har jag iaf lite marginal. Kanske 60sms i månaden och surf på minst 2GB, har jag mer att spendera så gör jag det. Streama radio hela dagarna på jobbet om jag har no limit.

Av Garnax

Minsta totalkostnad är ganska ointressant, allt som betyder något är vad dina fakturor kommer att landa på. Den faktiska kostnaden.

Tänk att du får mobil och abonnemang för 300kr i månaden, i 24mån, ja då är det 7200kr.
Men sen ska du ju använda den också, och det här abonnemanget har minutpris på 69öre/min och 69öre per samtal i uppkopplingsavgift. Ja ringer du då en 20 min om dagen på säg 5 samtal så är det 517kr i månaden.

Då är det inga 300kr i månaden längre.

Då är det mer ekonomi att ta ett prata fritt abonnemang för 700kr i månaden, eller ett Halebop Nollan till Alla som är det abonnemang jag ser som mest prisvärt just nu

Av Garnax
Skrivet av the_man550:

Det är väl ingen tvekan om att det är en android som gäller för din del med andra ord. Påpekar bara att mycket av det du drar upp är problem som mest verkar drabba dig. Vilket verkar vara ganska mycket... jag var ledsen över att min mute-knapp (som för övrigt är ett förbisett underverk) kändes lite off men du verkar ju vara i en annan dimension av problem.

nej min kanske var ett måndags ex, men den tappade helt nätet när jag tog den i handen, (i nedre hörnet) om jag var innomhus

Av Garnax

Glaset är skört, många som tappar sina mobiler i gatan får glaset spräckt. Flera av mina vänner har fått sådana skador. Den skulle behöva ett annat glas, om man nu ska ha glas.

Min Iphone 4 (jobbnalle) tappade nätkontakt om jag höll den i nedre hörnet, mitt i Uppsala. Aldrig haft en mobil som tappat alla 4 streck av att man tar den i handen. 4s är bättre men har fortfarande problem som min Arc inte har.

Jag fick på min Iphone 4 använda softreset minst en gång per dag, ofta fler gånger. Senaste IO:s versionen, testade att återställa osv, men hjälpte inte. Lämnade in den tillslut. Fick nu en 4s istället och jag är inte imponerad.

Batteritiden är bedrövlig, vi pratar liten nalle som står sig ca 2/3 batteritid av min Arc vid t.ex spel och annat batterikrävande.
Då går Arcen i 1.6Ghz och har en 4.2" display.

Med det jag menar som personifiera är svårt att beskriva skillnaderna om du inte har koll på Android. På min Arc har jag en annan launcher, SPB Shell 3d. Du kan kolla in en video här: http://spb.com/android-software/shell/
Helt suveränt. Se videon och berätta vilka möjligheter jag har för liknande med Iphone så ska jag fixa det direkt

Sen gillar jag att tweaka, har min rootad, unlockad bootloader, det ger möjligheter och frihet. t.ex 60% överklock. Eller kunna köra in en custom rom som cyogenmod. Min iphone har inte idag ens ett vettigt sätt att "backrolla" till en tidigare version av IO:s om man har problem med 5:an.

Av Garnax

Vad jag tycker om telefonen är:

+
Displayen är av bra kvalitè, det är hög pixeltäthet, bra färger.
Touch känslan är kanon och det är en skön känsla av glaset.

-
Displayen är för liten, jag har vant mig 4.2" och har svårt att någonsin tänka mig en mindre display.
Glaset är alldeles för skört (http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw)
OS:et är för låst, man får vänta på jailbreaks och får stå ut med att Apple få försöker hindra dig så mycket dom kan.
Jag vill själv bestämma över vad jag får göra med min telefon, vad som ska installeras osv.
Du kan inte överklocka/underklocka den för att vinna prestanda eller batteritid vid behov. När tiden går blir prestanda kraven högre, skönt då att bara göra som på min Arc, en 60% CPU överklock.
Jag saknar menyknappen jag har på min androidlur, när jag använder min Iphone så saknar jag genvägarna och alternativen.
Tycker fortfarande att Kameran är undermålig, speciellt videoläget är kasst mot min Arc.
Jag vill se internet som på datorn, flash är en del av det. Önskar att det implementeras och att man istället får ett val att kunna ha det avstängt.
Personifiera den är svårt, man är starkt begränsad.

Det är något generellt jag saknar med Apple och Iphone, val. Jag vill kunna välja annorlunda än dom valt.

Det finns dessutom en del irriterande problem, den tappar täckning, antingen minskar det eller tappas helt. Den hänger sig och låser sig lite för ofta, soft reset får användas lite väl ofta.

Jag väljer min Arc till allt jag gör med en smartphone, det är en nalle som kostar hälften av en Iphone.

Av Garnax

Det man ska fokusera på helt enkelt är vad den faktiska fakturan kommer landa på, inte vad man skriver på för månadskostnad. För det är långt från samma sak i dom flesta abonnemangen.

Med ett halebop nollan till alla med en ny nalle skulle jag skriva på för 295kr/mån i 10 månader, sen 389kr/mån i 14 månader.
Med det jag ringer skulle det bli ett påslag på 180kr/mån (ca 6 samtal om dagen * 1kr/samtal)

Det blir 475kr/mån i 10 månader och sedan 568kr/mån i 14 månader.

Total kostnad för mig över 2 år med en ny mobil (Iphone 4s) = 12702kr eller ett snitt på 529kr i månaden.

Med typ ett 3 pott abonnemang och en iphone 4s så skulle kostnaden med samma förbrukning (6 samtal om dagen och 20min samtalstid om dagen) bli:

En engångskostnad för mobilen 1095kr
Engånsavgift för abonnemanget 250kr

299kr/mån * 24 = 7176kr

(på det kan man köpa surftjänst och sms tjänst, efter det har du 100kr/mån kvar i pott att ringa för)

6 samtal om dagen och 20 min ringande blir en totalkostnad över 24 månader

128kr/mån i uppkopplingsavgifter
428kr/mån i samtalsavgifter

=13344kr

Räknar vi av potten på 2400kr och då blir det

10944kr.

TOTALT: 19465kr

Så samma mobil och ett abonnemang med 2 års bindningstid, fria sms och en begränsad surf blir en skillnad på 6703kr
över två år mellan 3s Pott 299 med tilläggstjänsterna sms och surf och ett halebop nollan till alla

Av Garnax

Jo där var den, ur mitt eget perspektiv så finns det egentligen bara två val, då jag vill ha 0kr/min till alla operatörer, ett Prata fritt abonnemang för 700kr/mån eller Halebop Nollan till Alla för 189kr/mån (94.5kr första 10 månaderna av 24)

Halebop Nollan till Alla är en bra kompromiss anser jag på ett prata fritt abonnemang. 1000 fria munter (16h/mån) fria sms,2GB data (sen sänkt hastighet) och en uppkopplingsavgift på 99öre/samtal. Jag gör dom riktigt datakrävande sakerna hemma, så ute på 3g nätet blir det inte så mycket. Jag klarar mig med två GB, men jag kan inte streama radio till mitt headset på jobbet, då är datan snart förbrukad. Men för prisskillnaden så är det en acceptabel uppoffring

Därför att det gör så mycket på varje månadsfakruta. Skriver jag på ett abonnemang som 3:s Pott299 (och efter surf och sms har 100kr i pott) så gör 69öre/min på alla samtal att fakturan kommer ligga på runt 700kr.

Då är det bättre med ett riktigt "no limit" abonnemang, även om dom nu mer även börjar bli mer limiterade men gränserna är fortfarande höga nog.

Av Garnax

Mellan dem två, glasklart en Galaxy Nexus. Det ser ut att bli min nästa telefon när den släpps här om någon dryg månad....

Av Garnax
Skrivet av hankthetank91:

Skall köpa en iphone 4s men vet inte vilken operatör/abonnemang jag skall välja. Jag skall ha spotify i telefonen så antar att jag behöver en del mobilsurf. Ringer/smsar för ca 250 kr månader, vad tror/vet ni om vilket abonnemang som skulle vara bra? Någon som har erfarenhet av detta.

Halebop nollan till alla är ett riktigt bra.abonnemang. Visade en del räkneexempel häromdagen i en liknande tråd. Där.visade jag att halebop är 3600kr billigare på två.år.än 3:s 299pott. Det är.än mer.skillnad mot.Telenor..det.som är.minuset är 2gb surf i månaden..synkar.du dina listor hemma så är.Spotify lugnt. Går.att.köpa till.mer.surf.och det.är.fortfarande.billigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Garnax

Det viktiga är att man inte stirrar sig blind på månadskostnaden, utan vad den faktiska räkningen kommer bli varje månad under det man använder den som man gör, eller vill göra.

Betalar du 299kr i fasta avgifter varje månad och får betala minutpris och uppkoppling och ringer lite grann så kan fakturan landa på 500-600kr
eller mer. Då kan t.om ett av dom dyrare prata fritt abonnemangen vara billigare, typ 600kr/mån i fast avgift och 0 pålagt på fakturan. Det kanske låter
dyrare men det blir det inte mot dina faktiska kostnader varje månad. Då ha fri tillgång.

För mig som ringer en del är det viktigt, mer viktigt än någonting annat att minuttaxan är 0kr/min till alla nät och gratis sms. Det gör massor på fakturan för mig. Jag pratar kanske 20 min om dagen i 5-6 samtal. Det är ca 18kr om dagen eller 540kr i månaden med 3 alternativet som presenterades här.
Men med 3 har du en pott över på 100kr/mån så det blir 440kr i månaden utöver abonnemangsavgiften.

Medans det blir 6kr om dagen med halebop (1kr öppningsvagift) det är 180kr, vilket blir en skillnad på 260kr/mån för mig mot 3:s alternativ.

Så med en bindningstid på 2 år så blir Halebop billigare mot 3:s alternativ efter 10 månader. Då är det 14 månader kvar då jag "tjänar" 260kr i månaden mot 3:s abonnemang. Det blir 3640kr på den tiden.

Så i mitt räkneexempel där jag ringer 20 min om dagen i 5-6 samtal så är den totala prisskillnaden mellan Halebops Nolla till alla och 3:s pott 299 totalt 3640kr över 24 månader eller 151kr/mån

Av Garnax

Jo gäller att man räknar över det hela, finns en kalkylator på typ Pricerunner där man kan fylla i vad man förbrukar i månaden i tele/data/sms och få se det billigaste. Jag är riktigt nöjd med halebop, går i Telias nät och aldrig haft några problem eller störningar. Och som sagt efter att man ringt 5 min på en dag får man börja betala, pratar du 15 min om dagen i mobilen så blir det 6.9kr plus 69öre per samtal hos 3. Medans det blir 1kr fast per samtal för halebop. Begränsningen i halebops nollan till alla är 1000 min/mån alltså 16h/mån eller 30min om dagen. Pratar man mer än så blir halebop också dyrt.

Av Garnax
Skrivet av boris_vodka:

Verkar också som en hyfsad deal. Observera dock "JUST NU BETALAR DU BARA HALVA PRISET (94,50) DE FÖRSTA 10 MÅNADERNA. DÄREFTER ORDINARIE 189 KR/MÅN." Efter 10 månader blir kostnaden alltså 189kr+170kr= 359kr. Samt att du har en öppningsavgift på 99öre på samtal (men betalar ingen minuttaxa).
Så ringer du 100 samtal i månaden oavsett samtalslängd så kryddas fakturan med 99kr och du landar på 458kr. Så fundera på hur mycket du ringer.
Kolla HÄR för fullständig prislista.
Fördelen med Halebop är att det är en del av Telia och att de antagligen kan erbjuda bra täckning, både GSM och 3G.

3 har också en öppningsavgift på 69öre/samtal.

Minsta kostnaden för 3:s abonnemang blir 7426

Minsta kostnaden för Halebops abonnemang är 7671kr

Omräknat får du ca 100kr över på 3 varje månad efter surf och sms. Det är 2400kr att ringa och smsa för under bindningstiden. Dessutom
är totala kostnaden 245 kr lägre, så 2645kr har du mot Halebop.

Under hela bindningstiden på 3 så får du betala 69öre/min för samtal

Då har du 64h samtal över innan du står 0 mot 0 med halebop.

det är ca 2.6h i månaden eller ca 5 minuter om dagen

DÅ HAR JAG INTE RÄKNAT MED ATT OCKSÅ 3 TAR 69ÖRE/SAMTAL I ÖPPNINGSAVGIFT (mot halebops 99öre)

Så som jag räknat ut det, tjänar jag ganska mycket på att ha halebop, öppningsavgiften är 30öre dyrare, också har man 2445kr mindre att ringa för under dom två åren så blir ändå minuttaxan på 69öre/min

För mig som ringer en hel del så börjar dom där 69öre/min bli dyra över två års ringande att det är värt mer än 2500kr.

edit: rättade lite, ändrar inte beräkningarna.

Av Garnax
Skrivet av nvidiaa:

och sedan finns det dessa android fanboys, vad gör du i denna tråden?
låt iphone tråden vara, och gå tillbaks till android trådarna istället för att skräpa ner här, i hopp om att alla ska köpa android bara för att du tycker om det.
edit: finns bra saker med iphone, likaså android. kan ju dra upp det här med att folk med android behöver överklocka deras processorer i mobilerna då dom upplevs ofta sega. Iphone behöver ingen värsting prolle bara för att det ska flyta på, de har ett såpass stabilt OS där inte oc behövs. Båda har fördelar, och nackdelar.

Så man uppdaterade CPU:n i Iphone 4s för att?

Jag behöver inte köpa SonyEricsson Xperia Arc S, det enda som skiljer den från vanliga arc är att den har en 1.4Ghz Cpu mot 1Ghz i original.
Jag klockar upp min Arc till just nu 1.6Ghz.

Behövs och behövs, än så länge funkar 1ghz gott och väl, men det kommer mer och mer krävande appar och spel och jag märker en snabbare laddtid t.ex nu när den är klockad.

Vill du ha en snabbare CPU i din Iphone så har Iphone 4s det, bara pynta 7000. Jag själv valde att överklocka den jag redan hade. Telefonen får ju en längre livslängd om du kan göra så, det tar längre tid innan den blir utdaterad.

Finns bra saker i IO:s och Iphone, saker jag gillar. Jag har en som jobbmobil. Iphone 4. Men det är ingen telefon jag använder till annat än att ringa och något AppStore exlusive spel, jag känner mig extremt begränsad i övrig användning.

Av Garnax

Skulle rekommendera dig att kolla Halebop nollan till alla.

http://butik.halebop.se/PakDetInfo.aspx?PAKGUID=4f5dc7db-038e...

260kr/mån, prata fritt (16h/mån), fria sms. Begränsning på 2GB visserligen i månaden men med tanke på hur mycket billigare det är mot andra abonnemang kan man köpa till extra surf för en 50 lapp i månaden och ändå kommer under alla andra.

Av Garnax

Känns som att ett problem borde uppstå med att data ska ta sig från ramminnet till CPU:n, det avståndet får ju inte vara längre i cm än att data kan färdas dom cm mellan 2 st klockslag för CPU:n, annars hinner inte datan kommer fram för beräkning i tid.

Tror jag läste någonstanns att redan vid 3ghz så går CPU:n så snabbt att en elektron bara hinner färdas 10cm mellan två klockslag för CPU:n

Av Garnax
Skrivet av Limito:

Det är väl ingen som i verkligheten tror på att Apple låser sina mobiler för att de skall vara stabila för användarna? Det gör det naturligtvis för att de skall ha koll på alla intäkterna via iTunes och App store på användarens bekostnad.

Jag har också en Android privat sedan tidigare och har nu tyvärr fått en iPhone 4 via jobbet. Tidigare trodde jag systemen var mer jämbördiga men har nu insett hur mycket mindre en iPhone kan. iPhonen kan ju inte ens stava till Widgets. Det är bara en skärm med en massa döda ikoner.

...men det var kanske inte för och emot vi skulle diskutera under denna rubrik, sorry...

Det man eftersöker när man letar efter JB är ju en öppenhet att kunna göra det man vill och det som är möjligt med sin mobil, det låter ju väldigt mycket som att man söker något i stil med vad Android är, så det är ju också ett bra råd då tycker jag. Dom kommer ju jailbreakade ur kartongen, eller den friheten, att kunna installera vad man vill, kommer ju med OS:et.

Sen kan man dessutom roota och unlocka bootloadern om man vill nå 2 nivåer till av tillgång till sin mobil för att byta kernel, byta rom, överklocka, underklocka eller på annat sätt tweaka sin nalle.