Inlägg

Inlägg som Garnax har skrivit i forumet
Av Garnax
Skrivet av Limito:

Android, som inte lever efter mottot "Your phone is our phone".

När man kör sin mobil med en custom kernel, en costum rom och har den överklockad 60% och varken android som mjukvara eller google som företag har stått ivägen för det. Snarare tvärtom hjälpt till på alla vis.

SE berättar utförligt på sin utvecklarsida hur man låser upp bootloadern t.ex.

Instabil, tycker min nalle är stabil som fan. Har en jobbmobil, en ipone 4, den däremot låser sig i parti och minut, tur den har sin soft reset.

Av Garnax

Mycket av nöjet med en androidlur är ju att leka med den Finns ju så mycket roligt att testa.

Av Garnax

Ni vet att det finns en annan tillverkare av OS som släpper sitt OS öppet, alltså att den friheten man får med en Jailbreak redan finns, och att man efter det kan gå ytterligare nivåer genom att roota och unlocka bootloader och därmed få total tillgång till mobilen?

Och den tillverkaren blir inte arg, hindrar dig inte på något vis och allt fungerar som det ska även om du gör det.

Ville bara informera om att det finns alternativ Finns tillverkare som är för frihet och öppenhet, finns tillverkare som inte förbjuder eller bestämmer.

Av Garnax

Överklockat min Xperia Arc till 1.6Ghz (1ghz standard clock)

Finns dom som fått upp den i 2Ghz, vet inte hur stabilt eller hur bra det är för telefonen, men går gör det tydligen. Tycker 1.6Ghz är schysst.

Av Garnax

Har en Xperia Arc och jag är mycket nöjd med den. Verkligen mycket nöjd. Den är dessutom väldigt prisvärd. Kameran är suverän, den kommer med ett 16GB MicroSD. 4.2" skärm, den är klar, ljus och väldigt behaglig att använda. Tunn, smidig i handen och smidig i fickan.

Jag har överklockat min och det finns stora möjligheter att leka med Arc:en om man vill, jag har unlockat bootloadern och rootat den, kör en costum kernel och överklockat 1ghz CPU:n till 1.6Ghz och det går stabilt. Den ökade prestandan märks framförallt i spel och när sidor ska laddas.

En välbalanserad telefon helt enkelt med ett vettigt pris och stora möjligheter

http://www.youtube.com/watch?v=2w5z4gBdK5A

En bra video, mot den nu bästa mobilen står den sig ändå bra. Med en överklock står den sig än bättre. Till ett schysst pris

Av Garnax

Betalade 5500kr för min 19" tft viewsoinc skärm för en 6 år sedan.

Skulle lätt betala 3000kr idag för en större skärm med bättre upplösning och perfekt färgåtergivning

Av Garnax

Kollade också in den här, står och velar mellan denna eller vänta på den uppgraderade Samsung Galaxy S2 HD LTE

Svårt faktiskt.

Har en Xperia Arc så man står inte i akut behov av ny nalle, men man är ju sugen på allt gottigt som kommer i dom nya nallarna

Av Garnax

Så är det med iphone...

Finns något som heter android, det är öppet från början. Vill man ha fullständig access så är det bara att roota, ingen hindrar dig och t.om företagen bakom telefonerna ger dig exakt information om hur du gör.

Att vilja ha frihet och öppenhet och köpa en iphone är ett dumt beslut helt enkelt...

Av Garnax
Skrivet av Minimupp:

6.1" mobilskärm.. seriously?
Är det bara jag som är trött på att varje generation får en större skärm?
3,2-3,5" är det optimala enligt mig..

har en 4.2" på min Xperia Arc...

Tycker det är en riktigt bra storlek, den är inte speciellt stor, ryms enkelt i byxfickan, är dessutom väldigt tunn.
Bra för när man surfar på nätet, använder svt play eller spelar spel. Det blir en förlust i användning på mindre skärmar helt enkelt.
En smartphone är mer än att ringa, för allt det "mer" så är det schysst med en skaplig skärm, tycker iphones 3.5" är alldeles för litet, skulle
nog aldrig gå ner till en storlek mindre än den jag har idag, 4.2" alltså.

Och det finns utrymme för större displayer, skulle man fixa att göra edge to edge displayer till mobilerna så skulle min arc kunna ha större
skärm (ca 5mm bredd och 1½cm höjd) utan att fysiskt bli större.

Av Garnax

Ser absolut ut att vara en lovande telefon, prestanda specs är inte allt.

Vill man ha ett prestanda monster vänta då på Galaxy S2 HD LTE, en hårdvaruuppdaterad version av Samsung Galaxy S2 som ska släppas om någon eller ett par månader.

Av Garnax

Kan inte hålla med om att Iphone och android är likvärdiga. Det är väldigt skiljda produkter.

Vad man gillar är naturligtvis individuellt, är bra om man i en butik kan stå en stund och bekanta sig med dem båda.
Läs på ordentligt, fördelar och nackdelar med dem båda.

Skulle jag stå i startgroparna att köpa en ny mobil och vore beredd att lägga ut lite skulle jag ta en Samsung Galaxy S2 HD LTE som kommer om någon eller ett par månader. Samsung har vunnit många utmärkelser för sin Galaxy S2 och den uppdaterade versionen har betydligt högre upplösning (HD), än bättre CPU, 4G och mycket annat. Finns mer att läsa på nätet.

Av Garnax
Skrivet av amd_ulf:

ja han lyckades ju iaf. Iphone äger sönder sugandroid som bara kopierar

Skickades från m.sweclockers.com

eeehh jo för det är ju en objektiv analytiskt korrekt slutsats haha.

Det man kan erkänna är att apple satte igång touch eran på mobilfronten, det kan ingen ta ifrån dem.

Men mjukvarumässigt är android väldigt väldigt annorlunda från IO:s, där det snarare är apple som tar idèer än tvärtom.
Man kan säga att IO:s inte har några funktioner som är värda för android att ta, men det finns massor som android har som IO:s saknar.

Notificationbar är väl det senaste IOs tog från android.

Jag dock ser inget problem med att man tar idèer av varandra och utvecklar och implementerar dem på sina egna produkter, det är bra för alla och så hela världen fungerar.

Eller ska grekerna ensamma få ha demokrati därför att dom var först med det? Dessvärre har vi ett system i världen där man inte vill dela med sig av sina goda ideer för allas bästa och allas våra utveckling. Man vill själv profitera och äga.

Men för oss som tycker det är dumt så är ju android open source

Av Garnax

Fast att Apple nu har en notification bar skrämmande lik den android haft länge är inte stöld?

Av Garnax

Tycker ett okey pris för en iphone 4 vore runt 2500kr.

Nu gillar jag friheten och öppenheten i android så det skulle inte vara aktuellt, men iaf.

Jag hade väntat in Galaxy Nexus, eller den uppdaterade versionen av Galaxy 2, Galaxy 2 HD som kommer, ser ut att bli hårdvarumästaren, 4g telefon med HD upplösning, 8mp kamera, 1.5ghz dualcore, NFC osv

Av Garnax

Apple får svårt att krossa Android...

Android står för frihet och öppenhet, apple för motsatsen.

I slutändan brukar frihet och öppenhet vara det vinnande konceptet.

Android är open source, fritt för alla att utveckla. Du får roota din telefon utan att någon blir arg eller försöker hindra dig. Du kan flasha custom roms, och du har fortfarande inga problem med android/google, root program finns på market också.
Android kommer i många olika telefoner, du kan få en telefon som du vill ha, och android. Inte som apple som erbjuder 2½ telefon (3gs 4 och 4s). Market är ingen toköverförmyndad plats som appstore, och du får ladda hem apps utanför market och installera dem på din egna telefon.

flash är bra, widgets, riktig multitasking och möjligheten till sd kort är alla saker som apple saknar.

Iphone har bra saker, men mycket går man kort på och kommer aldrig tilltala användare som vill ha större möjligheter. Entusiaster gynnas mycket mer av android än IO:s pga friheten och möjligheterna.

Som batteritiden som kunde vara bättre på alla telefoner, tänk en app som styr CPU freq och sänker ner den när skärmen är av, eller när batteriet blir kritiskt lågt och med profiler att exakt kunna styra när vad ska ske.

Genialt och finns på android market, inte på app store

Av Garnax

Har en vanlig Arc och den funkar fint med gamelofts spel, är en suverän telefon och jag är nöjd med den på alla vis. S har en snabbare CPU och det gör ingenting sämre direkt. Köp och bli nöjd.

Av Garnax
Skrivet av S_Z:

Vet inte varför folk har fått för sig att detta är något unikt för Apple. Även på Android Market får utvecklarna 70% av intäkterna och samma procentsats gäller på Windows Phone Marketplace vill jag minnas.

Det är inte gratis att erbjuda en tjänst som Appstore precis som det inte är gratis att distribuera dina applikationer på det gamla hederliga sättet i en kartong på en butikshylla.

Finns ingenting som hindrar android utvecklare för att utveckla och ta betalt för sina appar utanför Android Market. På webben, en bra app kan få enorm spridning via forum utan att någonsin behöva dyka upp på market. Google hindrar det inte...

Det går inte med Apple...

30% tar båda, det är riktigt, men för den ena är det ett måste, den andra kan komma undan det.

Vore intressant att veta om man bryter mot apples eller googles regler om man ger ut en app gratis och tar betalt för den via en länk i appen så betalningen sker utanför.

Av Garnax
Skrivet av Gender Bender:

Dom ger konsumenterna frihetens val, köp eller köp inte. Dom som köper vet exakt vad dom får och bryr sig inte om att skräddarsy sitt egna lilla paket, det passar helt enkelt. Det är som att dumförklara alla som hellre betalar lite extra för att äta en god trerättersmiddag än en billig buffé som stått framme hela dagen och som är full av parasiter och snusk.

Alla tänker inte på samma sätt, alla har inte samma smak och alla har inte samma ekonomi. Acceptera och gå vidare...

Klart man är fri att välja, jag har inget emot iphone, eller människor som väljer den telefonen. Det är upp till dem och det är en kompetent produkt.

Det är en smal produkt, men kompetent och jag vet och förstår att den uppfyller behoven hos dem som köper dem. För mig räcker det inte, inte ens nära.

För mig blir det också en ställningsfråga, lite diktatur kontra demokrati. Jag vill inte stötta ett företag som ser det som ett problem att man önskar nyttja den fulla potential som en produkt har. Dom står för överförmynderi. Men för dom som köper en iphone antar jag att det inte är ett problem.

Apple styr AppStore, vill dom inte ha en app där kan du inte ha den i din telefon utan en massa jobb, och konsekvenser. Men som sagt så verkar det inte vara något användarna tycker är ett problem. Sen är det bra för apple tar 30% av priset av varje app. Det kan jag tycka är sjukt, men dom som köper iphone tycker att det är okey att man pungsparkar utvecklarna på dom pengarna. Varför fritt främja app utveckling när man som det rikaste företaget i världen kan tjäna än mer på dom små?

En liten sak man kan göra med en android är att klocka ner CPU:n när man har skärmen av, när nallen ligger i fickan för att spara batteritid.

Apple tycker inte att man ska kunna göra det...

Och för allt det dom inte ger dig så tar dom också ordentligt betalt, det tycker jag är det bästa. Men som sagt det är andras pengar och dom är fria att använda dom som dom vill. Det är lite som barn som tycker dom köpt något bra när dom slänger sina pengar på några dyra samlarkort, som inte kostar något eller erbjuder något.

Naturligtvis så vinner android på att vara som android är, mer än iphone vinner på att vara som det är. Det säljs många fler android lurar än iphone lurar, man stöder utvecklarna bättre och android market kommer växa om AppStore snart nog.

Av Garnax
Skrivet av Barak:

Tror nog det interna minnet är lite snabbare...

Det stora felet med apple är att dom inte ger konsumenten några val. Man anser val, frihet och utveckling är dåliga saker. Vilket är synd, mobilerna är fina, Iphone 4 skärmen är underbar (lite liten i min smak) men ppi, klarhet och ljus är bra, touch känslan är topp. Med den nya S verkar den få en skaplig uppgradering hårdvarumässigt och det är väl en akut nödvändighet, minst sagt.

Du får ingen SD kortplats, för många vore det schysst med en telefon som hade ett mindre intern minne och ett större SD kort, det är helt enkelt billigare. Smidigt med ett externt SD kort ur andra hänseenden också.

Du får inte roota den utan att dom försöker så gott dom kan att ställa till det för dig, och utveckla nya metoder att stoppa dig, från att låsa upp din egen telefon.

Du får inte välja appar själv, apple bestämmer vad som är en okey app, du kan inte tanka hem någon från nätet och installera, utan att jailbreaka, och då få apple efter dig.

Du får inte en fungerande webbläsare (flash)

Du kan inte koppla in enheten och få tillgång till alla filer och kunna copy/paste

Sen är multitasking någon som verkligen gör apple lidande mot android. Apple har ingen äkta multitasking, du kan inte som på en android ha Spotify, facebook och nyheter rullandes på samma skärm, byta låt samtidigt som du bläddrar bland statusuppdateringar och bläddrar bland alla svenska tidningars nyhjeter...utan att lämna hemmaskärmen, utan att gå in eller ut ur något program.

Ios är inte open source, det är kanske mycket att förvänta sig men det är bra för moddscenen, det är inte farligt att låta dom som använder mobilerna, dom sanna entusiasterna göra egna versioner eller vidareutveckling. Android tillåter det här och allt sammantaget så gör det att man får en större marknad, en bättre produkt och en mer levande och fri mjukvarumarknad.

Android kan fås enkelt om man vill ha en vanlig telefon med vanligt användande, den kan fås öppen, rootad, omflashad med en custum rom och mycket avancerad om man vill.

Helt enkelt är valet mellan Apples Iphone och Android en fråga om val.

Jag tycker om val, jag tycker därför inte om Iphone. Men jag har inget emot dem som gör det. En del vill inte ha val, eller bryr sig om dom val man inte kan göra.

Av Garnax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Vad jag ser nämner han inte något om att Apples vis att köra multitasking spara både batteri och ger telefonen mer processorkraft över till annat.
Om det inte är ”riktigt multitasking” spelar väl ingen roll så länge man får illusionen av det?

Vår fria vilja kanske ändå är en illusion.
http://www.physorg.com/news186830615.html

Man tror man är så jäkla medveten och har koll, men egentligen är det bara hjärnan som ”matar” medvetandet med saker baserat på vad man har upplevt och hur trådarna i skallen råkar vara kopplade.
Har ni tänkt på det ni som inte tycker ni är lurade då ni inte gått på Apples påstådda lurendrejeri?

Ni är lurade att ni inte är lurade!

Helt off topic visserligen men det är en intressant verklighet.
Den information våra sinnen ger oss av världen är mindre än 1 miljarddel, eller tänk dig att du har en liten låda, och i den lådan har du 5 små hål som du kan kika ut genom...och du tror att du någon uppfattning om hur världen "där ute", världen vi lever i ser ut eller är.

Vi kan tycka det är svårt att föreställa sig hur världens måste se ut för en hund som ser världen i svartvit, och upplever att hunden ser en "ofullständig" version av världen. Men samma sak gäller oss, vi kan bara se ljus i ett litet spektra, inte UV ljus t.ex, så vi ser en blomma som gul, medans en papegoja som ser UV ljus upplever den som lila. Vi är alla lurade, ingen av oss har den blekaste aning om hur världen egentligen ser ut. Världen är färglös, smaklös, ljudlös, utan textur, den saknar solida objekt (en människa består av mer än 99.99% tomrum)

Ett försök till gissning är att världen kanske ser ut som för Neo i the Matrix filmerna, fast inte massa gröna tecken utan ett myrornas krig där du inte kan skilja mellan någonting och någonting annat...långt ifrån den värld vi upplever och tror är verklig...

Vi lever i en illusion, och om alla lever i en total illusion och där lurar någon dig...vad gör det? Samma lika...