Inlägg

Inlägg som Corpze har skrivit i forumet
Av Corpze

har alltid kört med mcAfee men norton följde med nya datorn (1200dagars prenumeration) funderar skarpt på att byta tebaka

Av Corpze

Norton gör så att BF2 hänger sig

Har problem med min brandvägg/internet security, den gör nämligen att BF2 hänger sig vid inloggningen och jag har provat att lagt till spelet i norton men det vill inte funka ändå (det funkade i gång tidigare när jag avaktiverade hela norton men nu funkar det inte igen) någon som känner igen problemet och har nån lösning?

Av Corpze

Av Corpze

skickade iväg ett mail i fredags redan men har fortfarande inte fått ngn support =(

Av Corpze

jo jag har gått i tankarna på att uppgradera bios, enda problemet är att det är ett ospecifierat OEM-moderkort från HP med gforce 6150le chipset och det hittar jag ingen firmware till, inte heller till disken hittar jag ngn firmware =( kablarna har jag provat att byta, även kanalerna men utan framgång, tror att det beror på disken faktiskt då två st andra diskar jag kopplat in funkat felfritt =/

Av Corpze

jo de har lite probz men jag hittar ingen firmware uppdatering för varken hdd´n lr chipsetet... kanske jag som leter på fel ställe? nej kablen fungerar för jag har haft andra hdds inkopplade (tot 4st fungerade på samma moderkort men bara DM10´an som inte hittas)

Av Corpze

Hittar inte Maxtor DiamondMax 10 sata1

Har problem med att hitta min maxtordisk 300gb

De är kopplade enligt följande;
Sata kontakt 1 - WD Raptor 74g SATA1
Sata kontakt 2 - Maxtor DM 10 SATA1
Sata kontakt 3 - Samsung SpinPoint 250g SATA 2
Sata kontakt 4 - Samsung SpinPoint 250g SATA 2

Har även prövat att bygla om jumpers på SATA 2 diskarna till SATA 1 men resultatet är detsamma, varken bios lr xp mm hittar disken, men det är inte bara det, Boot-sekvensen är jätteseg och när jag trycker på f-1 knappen för att komma in i bios tar det ca en minut innan jag kommer in, därefter måste jag välja att boota med Raptordisken för att xp ska ladda öht, därefter tar det ytterligare 5 min innan xp är färdigladdat, väl inne i xp flyter det som inget hänt, det känns som att det skulle kunna vara en firmware-uppdatering på antingen hdd lr chipset (Gforce 6150 chippet har jag)

Vad tror ni?

Av Corpze

getdataback ntfs är skitbra

Av Corpze

Hittar inte Sata-1 men sata 2 och raptor

Har ett litet konstigt problem, har nämligen flyttat över två vanliga sata-1 diskar till min nye dator som har två st sata-2 diskar installerade från början.

Raptordisken som hittas av bios innehåller ny xp och har inga som helst problem, inte heller de två st sata-2 diskarna men den sistnämda disken (seagate 300gb sata-1) vägrar att hittas, efter några sökningar här på swec så lästa jag till mig att man kan va tvungen att jumpra om sata-2 diskarna till sata-1 vilket jag gjorde, jag "disablade" även sata-2 kontrollern i bios och då fick jag bort ytterligare ett problem (kan nu boota öht med alla diskar inkopplade) men då hittar den inte ena sata 2 disken !?!?!?

för att förtydliga så har jag gjort en lista lr vad man ska kalla det

Disk 1 = WD Raptor 74g Sata-1
Disk 2 = Samsung spinnpoint 250g SATA-2
Disk 3 = Samsung spinnpoint 250g SATA-2
Disk 4 = Maxtor DM10 300g SATA-1

Alla sata-2 diskar är byglade till sata-1

När jag kopplar in alla diskar och har både sata-1 och 2 kontrollerna "enablade" så bootar inte xp öht, då måste jag koppla bort disk 4 för att den ska boota, då hittar jag alla diskar (förutom den bortkopplade disk 4 då

När jag har alla diskar inkopplade och har disablat sata-2 kontrollern kan jag boota men då hittar inte bios lr xp disk 3 och 4

Av Corpze

ok om inte upplösningen står i menyn men för att få högsta inställningarna på texturer, skuggor etc måste man ange det isåfall?

Av Corpze

har nu prövat att jumpra om de två sata -2 diskarna till sata -1 och även ändrat på "sata 1 - controller" och "sata 2 - controller" (enable/disable) i bios men utan positiva resultat, varför hittas inte maxtor - sata 1 disken medans raptor - sata 1 disken hittas?

Av Corpze

Jag har också problem med detta, vill få till 1920x1200 men det vägrar fungera, kör med 1.4 patchen och har skrivit in +menu 1 +widescreen 1 +szx 1920 +szy 1200 men helt utan resultat, det står fortfarande 800x600 i menyn i bf2 och 1920x1200 är inte med alls, antar att man inte ens ska behöva ställa in detta efter att ändrat målraden? lr?

Av Corpze

jo jag vet hur man jumprar och hur de ser ut men jag menade om det kan innebära komplikationer för att nå datan, mammaplankan köra ju sata 2 eller är det bakåtkompatibelt, ska man ställa in nåt i bios, detta är ju hp´s egna bräda =(

Av Corpze

Jumpra om sata 2 --> sata 1 utan problem?

Tjena, har precis fått hem volvos hem-pc paket från HP med bla 2 st samsung spinpoint 250gb sata-2 diskar, dock så har jag flyttat in min raptor sata-1 disk och kör os:et från den och vill även få in min Maxtor 300gb sata-1 disk nu, det är nu problemen börjar yttra sig.

Allt fungerar prima med sata-2 diskarna och raptorn men så fort jag kopplar in Maxtorn (sata-1)så segar sig bios nåt så djävulusikt, måste välja "boot menu" och manuellt välja raptorn, därefter bootar xp men det tar ca 3 minuter för laddningen innan själva os:et visar skrivbordet. Varken i bios eller i xp visar att Maxtorn är inkopplad!

Jag har läst lite trådar att sata 1 och 2 kan ha konflikter i bios och det kan jag då förstå när bios segar sig kraftigt, läste då att man kan "jumpra" om sata-2 diskarna till sata-1, nu till min undran:

Hur jumprar jag om till sata-1 på två st samsung spinpoint 250gb och kan jag i och med jumpringen få några problem med att få tag i datan på de diskarna?

Tack på förhand //Corpze

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exhale
Varför måste alla troll jävlar invadera trådarna för?

Och alla som sär stavar med.... suck

Av Corpze

någon som fått sin dator från hp än? själv så kommer min kl 14 på söndag

Av Corpze

Snyft... jag vill spela stalker innan jag dör och jag har nog bara 60år kvar i livet =(

Av Corpze

undrar om vatten fryser när det är kallgrader

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TredoX
jag skulle inte vilja dricka cola som gått igenom koppar.

Antar att du inte dricker kranvatten heller då, eller öl för den delen, de är bryggda i jättestora kopparbehållare!

Av Corpze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Du behöver ju inte smörja in händerna med fett innan du spelar

Hur funkar förresten kontrollen och den där sensorn vid TV:n? är det IR eller nått annat?
Läste att den hade problem med starkt solljus, därför jag gissade på IR.

han har ju en handlovsrem ju!