Inlägg

Inlägg som Hogan har skrivit i forumet
Av Hogan

"Theater Mode" finns i överlagrings-fliken i avancerade inställningar, som gör att filmen alltid går i fullskärm på TV'n men inte på monitorn. så man kan fortsätta att surfa på datorn medans den andra ser på en film på TV'n.

Av Hogan

Fel fråga.

Av Hogan

En fråga: Hur kan ett minne som är specat för 166Mhz låsa sig redan vid 148Mhz?

Av Hogan

Vad är det för fel på C350 då?. eller den mindre C300?

Av Hogan

Det är väl klart det gör, jo mer "Trueform" desto mer dras prestandan ner.

Av Hogan

Knashatt: Du skriver så här:

"Om man nytjar RGB på din TV så får du nästan kvalitet som är likvärdig en monitor. Nästan alla dagens TV har RGB stöd"

Inte för att börja diskutera vilka anslutningar som är bäst, men VGA slår ju lätt komponentvideo som är det bästa sättet att få bra bild med DVD, med hästlängder . En projektor brukar ha komponentvideo och VGA-ingång, så det är lätt att jämföra. Har ju blivit väldigt populärt att köra HTPC(datorn kopplad till projjen) p,g,a bildkvaliten.

Men ok, RGB är ju att föredra framför S-video.

Av Hogan

Grafikkort: ATi Radeon 8500 DV (Build by ATi)
Krets: ATi Rage Theater
Format: S-video ÄR bättre än komposit. (Kan någon ge mig en TV med VGA-in)
Synpunkt: ATi har ju som alltid bra bild, vra ägare av ett ATi 128 Rage AIW(128AIW) före som hade bra bild, men 8500 är nog ett strå vassare. Klart bättre bild än något Nvidia kort jag sett. Har jämfört med olika DivX-filmer där jag såg skillnad direkt, iof så finns det inge DivX som är bra, men ändå. Med DVD så är väl vissa filmer något bättre än 128AIW.

En fördel med Radeon kortet att den har en flik i Egenskaper som heter "överlagring". Där finns inställningar för enbart filmen såsom Nyans och Gamma m,m, och ställer inte om skärmens färger eller kontraster. Jag kör just nu på v6025 på drivrutinerna, men versionen tidigare fanns det även knapp för att köra ut bilden i "äkta 16:9" (theatre mode), alltså om du har en DivX eller nån annan film som har svarta kanter även på en 16:9 TV, så tog den bort den och skalade om den till rätt format, kanon om man har en 16:9 TV. Nu finns ju program som klara detta lika bra.

Alla lyckliga ägare av en TV med VGA-in kan ju bara skratta åt oss som sitter med en sketen skart. Har en kompis som har en Widescreen Tv med VGA-in, å jag kan ju bara säga, håll i hatten vilken skillnad. Ska nog gå och sno den av han

Alla som säger att man har "kanon bild", vad ser ni på då? DivX-film borde ju vara bannat om man nu ska tala om bild.