Inlägg

Inlägg som safarisoya har skrivit i forumet
Av safarisoya
Nytt bud: 500 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av safarisoya
Nytt bud: 2 000 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av safarisoya
Nytt bud: 1 500 kr bjuder 1500+frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av safarisoya

Har själv en sån här efter en massa letande på en bra prisvärd datorryggsäck.

https://www.amazon.se/dp/B09YGJTWTB?ref_=cm_sw_r_apan_dp_C1R9...

Av safarisoya

Totalt 4530 sek ink allt pålägg som blir. Förbrukat 1247 kWh i decembermånad på två vuxna individer. Område SE3. Uppvärmningen är bergvärme från 2011 eller 2012, har inte det i huvudet. Vi har ett vintertryggt avtal, på 2 något före moms. Fast på vintern och rörligt under sommaren. Nu i efterhand är jag glad att man valde det, men får se om man stannar på det eller inte framöver.

Rumstemperaturen inne är mellan 20-22 grader, beroende på hur kallt det är ute och i källaren är den runt 19-21 grader och då har vi även en stor vattenburen fläktkonvektor i källarhallen som står och blåser gött.

Av safarisoya
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Hej har en robotgräsklippare som nu blir ut störd av grannens HQ /(HusQvarna). Jag har en WORX L1500? Någon som vet hur man man kan lösa det här på laglig väg?

någon som testat worx off limits, där detta störs ut av grannen och lägga en magnet slinga istället?

Har du någon möjlighet att byta slingsignal? Så prova med det. Annars be grannen göra det, vet att Husqvarna har den möjligheten att generera en ny slingsigna.

Av safarisoya
Nytt bud: 649 kr Börjar med 649:- + frakt :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av safarisoya

4500:- plus frakt. Sambon undrar när budgivningen slutar?

Av safarisoya

Bjuder 4200 + frakt.

Av safarisoya
Skrivet av tintinj:

1: Nej, behöver man göra det? Jag kan så klart prova, hur gör man det?
2: PID-kalibrering var något nytt för mig, läste lite och såg att det pratades om kommandon antingen genom USB till dator eller nån rpi men jag har ingen USB-kabel som passar och ingen nyare rpi. Nån gammal av de första generationerna har jag nog liggande men fortfarande...ingen USB som passar till min Ender. Är det kört då?
3: Jag har försökt med att värma upp min hotend och manuellt pressa in filament samtidigt som jag trycker extruderarmen så filamentet kan gå fritt, om det är det du menar. Det gör att smält plast kläms ut på ett sätt som jag sett i nån youtubevideo att det ska se ut, stadig sträng med jämn tjocklek. Jag får dock ta i men det antog jag att man behöver.

*edit
Jag letade i kabelboet som en gång var fint åtskilda kablar i min byrålåda och efter en veckas trasslande lyckades jag hitta en USB som passade, men jag vet inte riktigt hur man ska göra för att PID-kalibrera. Ska kolla lite youtube och se om jag blir mindre förvirrad.

Här har du en bra guide annars. https://3dprintbeginner.com/hotend-and-heatbed-pid-tuning/

Finns även en bra guide om hur du kalibrerar extruder:
https://3dprintbeginner.com/extruder-calibration-guide/

Kolla även så att munstycket inte är för nära byggytan.

Av safarisoya
Skrivet av hanek212:

Nej, det här är mycket nyare. Och mycket coolare
Tack för tips!

Hm. Kan det vara den här då? https://www.marotronics.de/Elektronik-Set-fuer-den-Rasenrobot...

Finns ett projektlogg här: https://forum.ardumower.de/threads/arctic-hare-mod-by-jussi.2...

Om du hittar det så hojta till.

Av safarisoya
Skrivet av hanek212:

Någon här som kommer ihåg ett robotklipparprojekt som var open source?
Inte sett den sidan sen 2008 eller nåt.

https://www.ardumower.de/index.php/en/

Är den du tänker på va? Finns en nyare version av den har jag sett. Lite sugen på att bygga en, men har en Robomow som går alldeles utmärkt. 😊

Av safarisoya

Användare: @tudz

Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning + frakt
Produkt: EdgeRouter 4

Positivt:
Trevlig
Snabb kommunikation
Snabb på att skicka

Negativt:
Nada

Rekommenderas varmt.

Av safarisoya

Bjuder 350+frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av safarisoya
Skrivet av SvanteP:

Nja alltså det finns såna som du länkade fast pluggluftningsvariant, men enligt sakkunniga så är dom inte ens i närheten av en självgående bensindriven variant.

Och jag behöver en maskin som tar upp material från gräsmattan, den är så satans kompakterad. Har körts med grävare, bomlyftar, traktorer över gräsmattan genom åren.

Verkar vara svårt att få tag på i Sverige, framförallt dyrt. Har sett det på Youtube, följer en del gräsmattenördar där. Har själv letat efter just en sån, men gav upp. Verkar helt omöjligt. Det var en till salu i våras som gick för 3000:- på en auktionssajt. Men missade den precis. 😕

Skickades från m.sweclockers.com

Av safarisoya

Heter hålpipsluftare på svenska tror jag. Själv håller jag på att renoverar min gräsmatta just nu och har köpt en bensindriven vertikalskär, dressjord och frön. Så hoppas det blir bra till våren. Borde det inte fungera med en sån här : https://www.jula.se/catalog/tradgard/tradgardsmaskiner/graskl...

Skickades från m.sweclockers.com

Av safarisoya

En Creality CR-10s Perfekt nu när depressionen börjar släppa. Den står tillfälligt på kabinetten den ska in i, väntar på en massa delar till skrivaren som jag ska byta ut och har ännu inte fått benen till bordet den ska stå på.

https://i.imgur.com/0BEocSXh.jpg

Av safarisoya
Skrivet av SvanteP:

Ni som har robotar och säger att den klarar av trösklar, hur höga trösklar har ni? Jag bor i ett gammalt hus med trösklar som är 2,5cm höga, skulle gärna ha en robot på vardera våning men låtit bli.

Mina trösklar är cirka 2 cm höga. Det går ju att sätta dit nivålister på trösklarna om man vill eller helt enkelt byta trösklar om man har lust och ork.

Av safarisoya
Skrivet av svintooo:

Fan är sjukt sugen på den. Hoppas på nån liten rea i mellandagarna. Köpte du den på typ Ali eller svensk butik? Nöjd?

Köpte den från Proshop för 4200:-, ville ha den innan jul. Det lilla jag har kört den så är jag riktigt nöjd, trodde inte att det var så skitigt hemma. Klarar av mina trösklar bra och är riktigt smart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av safarisoya