Inlägg

Inlägg som TMO KOTOR har skrivit i forumet
Av TMO KOTOR

Det är självklart en trevlig förbättring men jag tycker fortfarande det största problemet med Youtube är att de komprimerar alldeles för hårt. Det spelar ingen större roll att kunna titta på ett klipp i 1080p och 60 fps om det endast är ett lapptäcke av komprimeringsartefakter man bevittnar.

Av TMO KOTOR

Denna utveckling finns inom de flesta stora teknikföretagen i västvärlden, man lägger allt mindre fokus på att utveckla och sätta samman hårdvara och fokuserar istället på tjänster, antingen som ren konsultverksamhet eller som tillägg till sina kärnprodukter. IBM var en av de första att hoppa på tåget och ses generellt som ett av de mest framgångsrika exemplen då man klarat av omställningen med bravur, något som inte är så vanligt när företag gör om sina affärsmodeller.

Ska bli intressant att se om Lenovo klarar av att bli en stor aktör på servermarknaden och förvalta IBM-arvet precis som man gjort på klientsidan.

Av TMO KOTOR
Skrivet av €lysian:

Okej, så om man tar fyra stycken 27-tummare med 1080p så får dom alltså plats på samma fysiska yta som en 27-tummare med "4K"?

Nej en 27-tummare med 4k tar lika stor fysisk yta som en 27-tummare med 1080p, det bara pixlarna som blir fler och mindre.

Av TMO KOTOR

Komponenter till spelkonsoler är extremt prispressade och har låga marginaler, Nvidia har gjort bedömningen att de får bättre avkastning på sina pengar i andra projekt, t.ex. Tesla. En viktig del när det kommer till ekonomistyrning i ett företag är att göra bedömningar om var man ska lägga sina investeringar, genom komplexa förkalkyler eller simpel ROI-beräkning. Om avkastningen per satsad krona är för låg lägger man bättre sina begränsade resurser på andra saker.

AMD ligger mer pyrt till ekonomiskt än Nvidia så de har säkert större intresse av att få så många designvinster som möjligt istället för att välja och vraka mellan olika möjligheter. Simple as that.

Av TMO KOTOR

Samsung brukar köra med taktiken att hålla alla dörrar öppna både när det gäller mjukvara och hårdvara i sina produkter. Skulle Windows Phone 8 plötsligt bli poppis ska ni se att de tackar Nokia för testperioden och börjar pumpa ut telefoner.

Av TMO KOTOR

Problemet har väl aldrig varit tekniken i sig, den utvecklas i ett stadigt tempo. Snarare är det ekonomin som blir allt knepigare att få ihop. Ju mer detaljerad och storslagen grafik som ska skapas, ju fler utvecklingstimmar går det åt för företagen och tid är som bekant lika med pengar. Om man slänger iväg 300 miljoner dollar på en AAA-titel tar man som företag en stor risk att man inte får tillbaka sin investering vilket ofta leder till att man använder beprövade kort som uppföljare till framgångsrika spel och återanvändning av spelmotorer.

Att satsa på många plattformar och optimera för minsta gemensamma nämnaren är helt enkelt ett sätt att sprida riskerna och maximera vinsten, det lär knappast ändras den närmaste tiden som jag ser det.

Av TMO KOTOR

God Jul!

Tänk på att även gammal hårdvara behöver lite omtanke i juletid!

Av TMO KOTOR

Tänk dock på att hårdvaran inte riktigt pallar med den höga upplösningen. Bara saker som att scrolla genom tyngre hemsidor kan få fps:en att droppa i OSX. Huruvida man tycker att skärpan är värt det är individuellt.

Av TMO KOTOR
Skrivet av Krimsarn:

Är det inte olagligt med monopol på en marknad dock? Jag tänker på Intel här och om de blir dem enda med CPUer för oss dödliga, och odödliga i den form att vi ofta kräver hyffsade CPUer.

Monopol är självklart inte olagliga i sig (då hade det behövts en lagstiftning som straffade framgångsrika företag vilket vore väldigt kontraproduktivt), dock är det olagligt att utnyttja sin monopolställning för att skapa sig fördelar i de flesta västländer. Exakt vad som är ok för ett bolag i monopolställning att göra i konkurrenssyfte är väldigt flytande.

Av TMO KOTOR

Eller så använder man Windows 8 ett par dagar och vänjer sig med hur det funkar. Att en liten rullgardinsmeny med exakt samma basic-funktioner som den nya startmenyn skulle vara bättre har svårt att se några belägg för, förutom ren nostalgi. Men folk får förstås tycka vad de vill.

Av TMO KOTOR

Även Intels rapport hade många dystra inslag så det är tufft på PC-marknaden just nu. Ska bli intressant att se hur företagen klarar omställningen till ultraportabla plattformar, lär bli en skakig resa även för Intel.

Av TMO KOTOR

Jag har väldigt svårt att se hur ditt datoranvändande kommer att förbättras genom att gå över till Linux. Att byta operativsystem bara för bytandets skull är inget jag rekommenderar.

Av TMO KOTOR

Det finns fortfarande en hel del nackdelar med att 4G, speciellt när det gäller att ersätta en fast internetförbindelse. Den mest kritiska är förstås täckningen, se till att 4G faktiskt är utbyggd där du bor. Även om ens område finns med på en täckningskarta kan ibland vara svårt att få till en bra signal inomhus, jag har själv problemet att det är mer eller mindre radioskugga i vissa delar av mitt hus (1900-talskåk med tjocka stenväggar).

Nästa problem är att det i princip inte finns någon operatör som erbjuder en tjänst där du kan ladda ner/upp obegränsad datamängd för en fast kostnad, vilket kan vara problematiskt om man streamar och laddar ner stora mängder data.

Tredje problemet är att det ofta är svårt att ens komma i närheten av maxhastigheterna som erbjuds i reklambladen när det gäller trådlös överföring. Spelar man mycket finns också begränsningar när det gäller latency som visserligen är blivit bättre med LTE men som fortfarande är långt ifrån de siffror man kan uppnå med fasta linor.

Av TMO KOTOR

Mer eller mindre alla program som jag testat har fungerat fläckfritt i RP så sitter man inte på någon extremt skum hårdvara så bör det inte vara några problem med tex Chrome.

Av TMO KOTOR

Det är svårt att konkurrera med det teknikkluster som bildats i Asien, där finns billig arbetskraft, etablerade distributionskanaler, rätt kompetens, utbyggd infrastruktur och har stöd från ländernas regeringar som satsat på exportindustrin i flera decennium. Sedan har kompetens en tendens att koncentrera sig till rätt små geografiska platser, titta bara på mjukvaruindustrin där nästan alla innovationer kommer från Silicon Valley.

Det ska dock påpekas att tex Thailand och Sydkorea inte ligger speciellt nära varandra geografiskt. ;P

Av TMO KOTOR

Problemet ligger i att åldern alltid tar sin rätt i slutändan, oberoende av vilka fritidsintressen man hade som ung. Min mormor kan tex inte längre läsa en bok eller se en hel film då koncentration och fokusering på uppgiften inte längre finns. Så även om jag vill sitta och spela på hemmet om 60 år är det långt ifrån säkert att det kommer funka något vidare. Risken är att man sitter förvirrad i en stol och stirrar ut genom ett fönster dagen lång istället.

Självklart är det individuellt hur ålderdomen drabbar en, vissa lyckas vara klara i knoppen ända fram till slutet medan andra blir dementa tidigt. Det är bara att hålla tummarna för ens egen ålderdom!

Av TMO KOTOR

Eftersom Samsung 830 256GB numera går att få tag på runt 2000 spänn känns den som ett säkert val. Stabil, snabb och prisvärd.

Av TMO KOTOR

Som en kortsiktig investering finns det möjligheter att tjäna pengar på hypen om man säljer fort, på längre sikt blir det nog svårt att få tillbaka några pengar som investerare. Bara P/E-talet skriker bubbla så det sjunger om det. Trots att Facebook har många användare måste man radikalt förändra sin verksamhet om man ska börja dra in vinst av samma dignitet som värderingen.

Av TMO KOTOR
Skrivet av Yrch:

Fast nu säger du ju emot dig själv.:) Ett tankeexperiment, hur tror du utvecklingen sett ut på Cpu-marknaden och vilka priser tror du vi hade haft om Intel hade haft monopol, under typ de senaste 10-15 åren?

Behövs heller ingen foliehatt för att se negativa följder av en monopolsituation - det räcker med en grundkurs i ekonomi.
Och välgörenhet ägnar sig inte företag åt vare sig de är stora eller små. Själva idén är ju att vinstmaximera och gynna (aktie)ägarna. Att vinstmaximera som monopol är mycket tacksamt för producenten, mindre trevligt för konsumenten. (Sen leder det till en samhällelig välfärdsförlust med men det blir ju lite överkurs.)

Ska man prata ekonomisk teori finns det åtminstone inom produktionsekonomin fall då företaget i monopolställning får markanta stordriftsfördelar vilket leder till låga priser istället. Tycker folk slänger med monopol-termen lite för vilt på den här sidan, oftast räcker inte skolboksdefinitionen av monopolvinst för att göra vettiga analyser av investerings- och kompetenstunga branschers sammansättning ur ett konkurrensperspektiv.

Av TMO KOTOR

Ett tips kan vara att spara om alla php-filer i UTF-8 även om de verkar vara rätt, vissa texteditorer kan ibland fucka upp kodningen av någon anledning. Testa gärna med något annat program och se om det blir någon skillnad.