Inlägg

Inlägg som Kicken har skrivit i forumet
Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Det kan kringgås genom att sänka för Wave-out eller volym eller liknande, i OSet.
Inte själv testat, men skall ha funkat för 2 mån sedan enligt två källor.

Jag verkar inte få det att funka, kommer iofs inte ens åt wave-reglaget. hur funkar det i Vista?

Av Kicken

Spotify

Hur funkar Spotify, då den tycks känna av om man sänker ljudvolymen under ett viss minimum så "pausas" reklamen, samma sak om man stänger av ljudet helt?
Smart funktion för deras intressen, sämre för en själv, men hur funkar det? Kan det kringgås på ngt sätt?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
bokmärken skall vara sparade under denna länken

C:\Documents and Settings\xxanvändarexxx\Local Settings\Application Data\Mozilla

Jag rekomenderar dig att installera Foxmarks senare i framtiden för att göra en onlinesynq för dina bokmärken och(valfritt) lösenord samt användarnamn. lösen och anv krypteras självklart.

Jag har kört med det i snart ett halvår och det funkar kanon.

Lycka till

Hittar till den här mappen nu, men det verkar ju inte finns internetgenvägar som i IE utan det tycks vara ngn fil som innehåller samtliga länkar? Tog en PS över mappen, vilken fil är det?

http://img19.imageshack.us/img19/8464/mozbok.th.jpg

Tack för tipset, och hjälpen!

@Kanel: Smidigt sätt, men kommer till samma mapp som jag postat bild av, så frågan kvarstår!

EDIT: Vet inte om det var själva bookmark som låg i mappen, då jag provade att köra en fristående installation av Firefox över den nuvarande, allt funkade och bokmärkerna är kvar. Har sparat filen så framtiden får väl utvisa om det var rätt fil om det kommer till det i framtiden! Thx anyway Sweclockers.

/Kicken

Av Kicken

Avbryten Mozilla uppgradering?! :(

Story:

Råkade starta upp Mozilla Firefox när jag var på väg att stänga av datorn, timat så började den precis köra igång ngn uppgradering när jag tryckt på "stäng av", nu när jag har datorn igång och försöker öppna Mozilla så får jag ett felmeddelande: "XULRunner, Error: Platform version 1.9.0.6 is not compatible with minversion>=1.9.0.7, maxversion<=1.9.0.7.

Känns ju som att den hann uppgradera nån fil som kör att skiten inte vill starta nu, vad kan man göra? Avinstallera och installera 3an visst, men då tappar jag en mängd bokmärken vilket jag helst inte vill. Och kan man spara dessa först på ngt sätt? Det tycks ju inte vara lika enkelt att dom är sparad i ngn "favorit mapp" som i IE?

Snälla hjälp av Er som vet!
Tack!

VH/Kicken

Av Kicken

Har inte följt diskussionerna bara läst igenom nyheterna emellanåt. Men som jag förstått det, så har man kommit fram till medhjälp av medhjälp till upphovsrätt brott är olagligt? Och att Neij och Warg, utefter denna "premiss" avsäger sitt ansvar gentemot TPB? Eller är detta fel uppfattat?
Har inte fattat när och hur man kommit fram till att torrent-tekniken (vilket jag inte kan med) är ett olagligt "hjälpmedel" eller vad man ska säga?

Vore trevligt om någon kunde endera verifiera eller reda ut vars jag tänkt fel.

VH/Kicken

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr Najsman
Tänkte trycka i mina två avlagda 512 MB-stickor i brorsans 5020 (samma som ovan, den lever än med andra ord..). Men de passar inte, mina är DDR2 och Acerns är DDR antar jag?

Skulle dessa fungera till Acer 5020?
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=377#rparams=k=s33183617

Kan inte heller se några 2 GB-moduler i listan, kanske inte finns i DDR?

Det är vanliga DDR ja.

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burken84
Ja då vet du ju vart felet är i alla fall...

Din dhcp överlappar inte några statiska ipn i nätverket?

Så det är alltså något fel med DHCPn i routern? Åtgärd, köpa ny?

Nej vidden för DHCPn är 100-199, Statistiska är satta till 65,66,67 atm. (ex. 192.168.0.65osv).

Citat:

Hur gammal är maskinen som inte funkar i wifi ?
Jag frågar för jag har "repat" en äldre Toshiba laptop idag (ominstallation av OS + mjukvara) och den hade stora problem med mitt wifi...det visade sig att wifi kortet i laptopen var en äldre modell (externt kort i en pcmcia plats) så den klarade inte av krypteringen.
Den fick ip och kopplade ifrån...fick ip och kopplade ifrån, så höll den på tills jag satte öppet wifi nät och då hoppade den igång.

Kanske kan vara nått liknande problem i din maskin?

Jadu, det har ju varit sammanlagt 3 st maskiner som inte fungerar i DHCPn, en Advent (1,5år gammal, budget laptop köpt för ~5k, g-kort), en Dell Inspirion 1720 (1 år gammal, ~9k, vanligt g-kort), och en Toshiba Satelite (vet ej ålder men minst 2år, centrino system, g-kort). Men samtliga dessa har interna kort alltså inte via PCMIA eller PC-express kort.

Samliga av dessa har använts och surfats med via routern när kryptering var avstängd, alltså innan flytt när ingen säkerhet eller skydd användes överhuvudtaget.

De datorer som fungerade direkt är denna Dell Vostro 1500 (1,5år gammal, internt Intel draft-n kort), och en Acer mini laptop pc (2månader gammal, vet ej nätverkskort men gissar på vanligt g).
Jag har kört Inspiron på ett annat WPA krypterat nätverks, så den ska iaf. stödja WPA. Men det skumma är väl att om de inte stödde en WPA kryptering de trådlösa korten jag har problem med så borde dom väl inte funka bara för att man sätter statistiska IP-adresser, krypteringen är ju ändå aktiv för det?!

Av Kicken

Skickar ping-signal till 88.80.6.42 med 32 byte data:
Svar från 88.80.6.42: byte=32 tid=54ms TTL=47
Svar från 88.80.6.42: byte=32 tid=57ms TTL=47
Svar från 88.80.6.42: byte=32 tid=55ms TTL=47
Svar från 88.80.6.42: byte=32 tid=54ms TTL=47

Ping-statistik för 88.80.6.42:
Paket: Skickade = 4, Mottagna = 4, Förlorade = 0 (0 %),
Ungefärlig överföringstid i millisekunder:
Lägsta = 54 ms, Högsta = 57 ms, Medel = 55 ms

---------------------------------------------------------------------

Skickar ping-signal till 81.170.255.1 med 32 byte data:
Svar från 81.170.255.1: byte=32 tid=53ms TTL=248
Svar från 81.170.255.1: byte=32 tid=32ms TTL=248
Svar från 81.170.255.1: byte=32 tid=32ms TTL=248
Svar från 81.170.255.1: byte=32 tid=32ms TTL=248

Ping-statistik för 81.170.255.1:
Paket: Skickade = 4, Mottagna = 4, Förlorade = 0 (0 %),
Ungefärlig överföringstid i millisekunder:
Lägsta = 32 ms, Högsta = 53 ms, Medel = 37 ms

Telia ADSL 2/0,5? /Ö-vik

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burken84
Har du testat och satt statiskt ipnummer för att se ifall det är dhcpn som bråkar?

Not yet, men då det var samma på två tidigare antar jag det, men skall prova nu, återkommer med resultat.

EDIT: Det fungerar med statiskt IP-nr...

EDIT2: Det är ju inget problem med att ha statiskt IP, om det nu inte är så att det sabbar när man försöker ansluta till andra WLAN med DHCP aktiverat som jag befarar, någon som med säkerhet vet?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burken84
Funkar det utan macfiltrering?
Försök isolera problemet genom att testa det.

Nix, startade om både modem och router nyss, därefter avaktiverade jag MAC-filtreringen men ingen skillnad, denna dator kan fortfarande ansluta, medans datorn som hade problem fortfarande har problem med begränsad eller ingen anslutning, kommer inte in på webb-configen från den heller.

Tycker det här är jävligt skumt

[img="http://img10.imageshack.us/img10/6228/fig1.th.jpg"]

Alltså enligt Routern verkar ju MAC-adressen för laptopen som har problem "toshiban" vara ansluten? Och fått en IP enligt loggen eller? Vad som dessutom är skumt är att den har delat ut 196 och 194, för de övriga mac adressern som specas som anslutna är denna "vostro" som har 197, och "inspiron" som har specad IP .67, så vad är då 196 och 194? Måste ju vara de gånger jag försökt ansluta med toshiban mot routern, men varför har det inte gått "hela vägen" så att säga?

http://img15.imageshack.us/img15/2724/fig2j.th.jpg

Så här har det sett ut när "toshiban" har försökt ansluta enligt loggen.

http://img27.imageshack.us/img27/8615/fig3.th.jpg

Såhär såg det ut när "vostron" (som jag sitter på) fick sin IP (dhcp).

EDIT: Vostron (sitter jag på), får sin IP via DHCPn, Inspirion har fast IP, Toshiban är inställd på få tilldelad via DHCP men får alltså inte det, var samma problem med Inspirion innan jag ändrade till fast IP.

Av Kicken

Problem med WLAN, ngt ovanligt?! HJÄLP!

Har problem med mitt WLAN, problemet som jag ser det är att DHCPn får för sig att tilldela IP-adresser bara till vissa laptops och inte vissa.
Routern är en DI-624, kör med WPA och MAC-adress som säkerhet.
När MAC-adressen är lagd till för respektive dator ansluter samtliga mot routern när nyckeln är angiven, dock vissa får direkt kontakt med Internet, medans vissa får begränsad anslutning pga. ingen IP.
Har provat med både "Reparera funktion", säger att det inte gick att ansluta till DHCP servern, samt Inaktivera och Aktivera kortet, "release", "renew" i cmd, samt "flushdns". Men inget hjälper, även omstart av datorn.

Kan inte "pinga", varken routerns interna IP (192.168.0.1) eller mitt externa IP (85.11.215.XX) ifrån laptopen med begränsad anslutning, går givetvis från den jag sitter vid nu (och skriver ifrån, som dhcpn funkar för).

Detta har jag hittentills löst med att för dessa då ange en specifik IP, och då funkar det, frågan är dock hurvida när man sedan vill sitta på ngt annat WLAN, om man måste gå in på TCP/IP inställningarna för trådlösa kortet och ändra till "Erhåll en IP-adress automatiskt" igen, eller om den kommer att ta emot en IP som den blir tilldelead, eller kommer den att "tjura" på den IP jag har lagt in på kortet? Om det blir så att själva laptopen inte känner av detta har jag ett problem! Fattar inte varför DHCPn får för sig att ibland dela ut och ibland inte. Har kört okrypterat förrut och inte haft dessa problem, men nu bor jag i lägenhet och därav är kryptering ett måste, så det borde ju bero på ngt tjafs då det är kryptering för hade det vart MAC-filtreringen hade den väl överhuvudtaget inte ens blivit ansluten eller?!

Någon som har någon idé? Kan routern halv-pajja, så att bara DHCPn halv-pajjar? Låter skumt, men vad vet jag.

Det är 8 trådlösa datorer som behöver kunna ansluta till routern.

VH/Kicken

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mats42
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\windows\currentversion\run

Tackar, ändrade dock bara attributen från explorer.exe till källan för programmet c:\program\... för nyckel Shell under HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon. Verkar funka, då programmet nu startar.

/C

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Hitta Shell nyckeln och ta bort explorer.exe

Tror det ska vara rätt om jag inte läste fel i registret. Ska fungera både i Vista och XP.

Hej det stämmer, tack.
Dock så laddas nu inte programmet jag har i Autostart i Start-menyn, verkar som att antivirusprogrammet laddas, då det ser så ut under processer (aktivitetshanteraren), under msconfig och autostart så finns både programmet som numera inte starta samt antiviruset med.
Kan man få program att starta automatiskt på annat sätt än att lägga till dom i mappen "Autostart"?

Av Kicken

Starta Windows utan själva explorer.exe?! GÅR DET?

Se rubruik.
Jag vill alltså starta datorn, logga in alternativt inte logga in (har lösen skyddat acc nu), men utan att explorer.exe ska starta (inte webbläsaren) utan själva skrivbordsmiljön, utforskaren eller vad man ska säga.
Är detta möjligt?

Tack! /C

Av Kicken

Har inte orkat läsa igenom alla inlägg, men blir rätt orolig.
Finns det överhuvudtaget något vi stugsvenssons kan göra åt denna utveckling, ngt överhuvudtaget som kan påverka?
Eller sitter vi helt handfallna?

Av Kicken
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Croles
Det är femkommatvåan. Inte märkvärdigt god. Finns på systemet.

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=1625&Bu...

Tackar, ngn liknande du skulle rekommendera ist?

Av Kicken

Vad är det för öl? HJÄLP!

Någon som vet vad det här är för öl? Och typ styckepris?
Går det att köpa på systemet?

http://img369.imageshack.us/img369/4913/burkcs7.th.jpg

/C

Av Kicken

Går det att använda HPn (614c) som 3G-modem istället för alla operatörers svindyra modem för 1k (dvs. när man inte binder sej)? Dvs, kan du teckna exempelvis hos telia fri datatrafik 199:-/mån och utnyttja det till att surfa via mobilen på laptopen, endera via bluetooth eller usb (för visst stödjer den usb2.0), eller går det på nått annat nät när man surfar via laptopen och inte via exempelvis opera i mobilen?

Av Kicken

Datorn "fryser" sig efter 30-45min?! HJÄLP!

Har ett ganska allvarligt problem, datorn "fryser" alltså hänger sig efter 30-45min efter det att den startades.. beror inte på belastning utan kan hända såväl under surfning som arbete i office, datorn är en workstation som kör XP Pro med SP3, AMD Athalon XP 2200+ tror jag det är (inte min ifråga), uppgradera nyligen arbetsminnet i den med ytterligare en 512MB sticka (satt 2x256 333Mhz tidigare), fanns bara två platser så jag bytte den ena mot en 512MB 400Mhz (borde väl klocka ner sig?) eller kan det bero på minnet? Ska testa men har inte hunnit, eller kan det tänkas finnas några andra ideér?

Tacksam för all hjälp!
VH /C

Av Kicken

Hej gubbar, =]
vilken är för närvarande den senaste ForceWaren för grafikkortet 8600M GT (256/768) GDDR2?

@Kimmeh: Nej det skall inte gå vad jag läst, vilket jag tycker är konstigt då prollen har en FSB på 800Mhz.
Alltså du kan köpa och stoppa in 800Mhz minnen, men maskinen kommer att köra dom i 667Mhz, alltså ingen lönt..

VH /C