Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

grafikkortet kommer mestadels hjälpa i renderingen av bilden, alltså snabb uppdatering. ngt jag tyckte själv var mer spännande var att de kommer ha riktig rotering på canvasen, väääldigt efterlängtat av oss illustratörer. hoppas även på mer saker i brush engine:n, hoppas hoppas!

Av Wilwarin

hakan, den där skärmen har bra färger, dock inte jättesnabb för spel, men som sagt bra bildkvalité, men antagligen lite eftersläpningar, så om du står ut med det till spelen är det nog ett bra val, den har lite småproblem men verkar mes vara sådant som man inte ser om man inte verkligen söker det, t.ex. lite backlight bleeding när det är mörkt i rummet, en minimal färgskiftning i sidled.

Av Wilwarin

eizo, nec eller lacie skulle jag säga när det gäller skärm för dig, nec's 26' verkar vara lite standard för fotgrafer, kostar 12 000 dock.
skull du editera spel eller spela spel? annars får du ta ett snabbare än i typhonos paket. om du vill ha mkt ram så kör med 64 bitars system, antingen xp x64 eller vista(om du står ut med det).

Av Wilwarin

crt blir dåligare med åldern, när de är typ 7-10 år har de oftast ngt problem, som t.ex. minskad skärpa, dåligare svärta, knepiga färger etc. så det är bra att koll produktionsdatum (sitter på en gammal sony g500 som börjar dö).

Av Wilwarin

vad skall en sådan dyr dator användas till? sedan kan det ju vara värt att uppgradera monitorn, då en riktigt bra dator går att få för 20 000, så får du en sjuhelsikes 24' för 8000-10 000 med i paketet.

Av Wilwarin

jo det borde funka, ar väll samma upplösning ungf som en 19', så tänk på att du får sitta en bit ifrån. Dock vet jag inget specifikt om tv:n

Av Wilwarin

jo ungefär som din bärbara ifall din bärbara inte har superskärm, kanske även lite bättre vinklar än den bärbara, men samma fenomen.

Av Wilwarin

kolla spec innan du säger ngt, båda drar 34w, vilket är väldigt lite för en 24', de peakar på mera ja.. men avarage skall vara 34w

Av Wilwarin

De drar lika mkt, kolla på eizo's hemsida, typical e 34w, max är väll då 110 för båda, men...kolla tester på de båda så kan du välja bra sedan. OCH det som står och vad som är är två stora skillnader.
Det är en ok TN panel i eizon, en lite nyare, men teknologin gör endå att när du böjer huvudet så kommer kontrasten ändras etc, det kommer man inte ifrån, vissa TN bättre än andra på den fronten, men t.ex. att kolla film på en sådan monitor e inte skoj.
sedan lär din dator dra mkt mer ström än skärmen.

Av Wilwarin

helt annan skärmteknologi, den billigare är TN och den dyrare är S-pva (googla på det eller läs mer i forumet), skillnaden är: den dyrare har bra betraktningsvinklar(ingen direkt förändring om man kollar lite snett), bra färgrymd, tror det är 92% av adobeRGB, ganska lite backlightbleeding. helt enkelt en bättre skärm för bildarbete.

funderar på att köpa den eller dess lillebror s2231. finns ganska mkt info här på forumet om dem som sagt, sedan är det bara att googla reviews.

Av Wilwarin

tänk på att MS inte är allt för spelande, inputlag är lika stor del, många monitorer har 10-30ms i inputlag, även om det står 5ms på dem, du märker inte skillnaden på äkta 5ms och 8ms t.ex.
jag skulle nog satsat på en med bättre panel, TN är inget för att göra bildbehandling på pågrund av de dåliga vinklarna(den där har trots allt ok med färger den där eizo:n), så när du vinklar huvudet lite kommer kontrast och mättnad ändras, och kom inte och säg att du sitter perfekt rakt mot monitorn hela tiden
kolla på eizo s2431(6ms), finfin monitor enligt de flesta, annars så var ju det ngn annan monitor på taeten som var 24 som var grym för spel, men fins knappt kvar tyvärr i lager, kommer inte ihåg vad den heter men den har en lång tråd här i forumet

Av Wilwarin

amd är mkt segare i photoshop enligt tester(när det gäller quadcore), och photoshop kan bara använda 2 kärnor till de flesta uppgifter nu vad jag vet.

Av Wilwarin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av save
Väldigt vackert Wilwarin. Illustrerar du för något speciellt, koncept spel/film?

lite små projekt, men söker utbildningar inom spel/film nu så, hoppas man kommer in till hösten.

Av Wilwarin

men eizo har väll ett proram till som gör att du kan ställa in profiler för olika program du kör?

Av Wilwarin

men det går väll att kallibrera till sRGB hyffsat? om man har en kalibrator så. ller om skärmen har sRGB som läge borde det ju inte vaa ngt problem.
och jag som person bryr mig inte ett dugg om färgerna är fel på en hemsida, så länge min grafik blir rätt. och trevligt med firefox3!!

Av Wilwarin

24' är en ISP i vad jag vet, inte uppdaterad på ämnet dock, googla.

Av Wilwarin
Av Wilwarin

problemet kan bli att wacomen inte gillar det, tror man hellst inte skall koppla den genom ngt då den väldigt enkelt tar upp störningar (finns till och med folk som tagit upp störningar från kylskåpet som blivit darrningar på platta så ), men svårt att testa hur väl det funkar, men annars ser det ju bra ut egentligen, kan inget om kvm:ar dock, bara hur de funkar.

Av Wilwarin

camtasia har ngn gratis variant annars, alldrig hört det där med vlc, låter väldigt intressant, får testa det själv ngn gång.

Av Wilwarin

tänk på att du måste ha 64 bit's operativsystem för att kunna använda mer än c:a 3.2-3.7 GB ram. bara en inflik.
annars är det gött mos, kan inte säga om kylaren pasar eller ej dock.
med processor, 9k serien är nyare, 9450 är populär. kola tester vetja för att se vilken som pasar bäst i pris/prestanda för dig.