Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

du lär inte få ut så mkt mer prestanda med 2x dual, det blir ungf som 1x quad, du får ut mera minnesbandbredd med ett kort där du kör med två cpu, men inte så prisvänligt precis då moderkorten brukar kosta 5000:-. och om du kör riktigt komplicerade modeller så kanske det är bra att satsa på ett nvidia quadro, men om du inte bryr dig så mkt om renderingstider så är nog en snabbare dualcore värt det, änu mera värt det om du klockar den till 3,5ghz. just nu är det intel som är snabbast.
men en e8500 och ett nvidia quadro, då quadrot borde ge dig bättre viewport prestanda och så än ett vanligt grafikkort, men man brukar få lägga en del på det, över 4000 eller så, bara kolla tester. men om du vill överklocka så kör på q9450 och överklocka den till lika mkt som dualcoren så borde den spinna på fint, samt att du får kaske en 80% snabbare renderingstider.

Av Wilwarin

nopes, inga problem.

Av Wilwarin

japp, ljusstyrkan mestadels, men du borde ha den på c:a 40-50% eller mindre, kommer int ihåg vad som var optimalt, ngt säger mig att det var lägre %

Av Wilwarin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av holiace
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=347592

2ms och seriöst hög kontrast ( 20000:1).

Är inte det något att ha?

kontrasten är dynamisk, vilket du kan googla på själv, men "riktiga värdet" borde ligga på c:a 800:1 kanske, perhaps 1000:1

Av Wilwarin

stirra er inte blinda på kontrasten, prad gjorde ett test på 22' varianten med 10 000 i kontrast, tror dne uppmätte 600-700 kalibrerad.

Av Wilwarin

har gigabyte'n tryckkänslighet med pennan? är det wacom tech?
jo alltså, traditioellt kör jag på moleskin etc. men det vore skoj att kunna göra snabba färgskisser. alternativet är att skaffa en moddad nintendo DS med colors på, men som sagt, då blir det bara en skisssak och går bara att spela på annars, en laptop e ju så mkt mera.

Av Wilwarin

alltså så lugnt den går att se på i skuggan så är det ok, meande inte direkt ljus på den så, utan bara att den skall vara tillräckligt ljusstark för att kunna användas utomhus i skugga. jo alltså en tablet pc med wacom digitizer är ju bättre men mkt dyrare, försöker komma billigt undan hehe, har redan en wacom till stationra datorn så.
men kan man säga att nästan alla billiga umpc har ungefär samma kvalité på skrämarna eller att det till och med kan vara så att det är samma som tillverkar dem?

Av Wilwarin

Bästa skärmen på en UMPC?

Jag har funderat lite på att skaffa en mini laptop som skissblock, alltså med liten wacom platta och ritprogram.
kraften i en umpc räcker gott och väl, då alternativet är att köra en moddad nintendo DS, men då kan jag inte göra så mkt förutom köra ritprogrammet på den och den har liten skärm, men dock ritskärm.

Så nu undrar jag vilken av de umpc's som finns ute eller kommer snart som har bäst skärm? skall gärna tåla att vara ute och se bilden (min nuvarande laptop går inte använda utomhus då skärmen blir helt grön nästan.)
skulle vara trevligt om den hade mkt ram oxå elelr att man kan peta i en annan sticka.
någon som har ngt tips? gärna ett pris på c:a 3000-3500 eller mindre.

Av Wilwarin

jag skulle satsa på mkt ram först och främst, sedan ett ok grafikkort men inge tover the top, quadro korten är riktigt bra för cad (kantutjämning, precision etc) men det är inte ofta det är värt prispengen för en student. tablet pc med penna är grymt, men tror inte ni kommer rita så mkt eller? det beror lite på hur du är lagd när det gäller det grafiska, om du gillar att måla kan det även vara skoj att köpa en wacom ritplatta till av den billiga varianten.

med licenser, ibland kan man få studentlicenser till bra pris, t.ex photoshop ligger på c:a 3000:- för student/pro version.
vet dock inte med cad programmen, kan mkt väl vara så att ni får låna hem program, annars borde ni väll ha bra arbetsstationer på skolan? lite beroende på hur mkt ni kör digitalt, många arkitektutbildningar kör ju mkt traditionellt.

Av Wilwarin

två 8600gt drar nästan inget, kanske som ett högpresterande singlekort om inte mindre. Sedan är 8600gt ett ganska dåligt köp även i sli, då du kan få så mkt bättre singelkort för de pengarna.

Av Wilwarin

annars om du har åhotoshop kan du köra adobe gamma, väldigt basic och lär nog inte score:a så högt direkt, men det är en enkel fix så att säga, kan funka mkt väl för dig om du inte har högre krav så att säga.

Av Wilwarin

hela windows är färg profil aware egentligen, du väljer ju den kallibrerade profilen i programmet för ditt grafikkort eller kör det programmet som kom med kalibratorn. det som påverkar mest i windows miljö är gamma värde, vilket påverkar alla program.
såhär är det typ, windows är gjort för sRGB och kör den färgrymden, du kan kalibrera skärmen mot sRGB och då kommer det bli rätt så att säga, men sRGB är ingen bra färgrymd så egentligen, utan de flesta vill använda en större som adobeRGB, för att få detta behöver programmet du kör kunna läsa in färgprofiler.
MEN färgprofilen som du skapat med kalibratorn har inget med detta att göra egentligen, de läser bara av färgerna som skärmen ger sedan genererar en profil som säger till grafikkortet vad det skall ändra för att få det rätt.

Av Wilwarin

mysko, men har inte själv vista, och jag tror inte det gör ngn skillnad om du uppgraderar faktiskt, borde göra 0 skillnad. men min xp installation funkar fint, hjälpte en eprosn att installera på vista på laptop och det funkar ok så.

Av Wilwarin

varför inte en vanlig touchscreen? med reglageprogram? borde bli 100ggr bättre än den här B lösningen, vet DJ's som använder touchscreens med program etc eller wacom cintiqs.

Av Wilwarin

tror oxå på lenovon, just för att den kommer ha bra svärta och färger samt är hyffsat snabb vad jag uppfattat det som, man kan inte gå på specs när det gäller sådant tyvärr.

Av Wilwarin

du får nog skaffa en kalibrator då, som t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=254068 spyder 3 pro, tror dock de använt mer avancerad kalibrator på det där testet. dock känner jag inte igen interfacet riktigt, kan vara gretag? allefall så behöver du en kalibrator om du skall göra de inställningar du vill, dock så lär den ju inte klara alla "test" då det är en ganska grundläggande monitor och ingen avancerad modell om vi säger så. vetinte o det finns ngt som man kollar skärpa med, en lcd är nästan altid 100% skarp pågrund av hur den rä uppbyggd, om man kör dvi/hdmi då.

Av Wilwarin

vad jag vet är benqen väldigt ljusstark, lite för ljusstark, de kunde inte få den till det de brukar kalibrera den på även när de körde ner brightness på 0. så om du störs av ljus är den nog ingen bra idé eizo skärmen är mkt bättre på den punkten och håller färger på låg ljusstyrka oxå. men inte lika bra för gaming antar jag som föregående talare sagt. ngtn som vet om det kommer nya 24' snart? från eixo eller nec eller nått? skall vänta på lite csn nu sedan blir det nog ett köp.

Av Wilwarin

testat typ alla usb portar?kan vara ngt knepigt ngnstans där.annars avinstallera drivisarna och installera om dirvrutinernamed bara den du laddade ner som är nyaste. jag har installerat en intuos 3 på vista och det funkade utan problem så.

Av Wilwarin
Av Wilwarin

kan du gå ner till 22' ? då finns eizo s2231 som är en ok skärmverkar det som, väldigt bra kontrast, kan ha problem medgamman i hörnen typ som det står i tråden ang den här på forumet, men skall visst bara vara att påpeka för ezio om felet så kan man få en ny. den kostar alltså 5000inkl moms, eizo s2431 kostar 6200:- exkl moms.

annars dell 24 som du listat och LG W2600HP som verkar ha bra panel, dock vet jag inte hur den kan kalibreras, inte sett några test på den men enligt prisjkat har den s-ips vilket är finfint för bildredigering.