Inlägg

Inlägg som straatMan har skrivit i forumet
Av straatMan

TrackMania Nations

Har nyss börjat spela detta spel, och det står inte så mycket förklarat om vad vissa saker betyder och så vidare. En sak jag undrar är: När ett race är slut (på internet) så står det ens tid, ens nick, etc sen är det som en rally/race-flagga och ett tal bredvid tex 6.45, vad menas med det? Hur kommer det sig att man inte får några sånna poäng när man kommer 1:a ibland?

MvH

Av straatMan

Router blinkar?

Hey. Har en D-link DI-604, delad på två datorer. Har haft den i ca 5månader och den har funkat helt felfritt, tills nu. Har tagit med den till en kompis när vi har lanat, och under installation har jag tappat routern, och jag har gjort det två gånger från ca 1½meters höjd.

Nu blinkar alla router-ports-lamporna med ca 2sek mellanrum. Internet bryts efter ca 10min emellanåt sådär lite diskret, och jag undrar förstås vad som har hänt..

Jag har ominstallerat routern 1gång och försökt använda reset-knappen, men inget har gett resultat. Börjar bli irriterad. Någon här kanske vet vad som kan vara fel? Har planerat lite smått att köpa en ny, men om det går smidigt att åtgärda så sparar jag ju ca 400-500spänn.

MvH

Av straatMan

Något har hänt med min dator?

Jag använder BitComet väldigt ofta, har det på på nätterna. Senaste gången jag vaknade och skulle kolla nedladdningarna så var datorn skitseg. Sen idag när jag startade den så var windows-loggan framme i ca 3 minuter och uppstarten över huvudtaget tog ovanligt lång tid, det gick VÄLDIGT segt..

Har defragmenterat min dator, kört SpyBot och Arovax, samt diskrensning och defrag. Inget av dem verkar hjälpa.. Senaste jag laddade ner var Mafia och ut2004 (får man skriva sånt???), kanske var något av dem programmen som har segat ner min dator? Har inget av dem installerade..

Skulle vara schysst om ni kunde hjälpa. Är lite fundersam och orolig.

MvH

Av straatMan

Jaha, men om inte det går då? :/Försökte ändra namn så att sub-filen och avi-filen hade samma namn, men det funkade inte.

Av straatMan

Subs i VLC?

Ehm, har fixat en film, fixat sub likaså. Men när jag ska fixa det i VLC så går det inte, eller jag kan inte. Har för mig att jag har gjort det förut. Har filmen och sub-filen i samma mapp. Kan ni hjälpa mig?

Av straatMan

Nej jag kollade noga i fläktarna när den var på och så, tröck och hade mig. Menmen, det visar sig om det händer igen. Då får någon av er komma hit och kika Så kan ni få chips och dip med som tack för hjälpen.

Av straatMan

Datorn vaknade på fel sida?

Jorå, allt är som vanligt, klaockan var runt 02.00-snåret och tänkte lägga mig. Satte två filmer på tankning och la mig och sov. På morgonen vaknar jag, vid 06.30-tiden och hör hur min dator låter konstigt, tänker om jag ska gå upp och titta var det var... Men näfan jag orkade inte. Sen vaknade jag klockan 7 och hörde fortfarande hur datorn lät. Då gick jag upp, filmerna nästan klar, och jag stängde av datorn och hoppades på att ljudet skulle försvinna nästa gång jag sata på den igen.

Sen vaknade jag vid 12-tiden, satte på datorn och ljudet kom tillbaka. Jag tog bort sidoväggen och lyssnade, och antingen kom det från processorn eller från grafikkortet. Jag skruvade bort processorfläkten och blåste rent flensen, skruvade tillbaka allt och testade. Det lät fortfarande. Jag blev orolig, ville helst inte lossa på flensen och hålla på med processorn, så jag lossade på grafikkortet och tog bort lite damm från fläkten, satte dit det sen, testade och ljudet var borta.

Egentligen hade jag inte gjort ett smack, eftersom det inte var något damm i fläktarna/flensen, utan jag bara lossade och satte dit sakerna igen. Det är därför jag undrar var detta ljud har kommit ifrån.

Själva ljudet, det lät som om man stoppade hörnet på ett A4 i en fläkt, ungefär. Då det var aktuellt med att ljudet fanns så startade ljudet ca 5 sekunder efter datorns uppstart. Men nu är ljudet borta.

Lite orolig om vad det kunde ha varit.

Av straatMan

Jag har också ett problem, hur kan jag ändra grafikinstälningarna på nytt? Jag kom ihåg att jag gjorde det första gången jag startade spelet, sen har jag inte lyckats igen? Det går ju inte i huvudmenyerna.. Skulle vilja ändra till next-gen och en högre upplösning.

Av straatMan

inte tillräckligt med virt. minne?

När jag låter datorn stå på ett tag, ca 24 tim eller liknande så kommer det upp en varningsruta där det står att mitt virtuella minne håller på att ta slut. Jag har 1.5gb i minne.. Det här har jag inte upplevt förut, så jag undrar vad det kan bero på? Visst, jag kan åtgärda problemet (starta om explorer), men jag är lite fundersam kring varför detta händer. Någon som vet?

Tack på förhand. Mvh

Av straatMan

Har alltid undrat över hur man lägger upp en egen hub. Då kan ju du David hjälpa mig

Av straatMan

Okej. Jag har en router, en D-Link DI-604. Så jag kan helt enkelt nöja mig med denna? Har laddat ner en brandvägg som heter SyGate. Den är väldigt bra, men timglaset syns vid muspekaren varannan sekund och det hackar när jag spelar pga av brandväggen. Ganska så irriterande.

Av straatMan

Jag har hört att man kan skicka filer och sånt över nätverk utan MSN och ICQ.. Men jag har inte fått reda på hur. Ni boys kanske kan tipsa/hjälpa? : )

Av straatMan

Bra Brandvägg?

Har blivit tipsad om ZoneAlarm, har installerat det, men när jag väl har installerat det så kommer jag inte ut på MSN. Jag får fram "Block-och-tillåtslistan", och tillåter msn på alla möjliga vis, men det funkar ändå inte.. Så, om någon kan hjälpa mig med det problemet så vore det toppen. Men om ingen vet så kan ni gärna tipsa om andra brandväggar som ni använder och som är bra.

Tack på förhand. Mvh

Av straatMan

Jo, men ja.. Någon kanske har tips på en annan webbläsare än FF och IE?

Av straatMan

FireFox-problem

Jag har alltid tyckt att FireFox har varit bättre än IE. Men på senaste tid har FF hängt sig och krånglat massor. Att inte tala om filhämtaren som ALLTID ska stanna, och så får man börja om igen och hoppas på att det inte stannar igen. Någon som vet en lösning eller bara upplever samma problem? Tack på förhand

MvH

Av straatMan

Vad jobbigt! Aja, sen om jag ska klocka min processor då? Hur ska jag göra då? : ) Har en AMD Atholon 64 3000+

Av straatMan

Okej. Men om man har jättefå artifakter när man scannar efter dem, är det okej? Eller ska man vara utan artifakter helt för att grafikkortet ska må bra?

Av straatMan

Så om man har artifakter så innebär det att man har klockat för mycket?Och dom där blå prickarna, upplever man dem när man spelar?

Av straatMan

Okej, nu har ni svarat på alla frågor, det tackar jag för. Det är bara en sak till jag undrar över. När man ska söka efter artifacts. Jag förstår mig inte på det, när man har höjt på tex core, ska man köra Scan for artifacts? Och när man väl söker, hur ska man förstå sig på det? Det står bara no errors, och ni har sagt saker om förglada prickar och så, ska det ska det finnas prickar och sånt när man klockar? Om man klockar för mycket, kommer det skitmånga prickar? eller?

Av straatMan

Jag har alla delar i SH-serien och har klarat dem alla (skryter inte), och man kan ju dra slutsatser. Men jag tycker dock att tvåan och trean är jävligt bra. Trean har många groteska scener, från sjukhuset och frammåt. SH4 skrämmer en på ett annat sätt jämfört med de föregående, vet inte riktigt hur jag ska förklara, men det är iaf vad jag tycker. Och SH1 förstås, vet inte riktigt vad jag ska skrvia, det är Silent Hill. Ja.. Men jag håller med dig MangeMani, Silent Hill är jobbigt att spela, psykiskt jobbigt.