Inlägg

Inlägg som straatMan har skrivit i forumet
Av straatMan

Silent Hill

Ja, detta underbara och skrämmande spel. Det finns änsålänge 4:a delar och det kommer en film nu i vår. Vad tycker ni om spelet? Det verkar inte vara så många som spelar detta spel, pga att vissa är för skraja, men kom igen ffs, spelen bjuder dig på riktiga adrenalinkickar och medkänsla till 1000. Lungt värt att spela, speciellt tvåan och trean. Ni som redan har spelat det, kan gärna komma med åsikter. Ser verkligen fram emot filmen.

Av straatMan

Men vilken ska man höja på då? Ska man höja mest på core och lite mindre på memory? Eller ska man bara bry sig om en viss (core)?

Av straatMan

aah men jag har inte en blekaste aning om hur mycket jag törs höja värdena på "core" och "memory"..? Man lär ju inte märka något förräns kortet går sönder. : (

Av straatMan

Hehe okey Jo då lyckas man ju iallafall. : D

Av straatMan

Du jag vet, jag skrev fel :$:$! Men jag förstår mig inte på programmet riktigt.. Vad är artifacts? Ska jag söka efter det? Ska jag trycka "Find max core" samt "Find max Memory" och låta den hålla på?

Av straatMan

Aa jo. Men vad händer om jag överklockar för mycket? Då är det kört eh? Njamen när jag kör 3dmark 2005 så laggar det ganska mkt, 10ms i genomsnitt hela tiden : /
Hur vet jag när jag ska sluta klocka? Informerar programmet om innan det blir överbelstat? Vilket jag hoppas..

Av straatMan

Hur man klockar?

Tjena. Jag är en riktig amatör på att klocka saker. Eller rättare sagt, jag har aldrig gjort det förut.

Jag har ett Powercolor Radeon 9600xt 256MB. Jag skulle vilja se hur mycket kräm man kan få ur det, om det ens är värt det, vilka riskerna är etc..
Vi säger att jag skiter i säkerheten nu, och vill klocka det, men vilka program behöver jag? Vad behöver jag tänka på? Det skulle vara snällt om någon kunde göra eller länka en liten guide till mig, så jag kan lära mig.

Tack på förhand!

Av straatMan

men om man ska ladda upp en bild man har på skrivbordet/datorn då?

Av straatMan

Bilder?

Hur infogar man bilder i sina inlägg (i en tråd alltså)? : /

Av straatMan

Okej, tack mate : )

Av straatMan

Uppdateringsfrekvens sänker sig?

På mitt skrivbord har jag en upplösning på 1280x1024, 75hz: Startar jag tex CS så får hertzen ett lägre värde, 60hz. Detta sker automatiskt, när min skärm ska anpassa sig efter spelets upplösning (under uppstarten av spelet).

Finns det något man kan göra så att skärmen ligger kvar på samma frekvens när man spelar?

Av straatMan

Jamen jag köpte ny tft för att min andra var trasig (min crt).. Det är det som är synd. Annars hade jag bytt tillbaka. Nativeupplösningen funkar flytande på cs, men om jag ska köra 1280x1024 på hl2 eller quake4 så kanske ni förstår att det kan lagga lite. Har ett powercolor radeon 9600xt 256mb, ganska gammalt :/

Av straatMan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spennis
Du har ju en tft. En tft kan köras på en upplösning, endast en. Den är förmodligen specificerad till att köras i 1280x1024 eller något sånt. Vid andra upplösningar blir bilden suddig och fungerar allmänt dåligt. Om du ska hoppa mellan olika upplösningar så är det crt som gäller.

Okej. Då ska jag skicka tillbaka min TFT. Så otroligt tråkigt. Nåväl, då har man 3600kr att spendera.. På vad?

Av straatMan

Har också en sån skärm. Men jag uppplever inte detta ljud som du förklarar.. Otur..!

Av straatMan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Noxxer
Mja antingen är det fel på skärmen eller så är du extremt kännsligt för ghostning.

Jag har inga problem med ghostning. Det jag har problem med just nu är att jag inte kan lira 800x600 eller 1024x768 utan att bilden ska bli otydlig utav faen! SÅ JÄVLA PISSED

Av straatMan

Datorn startar om sig av sig själv

När jag startar min dator så är allt normalt, men när man ser att Windows laddas, så startar den om sig. Detta kan pågå 4-5ggr ibland, och SEN efter det så får man se inloggnings-rutan och börja använda datorn.

Sen när datorn väl är igång, så händer det att alla program stängs av och likaså datorn. Sen startar man datorn, så händer det inte igen på ett tag.

Vad beror detta på?

Av straatMan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Förutom att det är skillnad från modell till modell hur skärmen hanterar andra upplösningar än native (hjälper kanske inte dig så mycket iom att du redan köpt din skärm) så är väl det enda tipset att det brukar se bättre ut som man kör skärmen i halva native-upplösningen, problemet är väl att 640x512 är en hopplöst lågt...

En annan grej är att 800x600 är en 4:3-upplösning medans din skärm har ett 5:4-förhållande. En annan, lägre, 5:4-upplösning än 1280x1024 kanske ser bättre ut.

Okej, hur fixar jag så att det är 5:4? Kan ju testa det isåfall.

Av straatMan

Du.. jag har haft samma problem som du, här har du hjälpen.

2. Du säger att du inte ser något på teven när du sätter på en mediespelare (VLC), det fixas genom att högerklicka (på skrivbordet), egenskaper, inställningar, avancerat, bildskärmar. Där ser du din teve + två blå knappar. Den knapp som har som en boll med ring runt, ska vara intryckt på TV om du vill se bild när du spelar upp filmer. Vill du se filmerna på datorn igen så trycker du på "boll-knappen" i Bildskärm.

1. Trycker du fram egenskaperna för TV (klicka på knappen där det står TV) så ser du vilken som är den största användbara upplösningen samt uppdateringsfrekvensen. Då är det bara att ändra upplösningen på datorn efter det som står där, sen wolia!

Du kanske tycker det är lite omständigt att böka såhär, men det är en vanesak. Notera dock att jag satte frågorna i fel ordning, 2 -> 1

Av straatMan

Jo jag vet det. Men eftersom jag inte har så bra grafikkort, så kan jag inte spela spel som HL2, QUAKE4 mm i en upplösning på 1280x1024. Det är därför jag undrar om någon har något tips eller liknande.

Av straatMan

TFT-Hjälp?

Det är mycket pladder och snack angående TFT-monitorer nu. Har en fråga angående min skärm, Samsung SyncMaster 930BF.

Jag lirar mina spel på låga upplösningar, låt oss säga 800x600 och 1024x768. Köpte min skärm i fredags, tänkte lira cs, i 800x600 som vanligt, och så var allting grötigt och otydligt som fan. Den rekommenderade upplösningen är 1280x1024. Hur ska jag kunna fixa det här problemet? Jag vore VÄLDIGT tacksam om ni kunde hjälpa mig, jag lider verkligen av det här.

Tack på förhand : )