Inlägg

Inlägg som JugsteR har skrivit i forumet
Av JugsteR

I monteringsanvisningarna sägs det att

"Hårddiskarna monteras i ljuddämpade vaggor. Kontakterna hamnar mot chassits baksida vilket underlättar snygg kabeldragning men försvårar montering."

Hur försvårar det? Man kan väl ta bort baksidan och trycka in kontakterna där hoppas jag?
Om SweClockers menar att själva försvårningen är att man måste montera av bakplåten, så tycker jag att det kan förtydligas. Jag såg inte en enda bild på baksidan utan bakplåt, men jag kanske missade det.

I övrigt så tycker jag att det verkar vara ett mycket trevligt chassi. Har länge letat efter chassin med få 5,25" och många 3,5" där man slipper köpa till extra tillbehör för att få tillgång till platserna.

/J

Av JugsteR

Jou Jye NU-528i

Nån som har testat detta lilla trevliga chassi?
Jou Jye NU-528i

Det verkar perfekt för en extremt liten htpc, med plats för ett itx kort, en slimline dvd/bluray, en 2,5" disk och ett halvhöjds tv-kort. Det verkar som om det är tänkt att man ska kunna köra lite större cpuer än atom, eftersom man kan få det med 220w nätagg.

Men frågan är bara om det är tillräckligt tyst och fungerar tillfredsställande med kylningen. Det test jag har hittat på nätet testade med en Atom så det är totalt ointressant.

Nån som har det, eller har sett en test med en _riktig_ Amd eller Intel processor?

/J

Av JugsteR

The short answer is no.
The long answer is also no.

There are a few prerequisites that need to be met:

Will it fit? I'm guessing you are referring to the Antec EarthWatts 500 W, that is supplied with the Antec Sonata III case. Unless you cut the metal the same way that normal 120mm fans are positioned in psus and move the internal components of this particular psu, the answer is no.

Will it start? Some psus use voltage regulation to control the speed of the fan. If the start voltage is below the voltage needed for your particular fan, it might not start.

Can you handle the tools needed (soldering iron, screw driver, hammer) In some psus normal fan contacts are not used, which means that after you have cut the wires for the old fan, you need to solder on new wires. Taping them together is not an option. You also need to be able to use a screw driver to reposition the internals. A slight tap with the hammer will sort the bugs out if you still have any when it is finally put together again.

The easiest thing is to by a psu that has a 120mm fan from the start, unless this project is aimed for actually learning this.

/J

Av JugsteR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Naton
hur är det med bokstäverna då? jag menar det känns som att MMM skulle väga mer än lll i samma textstorlek

Ha, jag tror jag hittat nåt som ingen har kommenterat än, woohoo!

Du har rätt i att MMM väger kanske aningen mer än lll, men det är felaktigt att bara inkludera 3 bokstäver i denna underbart enkla, men ack så felaktiga ekvation.

Om jag inte missminner mig så sa ursprungsartikeln att det ryms _ungefär_ 4000 tecken per a4. Anledningen till att denna person sa det var för att tecken tar olika mycket plats,eftersom det då inte rör sig om konstant avstånd mellan tecknen. Det skulle betyda att du fick plats med bra många fler l på ett ark än du fick plats med M.

Och nu kommer det viktiga, färgtätheten, eller vad man nu kallar det, är betydligt högre med bara l än med M, vilket då resulterar att ett ark med l skulle väga mer än ett ark med M.

Nu hoppas jag nån lusar upp mig ordentligt!

/J

Av JugsteR

Hej allesammans!

Jag hade tre sekunder över så jag sökte på biltema.se och artikelnummer 31-605 är materialet som framgår i galleriet.

Sök på dämpning och titta på bilderna, lycka till!

/J

Av JugsteR

Det är samma skillnad som mellan usbhårddisk och en intern hårddisk. Det spelar ingen roll för hastigheten om du kan ta ut hårddisken från utsidan eller från insidan av ett chassi.

Jag antog friskt att det var hastigheten du menade, men det kan ju ha varit tillgängligheten också, i så fall så är det samma. Båda kan bytas under drift etc...

För övrigt tycker jag att det här hade varit en bra ide med 5 diskar i 3 5,25" platser. Finns det över huvbud taget att få tag i om man inte är intresserad av ett backplane... Jag vill bara ha mina interna diskar externa, gärna med en fläkt i närheten också.

/J

Av JugsteR

Tack för alla hjälpsamma svar, själv är bäste dräng tydligen och med det sagt så har ni länken till testet här:

http://www.esreality.com/?a=longpost&id=1265679&page=1

Håll till godo,
J

Ps. Länken ovan är alltså till det definitiva mustestet, det testat laser och optiska möss, med olika inställningar osv. Obs, det är gammalt, men det är bra! Ds.

Av JugsteR

Definitiva mustestet?

Det var en kille nånstans som hade testat möss väldigt grundligt. Han hade gjort nån snurrande apparat som han mätte acceleration och negativ acceleration på osv.

Testet tror jag dels kom fram till att vanliga optiska möss var (just då iaf) bättre än lasermöss. Dels kom det fram till att mx510 och mx518 (tror jag) var de bästa optiska mössen enligt de kriterier som testet hade specificerat.

Är det nån som har en länk till det testet, kan inte hitta det nu längre. Har det försvunnit från Internet?

Mvh,
J

Av JugsteR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Det är de uppgifterna jag får i BIOS vilket är det som jag litar på mest när det gäller temps. Anledningen till att den går så kallt kan mycket väl vara att jag råkade spruta på ungefär 6 gånger så mycket kylpasta som skall användas (har sänkt tempen för vissa med rätt mycket) och sedan att mitt provisoriska grafikkort är passivt kylt vilket resulterar i högre chassitemp.

Man kan aldrig lita på det som står i bios eller andra program heller för den delen till 100%. Mät med ett kalibrerat instrument, så tror iaf jag att du kommer upptäcka att den går lite varmare än så.

Min Q6600@3.0GHz idlar på 32-34 grader i ett rum på 20-21 grader. Det är mer normalt.

Skulle det verkligen vara så att du mäter de temperaturerna du säger, så är det bara att gratulera, du har fått tag i ett grymt ex, bara att klocka vidare!

Sen tycker jag det är lustigt att om man smetar på mer kylpasta än vad man ska, så får man en bättre kyld processor? Är inte rätt mängd kylpasta den mängden som ger en optimal kylning?

/J

Av JugsteR

Re: Aplus CS-EL Diablo

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
Tagan är nog mest kända för att tillverka nätaggregat av god kvalité.

Den här meningen hör man ganska ofta, men personligen har jag aldrig ägt ett Tagan. Inte heller har mina kompisar gjort det. Dessutom kan jag inte påminna mig att några tester har sagt att de är bra, iaf jämfört med nätagg jag tycker är bra, som Corsair HX-serien och Seasonic.

Så är de verkligen så bra? Finns det nåt bevis på det?

/J

Av JugsteR

Fel på bild?

Är det bara jag, eller är hårddisken på bilden (http://www.sweclockers.com/imagebank/200706/ByggdHarddisk001....) monterad på fel håll?

Personligen tycker jag väldigt mycket om detta chassiet av många olika anledningar.

Bra:
Prisvärt.
För storleken, så ryms många hdd:ar.
Bra design med fläktar , både in- och utluft.
Bra nätagg (Mitt hade dock fel på tempregleringen).
Tyst, med silikonfötter, silikondämpare till hdd etc...

Dåligt:
Jag har inte kommit på nåt sätt att ha kablarna till de två 92mm fläktarna på nåt snyggt sätt... Det behövs ett visst spelrum för att man ska kunna öppna buren som de sitter fast på, vilket betydet att jag inte kan spänna fast dem inne i lådan.

/J

Av JugsteR

Mina resultat

GA-P35-DS3P Rev1.1 (GeIL Ultra DDR2 PC6400/800MHz CL4) (Minnie.se)

Q6600 @ 3GHz (G0) (Inet.se)
Idle temp 31 (30-30-32-32)
Load Temp 52 (51-51-53-53)

Scythe Ninja (Inet.se) kyler grejerna.

Har inte provat högre, och inte lägre heller för den delen.

/J

Av JugsteR

http://www.mersenne.org/freesoft.htm

Där hittar man senaste versionen av Prime95.

Rättning: tydligen gör man inte det... Trodde det var den rätta hemsidan, men jag hade fel.

/J

Av JugsteR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Varför kan man inte göra lådor med 3.5" plats för 6-10 diskar?

Va' fan skall jag med 4 st CD/DVD slot till?

Gallret i taket får man tejpa igen för att slippa damm.

Nej - det här var inget för mig - dyrt va' det också.

Åter igen har swec imponerats av bloatad form före bra funktion - det skall glittra. glänsa och spegla - hejåhå.

När får vi som sätter funktion före (dålig och dyr) sk. design se några vettiga recensioner?

Håller fullständigt med, när ska vi få se chassin som återspeglar, iaf min, verklighet. 2 Externa 5,25:or, möjligtvis en extern 3,5:a och minst 8 interna 3.5:or. Sen ska det enbart vara 12cm fläktar, är det egentligen nån som tycker nån annan mindre storlek har bra prestanda/ljudnivå förhållande?

Ska man behöva göra det själv hela tiden.

Just nu sitter jag bland annat på ett chieftec (http://www.chieftec.com/products/500A/SH01.htm) men det har bara 6 interna diskplatser, plus att det inte är 12cm fläktar till diskarna. I övrigt en trevlig låda.

Om det är nån som vet ett bra chassi som tar 8+ diskar, tveka inte att messa mig... Tack på förhand!

/J

Av JugsteR

Ström till Compaq Presario 2800

Hej,

Hur gör man om ens nätaggregat till ovanstående dator har gått sönder.
Jag skulle vilja köpa ett nytt, företrädelsevis ganska billigt, det behöver inte vara orginal.

Det skall vara 18.5V, klara några ampere 2-3 typ.
Det går säker bra med 19 eller 20 volt också iofs, men det hade varit roligt att ha ett som producerade likadan ström som orginalet.

Vad ska man leta på? Finns de i datorbutiker på nätet, nån som vet?

Tack på förhand,
J

Av JugsteR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Vem bryr sig?
Är prestanda, pris mm. bra så spelar det ju ingen roll.
Tekniken är ju bara till för att öka antal GB/yt enhet så är den lika bra som motsvarande seagate 7200.10 spelar det ju ingen roll.

Jag tror inte jag förstår din fråga, eller så kanske du inte förstår min.
Jag bryr mig, det var därför jag frågade.

Perpendikulär lagringsteknik är inte bara för att öka kapaciteten utan det finns de som hävdar att tillförlitligheten också är bättre. Det har kanske mer med att det är en senare generation att göra än nåt annat, men det är en faktor som definitivt spelar in i mina hårddiskval.

/J

Av JugsteR

Samsung T166 perpendikulär?

Jag har sett i diverse tillkännagivanden att Samsung planerar att släppa sin T166 som använder sig av perpendikulär datalagring i slutet av Q2 2006.

Nu har de gjort det, men jag kan inte hitta en endaste sida på hela Internet som kan styrka det. Det står inte ens på Samsungs egen hemsida att den är perpendikulär.

Är det nån som kan bekräfta detta?

/J

Av JugsteR

Andra upplösningar?

1920x1200 är ju en trevlig upplösning (kör själv 2048x1536x32 crt förstås)

Jag hade dock velat veta lite om hur andra upplösningar än native fungerar, hur många kan köra Oblivion med de inställningarna tex?

/J

Av JugsteR

Det beror mycket på vad du har för CPU, men det beror också på hur mycket du tycker det är rimligt att lasta nätagget.
Med det kortet, ett par diskar, nån dvd brännare och en P4 så kommer peak att börja närma sig 300W, och det är ju klart under 350W.
Så om du är bekväm med att köra nätagget "fullt ut" bör det inte vara några problem.

Personligen har jag ett 300W seasonic som jag använder i en låda med 5 diskar, 4 cd/dvd enheter som jag hade tänkt montera in ett x1950 pro i(kan bara inte bestämme mig för vilket). Jag har en Core2Duo E6400, och den är hyfsat strömsnål.

Seasonic är ungefär så bra som det kan bli, när det gäller nätagg.

Av JugsteR

Vilket radeon x1950 pro 512?

Jag vill ha följande:

1) ATI Radeon x1950 pro
2) 512M
3) HDCP klart
4) Utblås genom dual slot.

MSI har en variant som är ett hett alternativ, men efter vad jag kan förstå, så har den inte HDCP? Vad betyder det i praktiken, jag vill ju att mina Blu-Ray spelare ska kunna användas...
(http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail...)

HIS har en trevlig variant också, men den har "bara" 256M minne, så vitt jag vet finns det inte nån 512M variant.
(http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=263&view=yes)

PowerColor och Sapphire ser ju halvtrevliga ut, men de blåser inte ut den varma luften ur lådan. Plus att efter vad jag har förstått så är åtmistone inte Sapphires fläkt temperaturstyrd.
(http://www.powercolor.com/global/main_product_detail.asp?id=1...)
(http://www.sapphiretech.com/nw/products/products_overview.php...) (verkar vara länk till 256M versionen)

Nån som har nåt tips på ett grafikkort som har _allt_ det jag vill ha?