Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
107

Quiz: Vad kan du om märkligt märkvärdiga märken?

Stora hårdvarubolag har ofta flertalet varumärken och identiteter de använder för marknadsföring av exempelvis sin gamingdivision. Hur bra koll har du på märken i märken?

404

Linus Tech Tips pausar videoproduktionen i en vecka för förbättringsarbete

Efter kritiken drar Youtube-kanalen Linus Tech Tips i handbromsen för sina kommande videoklipp för att inleda ett omfattande förbättringsarbete den kommande veckan.

448

Gamers Nexus anklagar Linus Tech Tips för bristfälliga tester

Det blåser upp till storm bland hårdvaruvärldens stora Youtube-kanaler, där Gamers Nexus skjuter skarpt mot Linus Tech Tips gällande framstressade och felaktiga tester.

61

AMD:s uppskalningsteknik FSR 3 kan släppas i september

Efter en längre tids tystnad pekar nya uppgifter på att det röda laget får interpolerade bildrutor för högre upplevd prestanda nästa månad.

17

Intel Arrow Lake uppges få 50 procent mer L2‑cacheminne

Enligt en hårdvaruläckare kan nästa års stora processorsläpp från Intel få ett rejält tillskott i mängden cacheminne, vilket kan ge ett positivt avtryck på bland annat spelprestanda.

17

Gamers Nexus testar Ryzen 5 5600X3D – kompetent spelprocessor för sockel AM4

Den cacheberikade svanesången för AMD:s sockel AM4 har landat hos Gamers Nexus, som konstaterar att den står sig stark i spel men inte håller sina utlovade klockfrekvenser.

47

Fractal Design Terra – välbyggt och flexibelt SFF-chassi

Fractal Designs utmärkta minstingchassi Terra tar plats i testlabbet med löften om ett premiumosande yttre som kombineras med ett minst sagt flexibelt inre

17

Geforce RTX 4070 och RTX 4060 Ti använder redan nya strömkontakter

Den nya strömkontakten 12V-2x6 är redan i bruk på Nvidias senaste grafikkort, som bytt 12VHPWR mot en ny version med kortare stift.

69

Xbox Series-konsolerna säljer betydligt sämre än Playstation 5

Med en kombinerad försäljning på endast 21 miljoner enheter för Xbox Series X och S hamnar Microsoft rejält på efterkälken ställt mot konkurrenten Sony.

78

Snabbtest: PCI Express 4.0 mot PCI Express 3.0 med Geforce RTX 4060

Med endast åtta tillgängliga PCI Express-banor kan Geforce RTX 4060 potentiellt prestera sämre på äldre datorsystem. Vi undersöker om så är fallet!

100

Quiz: Spelmusik – del 4

Med en aldrig sinande källa av fantastisk spelmusik har det blivit dags för en quizfavorit i repris. Lyckas du para ihop musikstycket med rätt spel?

9

En väska kommer lastad med RGB

Corsairs nya ekosystem för RGB-belysning har landat på redaktionen. Calle ska precis påbörja sin recension, men först måste han ta sig in i väskan företaget skickade över.

123

MSI Geforce RTX 4060 Ventus 2X OC – bra prestanda vid 1080p men medioker kylare

Nvidia tar steget ned under 4 000-kronorsstrecket med Geforce RTX 4060. Testlabbet får besök av MSI:s Ventus 2X-kort, som erbjuder godkänd prestanda men också en halvdan kylare.

15

Noctua släpper monteringsram för "deliddade" Ryzen 7000-processorer

Ramen möjliggör montering av kylare på Ryzen 7000-processorer vars värmespridare monterats av – något som kan sänka temperaturerna med upp till 20 °C.

36

Afox släpper kompakt Geforce RTX 4090

Kinesiska Afox går mot strömmen och lanserar ett nätt Geforce RTX 4090-kort med en längd på drygt 26 centimeter och som endast tar två kortplatser i anspråk.

69

Krönika: Teknikutvecklingen avstannar – men det gör också uppgraderingsbehovet

Jonas känner en sorg över att teknikutvecklingen bromsar in, men också en glädje kring att prylarna håller längre än någonsin.

66

Nvidia integrerar DLSS 3 i Unreal Engine 5

Genom en ny plugin till spelmotorn Unreal Engine 5 vill Nvidia göra det lättare för utvecklare att implementera uppskalning och interpolerade bildrutor med DLSS 3.

70

Quiz: Core i7 och andra stora produktnamn

Intel skickar "i"-prefixet från Core-familjen till de sälla jaktmarkerna, och i veckans quiz minns vi några av de stora produktnamnen som kommit och gått genom åren.

15

Noctua släpper adapter för enklare fläktbyte på 3D-skrivare

Med billiga, och potentiellt brandfarliga, spänningsomvandlare i skottgluggen lanserar Noctua en egen lösning för inkoppling av traditionella datorfläktar i 3D-skrivare.

41

Zotac släpper världens längsta Geforce RTX 4090-kort

Med en längd på smått galna 38 centimeter sätter Zotacs nya grafikkort entusiasters chassiutrymme på prov.