Inlägg

Inlägg som tubi har skrivit i forumet
Av tubi

PCB är lager på kretskorten. Du vet alla ledningarna som går kors å tvärs över tex moderkortet. Det är flera sånna lager ovanpå varandra och de är isolerade med nått lämplingt material. På det sättet får man ju plats med många fler ledningar och komponenter på samma yta. Om man inte kunde ha flera lager skulle dagens grafikkort vara extremt stora.
Men jag vet inte hur man tar reda på hur många lager komponentera i datorn har och jag vet inte vad det skulle göra för skillnad och veta det.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zaman
Poöngen kanske är att om man använder bara en 12-voltslina så blir det ganska svagt för agget men använder man 2 seperata molex kontakter istället direkt från agget till grafikkort så kanske grafikkortet får tillräckligt med ström vilket jag inte tror att det stämmer men det kanske är så.

Vi diskuterade det i en annan tråd igår. Jag skruvade opp ett 430W enermax nätagg som bara har en 12v lina och alla sladdar går ut från samma ställe på kretskortet. Isf spelar det absolut ingen roll vilka kontakter man kopplar in på grafikkortet. Det går att ta ut maximal ström från bara en sladd så att koppla in 2 kontakter från olika sladdar ger ändå samma ström. Tror jag lärde mig det nån gång på högstadiet.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h0psi
Det kan bero på hur kraftfullt nätagg man har, gissar jag på

...å jag gissar på att det är fcukinidiots som skrivit artikeln.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x86
Anledningen till att det ska vara dubbla strömkontakter är för att det är tänkt att man ska belasta två olika rails på nätaggregatet. De flesta "bra" nätaggregat klarar av att leverera genom att dela med y-kabel, men det är ett sätt för tillverkaren att skydda sig mot RMA pga överbelastade nätaggregat / brända molex-kontakter.

Jag förstår, men med en y-kabel delar ju kontakterna på strömmen, så totalt sett får ju inte kortet mer. Men mitt nätagg har två 12-volts-linor och den ena går till två pci-e kontakter och den andra går till övriga komponenter i datorn som cpu, hd mm. Det står sli-ready på det men det räcker nog inte för två stycken 8800 gtx. Man kanske ska leta upp en psu med 5 12-volts-linor till nästa dator

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bale
därför att 8800 korten käkar watt och ampere

Jovisst, men kortet får ju inte mer ström för att det har 2 kontakter. Kabeln som Rahmzor fick med var ju en vanlig grenad (y-kabel).

Av tubi

Kan någon förklara varför det inte kunde räcka med en kontakt.

Av tubi

Flimmret som uppstår på en crt beror ju på att bilden hinner mörkna innan elektronstrålen som ritar opp bilden lyser opp samma ställe på skärmen igen.
Det flimmrar inte mer för att du spelar men det är säkert större risk att få migrän om du sitter och spelar flera timmar än om du arbetar i word.

Av tubi

Jag köpte en artic-cooling en gång i tiden till mitt gf4 å då kostade det 129:- .
Det kanske säljs fortfarande.

Av tubi
Citat:

[i]
Dock lite tråkigt att sitta utan speldator i en vecka till... Inne på 2:a veckan nu.
[/B]

Lider med dig. Har oxå varit med om likande situation.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Jag kör max upplösningen på skärmen i 80hz och jag har ramdac 400.

Det är väl mitt gfx från asus som suger då.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
det är inte kortet som inte klarar med, det är skärmen

Jodå, skärmen ska klara 80Hz
http://www.samsung.com/se/products/monitors/crt19_21/1100mb.a...

Men för att kunna köra mer än 75Hz i 2048x1536 behövs ett gfx som har en ramdac på över 400MHz och det är nog inte så många kort som har det.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Viewsonic P227FB 2048*1536 @ 80Hz

Buh, mitt 7800Gt klarar bara 75Hz i den upplösningen

Av tubi

Har du integrerat gfx på ditt moderkort?

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
En sak att tänka på är att PCI-e porten är begränsad till 4x, vilket leder till att kort bättre än ~7900GS/GT blir begränsade av den låga busshastigheten.

Aha ok... det är ju helt klart värt att veta. Tack!

Av tubi

Lite svårt att svara på för det ser olika ut i bios beroende på vilket moderkort du har.
Men du kommer iaf in i bios genom att trycka på "del" (i vissa fall "F2") när datorn bootar. Sedan får du helt enkelt leta opp rätt inställning. Jag gissar att det ligger under en meny som heter något med "chipset".

Av tubi

Fan vilket trevligt mobo. Ska rekommendera det till en kompis som sitter på ett ok gfx, men en slö cpu.

Av tubi

Låter som grafikkortet för när en crt ger opp så brukar det bara bli helt svart.
Du får pröva kortet i en annan dator för å vara säker. gl

Av tubi

Du måste avaktivera det integrerade grafikkortet i bios. Om du redan gjort det så vet jag inte vad som är felet. Det kan bero på många saker.

Av tubi

Seasonic gör kvalitetsprodukter så det borde funka fint. GeForce 8800 är de enda kort i dagsläget som har stöd för dx10.

Av tubi

Yakuza84, vad hette det där moderkortet du köpte till c2d.