Inlägg

Inlägg som tubi har skrivit i forumet
Av tubi

Jag tycker inte att det är värt en uppgradering om du ska köpa ett 7600GS. Det är för liten skillnad i prestanda. Men om du väljer ett 7600GT så märks det nog.
Med risk för att verka tjatig.... kolla här
http://www.tomshardware.se/grafikkort/interaktiv_jamforelse/i...

Av tubi

Sounblaster 64 till winxp?

Ljudkortet på moderkortet la av och jag har ingen lust att lägga pengar på ett nytt. Kunde få ett gammalt soundblaster 64 av en kompis men jag är osäker på om det fungerar i windows xp. Är det någon som prövat?
Sen skulle det vara roligt att veta om prestandan i spel blir mkt sämre med ett sånt ljudkort. Det har ju säkert inget hårdvarustöd för eax mm.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
och?? som jag bryr mig??

Det vet jag inte, men det kan vara bra att kunna stava rätt till, i alla fall de enklaste orden, annars kommer dina klasskamrater skratta åt dig när du börjar skolan.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
med tanke på hans sätt att skriva så chansar jag på cs

Hehehehehe, det här var det roligaste jag läst idag. Tack för den komentaren Mr Lazy.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Choffe
J*vligt bra information då du är den enda personen i hela världen som vet om att 7900GTO är ett DX10 kort... Ojoj, att ALLA har missat det...

Hahahahahaha... det är sånna här trådar jag leter efter, nu när jag inte prenumererar på Kalla Anka längre.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DJ-Xter
Rätta mig om jag har fel men vad jag förstår så sätter skärmen in en svart bild mellan varje frame. borde det inte flimmra då? och är inte det vi ville komma ifrån när det gällde CRT?

Precis vad jag oxå undrar. Dessutom borde man ju bara få ut 50 fps i spel även om skärmen går i 100Hz.... eller?

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
Men ja har för mig jag har sett nån tråd här där en kille hadde som du sa en seghet i skärmen men han fick en ny när han lämnade in den och dom provkörde den i butiken kolla om du inte kan göra lika dant har till och med för mig att det var en lika dan skärm..

Skulle bara vara vänlig och hjälpa dig med svenskan. Det heter likadana!

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _simis_
what? varför har de mixtrat med bilden och lagt till en gradient?

Vad menas med det? tubi<-n00b

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Färre små chip på baksidan = sämre

Gillar din slutledning ;P

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DarKzY
precis, nyförtiden är LCD skärmar bättre gaming skärmar än CRT.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Klart grabben ska ha en crt. Har själv en Samsung 1100MB å den tycker jag e bra. Klarar 2048x1536 i 80Hz å det är tom 5Hz mer än vad mitt gfx klarar. Finns nog inte många tft som har så hög upplösning.

Av tubi

Du kanske kan testa med en annan skärm tex en gammal crt om du har en liggandes. Pröva oxå andra drivrutiner till kortet. Fast om kortet e helt nytt så är det ju möjligt att det är trasigt. Det hände mig och ett 6800GT. Blev gröna å lila prickar så jag skicka tebax å fick ett nytt. GL å god jul!

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lajning
körde bf2 hackfritt med mitt gamla ati 9550 128 mb

LOL! Vad är hackfritt, över 10, 20, 30, 60 fps?

Av tubi

CPU'n brukar ha ganska stor skylldighet när det gäller "fps drops".
Vad har du för någon?

Av tubi

Har haft en hel del grafikkort varav de första sög ganska fett.

ATI Mach 64 PCI - 1200 kr - Ganska schyst kort som kunde spela upp mpeg2 filmer i fullskärm utan att det hackade. Dessutom flöt Descent 2 på i över 10 fps i 640x480.

S3 Virge 2Mb AGP - 400 kr - Klarade inte visa alla texturerna på det första jedi knigt spelet utan de flesta ytor var helt vita. Var tvungen att köpa det för det fanns knappt några agp-kort att välja mellan.

Diamond Viper 330 - 2000 kr - Mitt första riktiga 3d-kort men det levde inte upp till mina förväntningar. Motoracer funkade bra, men på den här tiden var det inte många spel som stödde directx.

Voodoo 2 - 3000 kr - EXTAS!!!!! Det följde med ett spel som liknade Descent men jag minns inte vad det hette, bara att det var det vackraste jag sett Kanske nån kan hjälpa mig med en titel så jag kan leta opp screenshots. Hade det här kortet mkt länge och lirade Unreal Tournament på det i 20 fps när de övriga på LANet satt med GeForce 1.

GeForce 2 GTS - 2500 kr - Mkt bra kort och nu kunde jag köra FSAA i låga upplösningar utan att det gick för slött. Har för mig jag fortfarande spelade de flesta spelen med 16-bitars färg för 32-bit åt opp för mkt av prestandan.

GeForce 4400 Ti - 4600 kr - Köpte det första dagen det dök opp i sverige ( precis som med voodoo2) och det var kanske inte så smart med facit i hand. Kostade ju en förmögenhet och det sjänk snabbt i pris. Hade det länge och det sitter fortfarande i en dator fast nu enbart för att spela opp film.

GeForce 6800 GT - 2200 kr - Fick vänta otroligt länge på det och fick en 25-pack dvd-r som tröst från datoraffär'n. Det var ett leadtek och hade en enorm kopparkylare som jag gillade mkt. Tyvärr gick det sönder efter 3 veckor och det var här jag övergav AGP för alltid.

GeForce 7800 GS - 4200 kr - Bytte ofrivilligt opp mig till pci-e och fick betala ganska dyrt för det. 6 månader senare kom 7900-serien som piskade mitt kort rejält och dessutom till ett lägre pris. Sitter i datorn fortfarande men jag spelar knappt längre. Körde på med BF2 tills 2142 kom, vilket jag tyckte sög. Nu blir det mest Civ4 vilket inte kräver så många fps, så jag hänger nog lvar vid det här kortet ett bra tag till.

Summa 20100 kr :/

Mkt text, så jag förstår om ingen pallar läsa det här. Hadebrahej!

Av tubi

Precis som kvinnor skulle kunna använda en dator bara för den va rosa.

Av tubi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bandola83
Det är som med ostar. Hålen är ju varken goda eller bra.....

Ja, precis vad jag tänkte skriva. Ingen vill väl ha smält ost på sina minnen.. lr?

Av tubi

Undra när OCZ ska fatta att deras kylflänsar är helt värdelösa.

Av tubi

Nej, men jag tycker den är mkt tyst. Prövade dra ur kontakten när datorn var igång och jag hörde ingen skillnad. Hade bara cpu och gfx kylarna igång på lågt vartal.

Av tubi

Mpio FL400 mp3 - laddare

Har en mpio fl400 som man laddar via usb'n på datorn. Jag köpte en sån här från kjelle http://www.kjell.com/?item=31684&path= för att kunna lada den när jag inte har tillgång till dator, men det fungerade inte. Står bara på displayen att jag ska koppla den till en usb-port.
Är det någon som har en mpio av något slag och köpte någon sorts ac->usb adapter som fungerar?

Av tubi

Nu ska nån bara lösa problemet med att kunna köra olika upplösningar på en platt skärm, så kanske även jag skaffar en.