Inlägg

Inlägg som Dimestam har skrivit i forumet
Av Dimestam

Nu är sajten tillbaka igen.

Av Dimestam

Tack för alla fantastiska insatser genom åren @Wittwang, du har ju praktiskt taget vuxit upp på SweClockers! Alltid varit kul att få jobba med dig och lycka till nu med uppsats, jobb m.m.

Av Dimestam

@IMPANI Wow, grym feedback! Stort tack för att du tog dig tid att sammanställa dina tankar. Nu får Komplett massvis av kött på benen till nästa gång.

Av Dimestam

Känns som att en del har lite väl högt ställda förväntningar, även nu inför Black Friday. Generellt sett har just datorkomponenter små marginaler i återförsäljarledet, vanligtvis runt 5–10 procent. Detta innebär att möjligheterna att ge större rabatter är ganska begränsade. Om det syns större prissänkningar, är det ofta återförsäljaren själv som tar smällen och (i begränsad skala) subventionerar priset i hopp om att värva fler kunder. I annat fall brukar de större prissänkningarna komma från tillverkare och då syns detta ofta hos flera återförsäljare samtidigt.

Själv köpte jag verktygsset:et för halva priset och det brukar vara den typen av "kringprodukter" som butikerna har möjlighet att ge rejäla rabatter på. Så om drömmen är att få 25-50% rabatt på ett RTX 4070, kanske det är bäst att justera förväntningarna något.

Av Dimestam

Jag har mailat Komplett, gissningsvis är det någonting med tekniken som strular eftersom kampanjsidan är tom. Typiskt att det händer på en söndag ...

Av Dimestam

Missa inte vad som händer ombord – läs Modermanualen!

https://moderskeppet.geeks.se/wp-content/uploads/2023/09/Mode...

Av Dimestam

Jippie!

Av Dimestam
Skrivet av Luminous:

Säg om Sweclockers hade en patreon eller liknande, undrar hur besökare skulle se på det?
Modellen med tillgång till partiellt innehåll eller bonusinnehåll kan nog locka mig själv personligen, men jag vet inte vad majoriteten tycker.

Vi har Patreon igång på FZ.se och det ger ju ett litet tillskott. Utmaningen med den typen av finansieringsmodeller brukar vara att det behöver marknadsföras väldigt aktivt för att hålla igång nyrekryteringen, samt att supporters gärna vill ha ut någonting extra, vilket i sig kostar tid/pengar att underhålla.

https://www.patreon.com/fragzone

Av Dimestam
Skrivet av Jacob:

Var är dryckesmenyn? Frågar åt en kompis.

Det ingår ett glas Modersmjölk

Av Dimestam

Jag har stor-rensat tråden eftersom de flesta inläggen handlade om sponsormärkning, synfel och annat. Alltid fritt fram att ge feedback i rätt forumdel: https://www.sweclockers.com/forum/72-feedback-till-sweclocker...

Tråd rensad!

Av Dimestam

Kosher-salt är väl bara vanligt salt utan jod/klumpmedel/tillsatser? Brukar finnas i större matvarubutiker såsom ICA Maxi.

Av Dimestam
Skrivet av jonas_jj:

Finns någon lista på vilka från Swec som kommer?

Det får vi fixa! Alla på Moderskeppet skriv här i tråden så sammanställer jag en lista i första posten.

Av Dimestam
Skrivet av Yoshman:

Missade förra vändan, men nu inbokad här!

Jaa, äntligen! Välkommen

Av Dimestam
Skrivet av Überklass:

Då var jag, sambon och lill-Überklass inbokade. Man måste odla nörderiet till nästkommande generation.

Skrivet av Sloback:

Nu har jag och sambon bokat in oss. Sambon är oskuld när det kommer till kryssning så vad passar då inte bättre än Moderskeppet

Riktigt kul och välkomna ombord! Ser ut att bli fullsatt, så detta kommer gå till historieböckerna.

Av Dimestam

Jag är cirka 4 timmar in och har fortfarande inte vant mig vid menysystemet. Känns klumpigt, långsamt och svåröverskådligt. Får hoppas det kommer bra moddar inom kort.

Av Dimestam
Skrivet av Geckod:

Lite små sugen, var går det ifrån? Här eller?
https://www.google.se/maps/place/Vikingterminalen/@59.3148086...

Går det att ställa bilen där i hamnen eller är det rekommenderat att ställa den utanför (hos nån polare) och ta sig in?

Stämmer! Det finns parkeringshus i närheten, men smidigast är att ställa bilen direkt på fartyget för 250 kr.

https://www.stockholmparkering.se/hitta-oss-pa-kartan/101710/...

Av Dimestam
Skrivet av WitchDoctor91:

förra året åkte ni väl med pab?
-polis
-ambulans
-brandmän?

Ja, det blev så av en slump vilket var riktigt kul. Förra året hade vi dock enbart reserverat konferensvåningen. Denna gång har vi hela fartyget.

Av Dimestam

Just powerbanks, laddare och liknande skulle jag aldrig beställa från random no-name kinaleverantör. Mycket fusk förekommer och går det illa finns stor risk för brandfara.

Köp i Sverige från ett känt varumärke.

Av Dimestam
Skrivet av raduki:

50 000 kr Tillägnar detta bud till min bror som skulle fyllt 34 idag. Han hade uppskattat att hans födeledagspresent var till en organisation som ser till barnens bästa, så som han också gjorde

Otroligt fint och hedrande. En eloge!

Av Dimestam
Skrivet av Helionart:

Så roligt! Hur är åldersspannet på deltagarna? (36 år gammal här )

Skulle säga att de flesta är mellan 25-45 år, men det kommer givetvis finnas både äldre och yngre. Åldergränsen är 20 år så det blir automatiskt en vuxen publik.