Inlägg

Inlägg som Jockas har skrivit i forumet
Av Jockas

Okej, då klarar jag mig ett bra tag då.
Spelar inga spek på dator ändå... händer dock att jag lirar lite Americas Army ibland. (mycket kul spel kan jag tillägga)

Av Jockas

Okej, låter bra. Men fortsätt att svara, och läs även de andra frågorna.
- Vill gärna ha svar!

Av Jockas

Betyder mer RAMminne, längre livslängd?

Tjena! Jag råkade höra någon snacka om den här frågan nånstans, jag vill veta om det stämmer.

Jag vill bara snabbt fråga om det är så att mer RAM minne fixar en längre livslängd. Altså håller datorn/någon del längre om jag har ex.2048ramminne, ist för 1024?

PS. En polare har en ganska normal dator tror jag... Acer, Windows XP, ca. 3GHz, IntelInside Pentium 4, 1024mb RAM, PAE (Physical Adress Extension).

Två frågor om den. Hur länge "håller" en sådan dator? Altså när bör man byta en sådan. ("Normal användning"). Eller ska man kanske byta delar efter en viss tid??? Vilka??

Om RAM minnet har att göra med livslängden, som jag frågade ovan, räcker det ändå med 1024mb i den lådan?

Slutligen; Vad är PAE (physical adress extension) ??

Tack för svar på lite för mig krångliga frågor!

Av Jockas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
i dagsläget säljs det fler samsung/WD än lacie utan problem.

.. evighets diskussion rakt igenom...

Har nu fått hem min LaCie porsche 360GB. Känns självklart skoj med en extern disk, men är besvkiken som tusan pga. alla dåliga tankar om den. Så jobbit att man inte hört något bra om den, men jag förstår fortfarande inte varför företaget då fortsätter att tillverka dessa då de är "så förbannat dåliga".HUR SOM HELST.

Nu har jag några frågor gällande ägandet.
1. Ska/bör jag registrera mig på lacie's hemsida, som man som ägare kan? Tänker som så att om något går sönder skickar jag ändå den inom 2år till dustin, då jag har garanti därifrån (sen om dem skickar den till lacie vet jag inte, och struntar jag i). Och "teknisk support", vad menar dem med det? Jag kan ju få lika bra hjälp från många på det hä forumet... är det något "att ha" ??

..kommer inte på några fler frågor för stunden, men det kommer ev. senare. Kan även säga att det lediga utrymmet "bara" var 298GB, och inte 360. Men det hade jag inte räknat me heller, men lite synd är det ju, men jag klarar mig gott och väl ändå! Ha det! Och svara på frågorna.

Av Jockas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
för varje samsung/iomega/WD som rasar så rasar det i snitt 10 lacie porsche utan problem.
Vi har som sagt lådvis med de där rackarna liggandes på jobbet som totalrasat medans vi har ett fåtal diskar från resterande tillverkare.

Nu känner jag att jag gjort ett dåligt val av disk bara för du säger så. Det jag skulle veta av dig är; Varför rasar just dessa? Vad kommer de in med för problem?

Förövrigt, är det ingen som kan stötta mig lite och säga att jag gjort ett bra val? :/

Av Jockas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
jag jobbar för återförsäljare och skulle inte köra en porschedisk med någon info jag var det minsta rädd om, ens om jag fick disken gratis.

Altså när du säger som du gör, så blir man sjukt orolig. Har du något som helst motivation mit det du säger, eller är du bara allmänt mot Lacie'n?

Självklart ska jag säkerhetskopiera ofta och förvara viktigare dokument på annan plats.

Av Jockas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
om ni lyckas hitta en disk med mer serviceärenden än lacie porschen så får ni en kexchoklad.

(vet inte man kan citera flera personer i samma inlägg, vilket jag behövt nu menmen)

Altså det går inte på något sett att säga om en viss disk är dålig eller inte. Man kan säga att dem är mindre bra och tvärtom, men jag kör på den jag alltid gjort: Man få vad man betalar för! (sen kan det skilja någon krona hit eller dit)
Istort sett alla produkter som någonsin tillverkats, jag menar inte bara data prylar utan allt, har väll haft problem. Och när man får ett problem blir man självklart förbannad och arg, och då händer det lätt att man säger att just den produkten är värdelös (utan att kanske erkänna att man har kopplat den i och ur otaliga ggr, flyttat den mellan olika burkar, låtit den stå på i tiotalstimmar, tappat den i golvet!) .. nu pratar vi extern hårddisk som ni fattar.. Men ja! skyll dig själv att du gjort detta. Kanske ska satsa lite mer kvallitet om du nu gör så. Visst har jag rätt!?
Altså som att någon frågar om Ford Fiesta är en bra småbil, att ha till snabbköpet och jobbet. Garanterat att någon svarar att den är värdelös på bana och racing, och att man ska köpa en sprillans VW golf gti.... Ja men vad fasen, om man inte har hundra lax extra löst då!? Och bara ska åka till jobbet me den! Alvarligt!
Så det vore förbannat roligt om 100 personer fick en WD och lika många en LaCie(av de modeller vi talar om nu), och sen får vi se hur många som haft problem med dem, osv. osv. Skulle tro att det är ägaren själv som gör en del skador med dem. Sen får ni resonera hur ni vill om det. Räkna själva hur många + och - det är om de olika diskarna i den här tråden - det blir ungefär lika va.

Nu snackar vi om en disk för runt 1000kr. Ska ligga fint och stilla hela tiden. Står på i max någon timme i streck - annars slår man av den.
Tycker i sådanan fall att LaCie'n verkar vara en helt okej disk.
Men visst - vi får väll se om den rasar totalt efter en vecka. 2 års garanti är 2 års garanti, så...

Av Jockas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReToX
Jag har precis lagt en beställning på WD 320 från pccity. När priset är likadant väljer jag hellre ett välkänt märke. Har hört mycket dåligt om LaCie när de gäller värmeutveckling osv. Förövrigt kan man ju ha WDn liggande med

När du säger att det är värmeutveckling i LaCie'n, hur menar man då? Altså hur lätt blir det överhettat då? Om jag bara har datorn på i max. 12h i streck, men oftast bara några timmar, är det lungt då eller?
OCH vad händer om det blir för varmt!?

Av Jockas

Kan nu meddela att det blir en LaCie Porsche 360GB 1095sek från DustinHome. Jag köper även en USB hubb. MEN Är osäker på om det ingår usb sladd till alla hubbar??

Av Jockas

Okej, det verkar som det står mellan LaCie och Western Digital. Frågan är om det är något skillnad? Jag ser det som en fördel att ha en liggande disk som LaCie, så man kan ha den liggandes på burken där den inte tar någon plats. För den delen... det gör väl inget att ha den liggandes på buken? Altså det blir ju som små vibrationer från den..

Är det hugget som stucket att ta vilken som helst?

Någon som har något att tillägga om de olika sidorna som säljer; Netonnet, PCcity, dustinhome? (jag ska inte handla med kort)?

Är nästan säker på att det blir en LaCie 320GB för mig. Den är väll indentisk med Western Digital?, fast lacie'n är mindre och lättare? Känns som det rätta valet!
Även 2års garanti. Måste bara formatera om den till NTFS först.

Av Jockas

USB portar

Måste införskaffa extra USB portar. Har förstått att det finns antingen sådana som man sätter "i datorn" och sådana som fungerar som skarvsladdar(är det dem som kallas för hub?).

- Vad ska jag välja? Är det någon skillnad på de olika? För och nackdelar med de olika typerna.

- Är det svårt att montera/installera den som ska sitta bakom datorn?

Känner nästan att det är bäst att köpa en skarvdosa(säger jag nu då jag inte vet vad det heter), då jag inte kan installera en annan, (tror jag).

Blir de överhettade eller något annat dumt? ALLT som ni vet som är bra respektive dåligt uppskattas!
Gärna länk till bra produkt till bra pris(max 250-300??), och minst 4portar.

EDIT: Vad är pci ingång? hur funkar den?
Tack!

Av Jockas

USB portaR

Ta bort, blev fel. Se tråd : USB portar (ej USB portaR)

Av Jockas

Val av extern hårddisk under 1000kr

Hejsan! Detta är ett av mina första inlägg i det här forumet så jag hoppas att jag inte gör något fel nu. Jag kan tillägga att jag har sökt redan.
Jag är en "vanlig" dator användare, som spelar lite då och då, kollar DVD och videoklipp, lyssnar musik, osv.

Hur som helst, Jag har en tanke på att köpa en extern hårddisk. Jag skulle vilja ha lite support och tankar från er som verkar lite mer erfarna. Det enda jag tänkt på är att den inte ska kosta mer än 1000sek (ev.någon liten krona över, men inte mycket), ha en lagringskapasitet på ca. 250GB.
Hur är det med kylningen av de externa diskarna i den klassen, eller på dem överhuvudtaget, Blir dem heta på en gång så man behöver slå på och av dem? (jag låter aldrig datorn stå på över en natt eller liknande, burken står på max.12h i streck om jag är borta men ska ha den senare, men oftast bara någon timme)

Jag vet som sagt inte mycket om vad man ska tänka på, så jag skulle uppskatta lite hjälp från er som har/eller vet ,att någon specifik extern hårddisk för max 1000 och har en bra lagringkapasitet, är något att satsa på. Skriv upp de + och - som ni tycker/vet om den disken, blir den varm eller vad det nu kan vara. Motivera er och skriv på begripligt sett för en som mig

(skriv gärna en kommentar om de jag kikat på) Vad skiljer de nedan åt? De kostar lika mkt, lagrar lika mkt. Vad skiljer?!? Och vad innebär det?
De jag kikat på hittills är:

- Western Digital my book essential 250GB 990kr (netonnet)
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=74609

- LaCie P3 250GB USB 2.0 990kr (netonnet)
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=59649

- AluDisc 250GB Extern / USB 2.0 990kr (netonnet)
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=60061

Tacksam för alla svar jag kan ha någon nytta av. Skriv somsagt + och - med dem jag visat, och kanske andra ni vet!

Rätta mig om jag gör några "forums fel".

Tack!