Inlägg

Inlägg som stoffe321 har skrivit i forumet
Av stoffe321

testa programmet GetBackData ... funkat bra för en disk där jag tog bort en partition för mkt just vid installation av XP faktiskt .. vet dock inte om det funkar med usb-minne..

Av stoffe321
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sasser123321
vad är raid?

raid är enkelt uttryck ett sätt att slå ihop två eller flera hårddiskar till en för att uppnå högre läs/skrivhastighet och/eller högre datasäkerhet. När en fil sparas på den nya "disken" sparas den i på båda diskarna antingen uppdelad eller i sin helhet beroende på raidinställningarna.

Läs detaljer på:
http://www.nordichardware.se/Guider/?page=2&skrivelse=299

Av stoffe321
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XCan
Ajdå, finns det inte drivers som man kan lägga på CD, tänkte skippa diskettstationen vid köp av ny dator.

I en annan tråd här läste jag att man med ett speciellt program kan formattera ett USB-minne så det ersätter diskstationen och funkar vid xp-installationen. Alltså då kan lägga drivrutinerna på USB-minnet istället.

Av stoffe321

jag körde mina två raptors utan raid först och bytte sedan till raid 0. (Jag gjorde en partition på 10gb för XP). Jag märkte en markant prestandaförbättring på hela datorn.. kanske 30-40% .. men detta kan ju till viss del också berott på ett fräscht opertativ ... Har nån sett nåt test i detta ämne t.ex på THG ?

Av stoffe321

1. På min burk går det bra fast man måste ha S-ata driversdiskarna vid installation av XP.

2. Japp det går bra på mina raidade raptors iaf. Har en 10gigs partition för Windows XP.

Av stoffe321

kanske 15 gig är lagom partition till windows..

Ny partition kan du göra med ett program som heter "partition magic"
fast ännu bättre är göra partitionen vid ominstallation av Windows XP.

Sen gör raid att accesstiden blir högre vilket kan innebära lägre prestanda när många små filer ska läsas in (en aktivitet som OS:et håller på med ganska ofta) .. så att huruvida det är bra att lägga en OS-disk på raid är en öppen fråga vad jag förstått.
Jag själv märkte en klar prestandaförbättring efter att ha raidat mina raptors men det kan i viss mån va effekten av att ha ett nytt fräscht operativsystem.