Inlägg

Inlägg som Dobbelson har skrivit i forumet
Av Dobbelson

Yes! Nu har Plextor äntligen släppt sin nya 12x DVD-brännare!

Läs och njut! Hoppas bara den blir lika bra eller bättre än sin föregångare PX-708A!

http://www.plextor.be/English/products/PX712A.html

Dobbelson

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bjolletts
Är det någon som har erfarenhet av ljudnivån på de fläktar som följer med Intel Xeon

processorerna ?

Det kanske är olika fläktar för olika modeller ? isåfall är Xeon 2.4GHz (socket 604, FSB533)

det mest intressanta.

Vill gärna ha ett tyst och fint .. men kraftfullt system ...

Hej!

Ljudet ligger uppskattningsvis på runt mellan 40-45 decibel. Monterat på vindtunneln samt i lådan höjs det rätt mycket, kan tänka mig att det hamnar runt 50-55 db. Det är bra tryck i fläktarna (runt 30cfm / 5800rpm) så att ersätta dom med med sämre är inte att rekommendera. Ett alternativ är då 60->80mm adaptrar med 19db Papst. Effekten blir dock temperaturökning men ett tystare system. Tänk på att du bör ha en allmänt bra ventilation in och ut ur lådan.

Om det är olika modeller på fläktarna beroende på GHz vet jag inte. Det jag skrivit ovan är baserat på erfarenheter av ett 2.8GHz system. Kan inte tänka mig att det skall behövas olika typer då värmeutveckligen mellan 2.4 - 3.0GHZ inte är så markant stor, eller!? Förmodligen kommer du kanske hitta svaret på www.2cpu.com där du i övrigt kommer att finna nyttig information om allt som har med dubbla processorer att göra.

Mvh

Dobbelson

Av Dobbelson

Re: Seagate Cheetah 15K3 15.000 rpm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av monsterr
Nån i krokarna som har denna disk och kan ge ett omdöme?

Har SCSI kort ligger och kan få tag på dessa nya 36/74Gb för mindre än halva nypriset.

Hej!

Har själv en sådan disk och är mycket nöjd. Som ViZioN nämde i ett inlägg kommer du inte att märka av någon enorm prestandaskillnad gällande hastighet. Detta enbart därför att din disk samt kort inte kommer att utnyttjas fullt ut. Däremot kommer du kunna belasta den med många gånger flera saker jämfört med IDE. Tillsammans med kortet som avbelastar din cpu avsevärt kommer du få ett mycket stabilt hårdvarusystem.

Att tänka på är dock att hårddisken blir varm, runt 55 grader vid normal arbetsbelastning så en fläkt framför är att rekommendera! Har själv 2 st. 60mm fläktar framför vilket har gjort att temperaturen sjönk med 20 grader.

Ljud är en annan faktor som är påtaglig från disken när den arbetar. Har ingen decibel-uppfattning men något "oljud" är det inte i mina öron utan en rätt rytmiskt knattrande :D. Oljudet kan istället uppstå p.g.a att den roterar rätt snabbt och därmed skapar hel del vibrationer i chassit. Detta är något jag inte upplevt hittils.

Slutligen vill jag bara säga att om jag var du hade jag inte tvekat att köpa 1-2 diskar till det priset du nämnt. Snabbhet, stabilitet och pålitlighet är vad man får för pengarna.

Mvh

Dobbelson

Av Dobbelson

Bra artikel om mannen som skapade "Ctrl-alt-delete"!

Läs och skratta! Skall tydligen finnas inspelat på band. Får ni tag i den ljudfilen så lägg gärna upp den om det går!?

http://www.idg.se/ArticlePages/200401/30/20040130081923_CS/20...

Dobbelson

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FLEX
du behöver nog INTE isolera något alls. Jag har radiator utanför fönstret. Hittills har jag nog inte kommit under 5 gradigt vatten. I vintras hade jag tank när det var -20 och det var inga problem.
Inte så mycket strul, om du inte vill borra kan du hänga upp det hela med ett snöre som du fäster inne i rummet (går ju att stänga fönstret om du har smal tråd). Det strul som jag har "genomlidit" är när du ska dra slangarna genom hålen i fönsterkarmen. Men nu har jag en koppling mitt på slangen som jag använder när jag LANar (LANar väl inte länge, men förut).

Min uppfattning är att det krävs lite tid för att få igång (såklart), har du alla grejer så kanske ngra timmar. För mig strulade det lite med borrningen och så, hade dåliga borrar osv. Men När det är gjort tycker jag det är hur bra som helst. Jag tänker inte längre på det mer än att det blir väldigt tyst på kvällen och väldigt kallt på höst/vinter/vår.

Hej!

Har du några bilder att visa? Är intresserad att se hur du har gjort och hur det ser ut utifrån.

Dobbelson

Av Dobbelson

Gör så! Har själv kopplat 1*92, 4*80 och 2*60mm till min och flera kommer det att bli. Om du har ett större chassi så glöm inte att köpa några 30cm 3-pins förlängare med.

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TrACiD
okey, men hur många Watt ligger en 80mm fläkt på?

Gå in på www.gtek.net och klicka på fläktar och sedan på den specifika fläkt du har eller vill köpa. Har för mig att den siffran som står där för "effekt" är vad fläkten drar max.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RollE2k
Det dära stämmer dock inte riktigt.. för såhär står det på coolermasters hemsida.
"Support 4 fans (max. output 18W each)"

Helt rätt! Kollade på Coolermaster´s hemsida precis för att verifiera. Har förmodligen blandat ihop några siffror när jag jämförde olika fläktkontrollers innan jag bestämde mig för Aerogate´n. Tack för korrigeringen, nu kan jag kasta in lite fläktar till!

Dobbelson

Av Dobbelson

Hej!

Klistra ej och klipp ej! Gör inga egna modifikationer om du inte har behörighet till det! Själv köpte jag nedstående "tillbehör" från Gtek för att ansluta mera fläktar.

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=37&session=930d113d...

http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=36&session=930d113d...

Tänk på att varje anlutning på Aerogate´n klarar max 6W, så räkna ihop antal watt på alla fläktar du skall ha till varje anslutning. Detta så att inte du överbelastar den! En sak till är att endast en fläkt kan ge signal till rpm-kabeln. Y-kabeln som jag nämnt är nämligen försedd med endast två kablar på ena anslutningen. Blir tydligen en konflikt annars, detta enligt Gtek när jag ringde dom och frågade.

Dobbelson

Av Dobbelson

Finns en bra recension på just detta system gjort av Sweclockers där du hittar dom flesta av svaren på din fråga(or). Billigast affären tror jag du kan hitta på www.pricerunner.se eller en liknande sida. Här är länken till Sweclocker´s recension,

http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_030527_logitech...

Mvh

Dobbelson

Av Dobbelson

Re: Re: Tips och ideér!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Varför ska han ha fläktar som låter mycket?
Bara för att det är en Xeon betyder väl inte det att den medföljande processorfläkten inte går att byta ut mot någon annan...

Satsa på chassifläktar som helst inte går över 30dB, är ju alltid trevligt om man köper fläktar som är reglerbara, då kan man bestämma lite själv hur mycket det ska låtas och hur mycket luft som ska flyttas.

Sen ska man tänka på att fläkttillverkarnas uppgifter varierar en del, gäller så klart både ljudnivå och luftflöde.

28dB här och 28dB där kan vara en väldig skillnad.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av kdm

Datorn ska ticka o gå i alla väder, kylning är tokviktigt...har jag underdimensionerat något - säg till!!
Datorn kommer stå i ett ljudisolerat rum så dB-nivå är ointressant.

Tacksam för svar!

/KDM

Hm, tror du missade att läsa den näst sista raden i kdm´s inlägg. Enda anledning till att jag tipsade om just dom fläktarna är p.g.a att just db-nivån inte är viktig.

Xeon-fläktarna går att byta ut mot andra 60mm fläktar men då får man tänka på temperaturen om dom har sämre prestanda. Ett annat alternativ är 60 -> 80mm adaptrar med bra och tysta 80mm fläktar. Där får man tänka på att om processorerna sitter tätt bredvid varandra kanske det blir konflikt mellan adaptrarna.

Dobbelson

Av Dobbelson

Tips och ideér!

Läs, läs och återigen läs! Ett mkt. bra forum för just dubbla processorer är www.2cpu.com. Där kommer du garanterat hitta massor av bra tips om just de komponenter du vill ha. Finns ett bra "newbieforum" där ingen fråga är för dum. Dock är forumet amerikanskt så det gäller att du kan formulera dig någorlunda bra. Finns även folk här som har dual-system och har en del expertis inom detta. Bara till att söka och fråga på!

Mina egna synpunkter på just det systemet du valt är:

Moderkortet, ta storebror PP-DLW vilket har stöd för 64-bitars 66Hz och pci-x pci-slotar. Kortet kostar runt 600kr mer på komplett.se men för framtida bruk är det klart värt det! Till detta även ett bra scsi-kort t.ex. Adaptec´s 29320 och scsi-diskar av märket Seagate Cheetah 15k u320. För ditt os och just för att ha igång tunga renderingsprogram är detta oslagbart. Ide-diskarna kan du ha för lagring av ditt färdiga material. Just på 2cpu-forumet är det många som använder ett märke som heter Iwill och detta är känt för bra prestanda samt bra klockningsmöjligheter!

Med just Intel Xeon boxed processorerna följer AS med i praktiska sprutor (utan kanyl) med just rätt mängd i. Detta skriver jag dock med en viss tvekan!

En bra cd-brännare som många använder och finns även i scsi-gränssnittet är Plextor. Erkänt av dom flesta som Rolls Roycen inom cd-brännare. Finns i 40x hastigheten som max och är dyrare än ide men klart värt detta!

Angående fläktarna så bör du inte välja Papst-fläktarna då du inte bryr dig om hur högt systemet kommer att bli. Papst är tysta men dyra, det du behöver är egentligen tvärtom!? Fläktar av märket Delta flyttar en hel del luft (42 cfm / 38 db) och priset är något under Papst-fläktarna. Dessa 80mm fläktarna finns bl.a. på www.gtek.net. Den största oljudskällan kommer utan tvekan vara dom fläktarna som ingår med processorerna. Vet inte märket men med en rotationshastighet på 5800 varv och en ljudstyrka på 50-60 db är det inte många som står ut.

Nätaggregatet är mkt. bra val och används av många p.g.a dess stabilitet och styrka. Finns även Enermax 660W om du skall ha i många fler saker än det du beskrivit. Antec och Enermax är likvärdiga och skulle inte rekommendera något annat nätaggregat i just dualsammanhang.

En liten del i det stora hela men som skrivet, sök och läs, fråga och förstå!

Mvh

Dobbelson

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
XP eller 2k, XP funkar bättre med HT.

OBS! Endast XP stödjer väl HT och inte 2k, eller?

Av Dobbelson

Ta bort användare i MSN 6.1!?

Har sökt i några timmar både här på Sweclockers samt övriga internet och inte hittat något svar. Hur tar jag bort kompisars inloggningsnamn i MSN 6.1!?

Tack på förhand!

Dobbelson

Av Dobbelson
Av Dobbelson

Snyggt och orginelt!

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PgGrrrr
Vad hände sen igentligen?

Ja vad hände egentligen sedan!? Detta var utan tvekan den roligaste tråden jag någonsin läst. Har inte läst alla inlägg men det jag läst har har fått mig att asgarva efter en jobbig och tråkig dag. Har själv upplevt små mysterium så jag säger bara att inget förvånar mig längre.

Om det går bra så vill jag gärna göra en översättning och posta denna tråd i ett amerikanskt forum och höra deras respons.

Mvh

Dobbelson

Av Dobbelson

"Hyperthreading is no cutting edge technology however. On the contrary, according to several references Hyperthreading has been around in Intel CPUs, locked away ready to strike, since way back to the days of the Pentium III Coppermine. Intel, in there infinite wisdom, probably chose to keep it put away seeing that not many applications gave support for hyperthreading at the time."

Intressant, undrar om dom har andra hemligheter inbyggda i dagens processorer!? Någon?

Av Dobbelson

Har en sådan och en till är på väg! Tyst, snabb, sval och ligger på strax under 1000-lappen gör den billig. Rekommenderas!!!!!

Av Dobbelson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhR0ZeN
men var ska man koppla armbandet? har inga jordade uttag hemma.

Enligt svensk lag måste det finnas jordade uttag där det finns rinnande vatten har jag för mig. Alltså badrummet eller köket skall ha det annars ringer du fastighetsskötaren :). Kolla där du har kaffebryggaren eller mikron stående.

Tips från mig är att köpa jordkabel (grön / gul) och sätt en krokodilklämma i varje ända. Fäst ena ändan i jordpinnen och andra till chassit. Därefter fäster du esd-armbandets och esd-mattans klämma i chassit. Tejpa fast kabeln i golvet så att ingen snubblar över den!

Av Dobbelson

Köp armband, matta och dra gärna en jordkabel mellan chassi och jordpinnen på ett jordat uttag. Man kan aldrig vara för säker!