Inlägg

Inlägg som candyraver har skrivit i forumet
Av candyraver

Annonsen är avslutad

Av candyraver

Såld!

Av candyraver

Då senaste bud inte svarar så forsätter budgivning. Värt att nämna är min Steam Deck endast är 3 veckor gammal, kvitto (digital) och att MicroSD-kortet är ett Samsung EVO Plus U3, A2, V30 (snabbt!)

Frakt 109kr som är spårbart - eller hämtas i Helsingborg.

Av candyraver

Stänger budgivningen ikväll. Skickas imorgon.

Av candyraver
Av candyraver

Helsingborg. Kan fixa bild men den ser precis ut som alla andras 👍

Av candyraver

SteamDeck

SteamDeck 64Gb + 512Gb SDkort. Mint condition med alla tillbehör. Högstbjudande.

Läs hela annonsen här

Av candyraver
Skrivet av Tenerezza:

Ganska bra priser på en av de bättre minneskorten du kan använda till din Steam deck just u: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5856614

Ni som skaffat en 64GB model lär vilja ha en av dessa, om inte se till att ni köper en U3 V30 A2.

Nice! Klippte denna denna 512a för 284kr via amazon-appen gav 100kr rabatt så helt ok
https://www.amazon.se/gp/product/B09DVPZX68/ref=ppx_od_dt_b_a...

Av candyraver
Skrivet av tyvar1:

Klippte en 64a, drogs 4200kr från kontot. Tanken är att beta av backloggen av spel. Är dock rädd att den kommer samla damm när "nyhetens behag" kanske har lagt sig men - som jag förstått så har den relativt högt andrahandsvärde.

Av candyraver

Kan inte bestämma mig om jag ska köra 256gb microSD till min kommande SD-64 eller hoppa på 512gb direkt. Vill inte vara dum-snål men säg man har 3-4 spel de räcker väl bra då jag inte hoppar mellan massa spel iallafall och kan dessutom bara avinstallera/installera as we go.

Sen ska jag leka lite med emudeck men så mycket plats tar väl inte ROMsar

Av candyraver
Skrivet av Izenoz:

Yes, köp!!!!

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

hehe, lite som att sälja bildäck. ja just de, det medföljer en bil med

Av candyraver
Skrivet av ehsnils:

Jag skulle definitivt kolla med olika elfirmor för 23 lax låter ganska mycket. Men det beror på hur stor lägenheten är.

3rum/65kvm

Av candyraver
Skrivet av Swedishchef_90:

Härlig offert
"priset är reducerat så rot är ej möjligt"
23k för en 3a, gissar 2 uttag/rum samt 1 strömbrytare. Så ~ 20 apparater a 120kr/st.
~2400:-
Fk för en 3a 70kvm ca 500m ~2000:-

32h(2man 2 dagar) *550= 17600:-

Kul att de inte kan halvera arbetstiden som är det dyra

Tack för återkopplig. Nu när du lägger upp det så, så är detta 'erbjudade' rena rånet faktiskt.

Som flera har skrivit, om jag vill, av någon anledning byta ut min el då kommer jag be om offerter. Trist att välrenomerade företag som dessa ska "ta chansen" nu när man gör stambyte.

Ha En Trevlig Dag

Av candyraver

Hej! Tack för alla era svar. (Nya läsare: Läs gärna post #1)

Efter lite övervägande så kommer jag nog spara 23000kr på fonder istället. Jag planerar att bo kvar i min Brf. i minst 10 år men jag känner mig lite dum-snål och inte tar "erbjudandet". Som sagt, har inga problem med min el och de funkar hur bra som helst med ugn/spis och även på balkongen. Har inte plats med tvätt/diskmaskin och inga säkringar har någonsin gått. Har dessutom ett sådan modernt elskåp i lägenheten med "switchar".

Säg t.ex om en taklampa inte fungerar längre och jag inte hittar orsaken och jag måste ringa en elektriker. Då lär de kosta mig 4-5k. Men hur många gånger kommer detta ske inom 10 år? Kanske 0 gånger eller 3 gånger. Vem vet?

Hur mycket kommer framtida köpare av lägenheten bry sig? När jag själv köpte lägenheten tänkte jag inte ett ett dugg på strömmen, jag bara antog att den var där? Var't iaf ingenting jag fundera de minsta på men jag kanske är minoritet.

Här är erbjud i ren text;
https://imgur.com/a/IkCmWAO

Pengar finns, men ett nytt kök istället för att byta el bakom väggar hade gjort så mycket mer vid eventuell försäljning. Va säger expeterna?

Av candyraver
Skrivet av µiCro:

Det som är bakom väggar ska bostadsrättsföreningen stå för och är inget man som medlem i föreningen ansvarar över. Styrelsen bör ta ett sånt beslut, inget som man själv ska punga ut för på eget bevåg.

Mitt tips är att lyfta det med styrelsen, och se om det finns planer på att byta ut elen i föreningen.

Eller hur! Ska ringa och kolla läget. Återkommer med updates...

Av candyraver
Skrivet av mrqaffe:

Tack! Bra information. Alla mina uttag är av din övereste bild, så "modern" I guess. Men det betyder ju inte det är jordat? Ganska säker på att kök/badrum blir jordade när stambytet är klart. Tack för era frågor. Nu har jag fler frågor till NCC

Av candyraver
Skrivet av Aktsu:

Frågan är väl om det finns några brister på elen? Vad har de sagt är anledningen till att dra om allt? Det är det intressanta för dig att veta då du som bostadsrättsinnehavare har ansvar för elinstallationer i din lägenhet.

Precis. Det har inte anget anledning utan skickat ett brev som "erbjudande" T.ex el-uttag i badrum 5400papp, Balkong 4000kr och då 23 papp för fullständing omläggning i hela lägenheten. Fast jag tycker mina brytare är ganska snygga.

Av candyraver
Skrivet av trisse_123:

Hur är standarden nu? Har du jordade uttag och jordfelsbrytare?

Nope tror inte dom är jordade men vet tyvärr inte men kan kolla med bolaget som utför stambytet. Har iaf ingen 3-fas som dom installerar på ugnen - men min ugn har alltid funkat bra.

Jag bor nog kvar 10år, minst. Just nu känns det som jag skippar deras "erbjudande" och sätter in 23000kr i en global indexfond ifall jag behöver ringa en elektriker någon dag.

Av candyraver

Byta el i hela lägenheten?

Hejsan!

Det pågår just nu i ett stambyte i huset/föreningen jag bor i. Allt går som det ska så inga problem så sätt. Dock så har de (Prenad) skickat ett brev om att byta ut all el i min lägenhet. För mig hade det kostat 23000kr. Detta är dock bara ett "erbjudande", dvs ingen krav pga stambytet. Är det inte lite fult ändå? Min el funkar alldeles utmärkt och behöver inga extra uttagskontakter.

Visst, huset är byggt 1940-nånting så nog skulle det vara en bra idé men om jag byter min el-installation men grannen inte gör det, vad spelar det för roll då.

Kan någon förklara? Jag är inte dum-snål så investerar gärna i min lägenhet men kan inget om el. Va säger ni?

Av candyraver
Skrivet av dovienya:

Undrar hur många av de som är överviktiga här, som dessutom är överarbetade och/eller deprimerade?

Jag är själv i den sitsen (igen) att jag inte har någon energi kvar till NÅGONTING när arbetsdagen är slut, men pallrar mig oftast och tränar tre gånger i veckan ändå, på ren jävelskap. Det känns bättre just då, men till skillnad från de som får lättare att sova så har jag ännu svårare att komma ner i varv efter träning än om jag inte tränar, vilket gör att sömnen blir lidande.

Att laga mat är ett riktigt mörker för jag orkar inte, och när man väl lagar mat så är energinivån helt tom så att man knappt ids äta. Lättast för hjärnan är då istället att fara via lokala matbutiken på väg hem från jobbet och köpa en Billys eller koka makaroner och köttbullar, steka potatisbullar och bacon eller nåt annat halvrat som jag vet är relativt eller väldigt kasst, men innehåller energi på 15 minuter.

Men att vara utarbetad gör att självdisciplinen blir mycket lidande

Matlådor ska man inte underskattas!
Det låter dock som du förklarar "livet". Det går upp och ner, det gör det för oss alla. Vissa dagar är bra och de kommer man minnas. Andra dagar är sämre och de glömmer man. Försöka tänka positivt och ha kontakt med nära och kära. Det är genom vänner och familj vi mår bäst så viktigt med relationer för måendet.

Lite djupt kanske men de bjuder jag på. Tycker kanske läkare kan "skriva ut" recept på pulshöjande träning 30min om dagen, många hade nog mått bra av det. Jag vet många här i tråden som vet vad jag menar.