Inlägg

Inlägg som girion har skrivit i forumet
Av girion

Generellt gäller att i RAID0 skiter det sig om en disk får för sig att skriva fel på ett enda ställe. Jag använder ett "riktigt" RAID-kort, men datan är ändå borta om något skiter sig.

Vill du ha säkerhet så kör RAID1, 3 eller 5, de två senare kräver minst 3 diskar.

Min prestanda ligger på 200-266MB/s (RAID0), får lite olika värden.

Av girion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 5wE
Påstår du att det inte behövs kylpasta?! Det handlar om att de eventuella porer eller andra ojämnheter som finns på processorns yta och på kylningens yta ska fyllas med pasta då det inte ligger varmluft där. Om du har en fläkt i fronten på din dator så gör inte den att ytan mellan processorn och kylningen blir perfekt. Det är så konstigt formulerat av dig att jag tar det som ett skämt :S

Det är ett skämt också. Har man kommit så långt som att fråga om det på Sweclockers lär kylpastan vara nödvändig.

Faktum är dock att det händer att det inte behövs. Så länge man är duktig på att hålla burken ren finns det en ganska god chans att det går att skippa kylpastan på vissa prollar fortfarande. Det handlar förstås om hur personen använder sin dator också (glöm spelen). Det är ganska bra att slå på C'n'Q också...

Om det sen är värt besväret för att slippa 5 minuters kladd är en helt annan fråga.

Nu ska jag inte trolla mer, jag lovar.

Av girion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tullen
https://www.datorbutiken.com/home/d...oduct=ANTPH500W passivt nätagg tills tempen blir för hög, men då du knappt kommer ha några komponenter som ger ifrån sig värme i burken så borde det vara lugnt. Då menar jag alltså att dom inte ger ifrån sig värme till luften då såklart :P.

Jag är en aning orolig att ett 500W kommer att leverera för lite ström. Hade det funnits när jag köpte min förra burk hade jag nappat direkt.. då blev det i princip passiv kylning för hela slanten, det var bara nätagget som levde om.

Tror nog det kommer att bli ett Cooltek 600W, gillar att den har en temp-styrd pabst 120 och avtagara kablar. Inte för att det blir speciellt trångt i ett 65cm högt fulltorn men man vet aldrig nu när hybrid-diskarna kommer allt närmare...

Av girion

Jag kommer att skaffa ett Asus, men bara för att jag tycker det är snyggare och för att jag har goda erfarenheter av dem sen innan.

Av girion

Tack för rådet. Kör mitt gamla Chieftec chassi i stål. Det går in en 90 fram och en lika stor bak, ovanför nätagget.

Om jag skär bort gallret fram och bak och ersätter med ett vanligt fläktgaller i rostfritt borde jag slippa det irriterande ljudet av luft som viner förbi skarpa hörn.

Av girion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hugo hagman
Kan inte nån bara säga vilken som är den bästa pastan? Får hem moderkortet i morgon tror jag, vilken pasta ska jag använda?

Eftersom de andra sagt Zalman och AS5 tänker jag säga: skippa pastan!

Funkar det utan är det bortkastade pengar, så vida du inte är sugen på att få ner ljudnivån ett par dB.

Som vanligt handlar allt om hur stor termisk resistans du har i flänsen, lufgenomströming i lådan samt rummets temperatur. Det händer att man inte ser någon skillnad annat än vid stresstester.

Av girion

Risk finns men det viktigaste är att man ska vara försiktig när man tvättar, är du rädd att skada benen på processorn kan det va lika bra att låta bli.

Kylpastan fyller de små "porer" som finns på processorn. Det T-röd framför allt gör är att ta bort det fett som kommer från händerna. Om man är riktig petig med att ta bort kylpasta bör man använda Isopropyl eller aceton istället för T-röd.

Var försiktig om du använder Aceton, det kan skada vissa plaster som finns i din PC så se till att det torkat ordentligt.

Den bästa sidan som finns om att byta prolle:

http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions_big2.h...

Av girion

Så länge du är försiktig och inte använder något statiskt. T-röd och papper funkar fint, men har du lite resurser så skaffa tops för elektronik (såna som inte lluddar).

Gnugga försiktigt med cirkulära rörelser, låt torka ordentligt mellan.

Ibland fungerar det bra om man blandar spriten med lite vatten, vissa skulle dock klla det för alkoholmissbruk...

Av girion

Inen anledning alls annat än att jag ibland handlar enligt devisen: Köp det du har råd å lägg sen på lite till.

Funderade på att lägga ett par extra lappar på minne men fetare processor lät skojjigare.

Av girion

Han ska va tyst...

Postar här eftersom jag inte vet exakt var frågan passar in...

Har börjat bygga på en en ny dator. Det jag tänkt mig i prestanda kanske kan kallas mid-upper range eller nått sånt:

Geforece 8800GTX
Asus 680i
2GB minne
Intel C2D 2,67GHz

För kylningen tänkte jag mig en Reserator 2 (CPU, NB, Grafik).

Jag är inte precis intresserad av att överklocka, det är betydligt viktigare att få ner ljudet på burken.

Jag har sneglat på kylare för hårddisken (bland annat en thermaltake AquaBay M4). Problemet är att diametern på HD-kylarens element bara är 6,4mm medan Reseratorn använder 8mm runt om.

Skulle det hindra vattenflödet för mycket att använda den? dvs, finns det någon risk att kylningen blir mycket sämre eller andra obehagliga effekter?

Jag har som synes ganska begränsad erfarenhet av vattenkylning sedan tidigare.

Min andra fråga är väl angåned nätagg? tips? Har tittat på ett Cooltek 600 men också på Nesteq. Någon som har erfarenhet av dem?