Inlägg

Inlägg som Nemcue har skrivit i forumet
Av Nemcue

Så vitt jag vet är det ingen vinst öht, inte heller mellan AGP (nyare variant då) och PCI-E är det någon prestandavinst.

Av Nemcue

Caterpillar är verkligen inte en bra låda, folk borde sluta rekommendera den.

Utan gummiupphängning till hårddiskarna går ljudnivån käpprätt åt helvete, så det spelar ingen roll hur mycket ljuddämpande material de har kört in i lådan.

Av Nemcue

Jämförelsebilder, go!

Av Nemcue

Uuurk, jag som mer eller mindre hade riktat in mig på LG L226WA - så dyker en väldigt rabatterad S2201WSE upp - fast helt utan recensioner vad jag kan finna.

Anyone got the scoop?

Av Nemcue

Inte helt överraskande nä, sysslar man med bait-and-switch så är väl nästan mutor ett måste..

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Att jämföra LG'n ovan mot Samsungs 226BW/CW är som att jämföra Ferarri och Rolls Roys.

Hpn är bättre på alla sätt och angående lotteri om panel så har konsumenterna världens största problem med det och alltid haft sedan 226BW/CW lanserades. Det finns stora trådar om detta på Sweclockers också.

Ser också att knappt inga butiker har den vilket är konstigt. Den var ju väldigt poppis.

Du menar väl "LGn är bättre", eller?

Poppis vettefan, det är svårt att hitta info om den på internet - jag har svårt för det i varje fall. De snackar om den i slutet av en lång 226BW-tråd på hardocp, där ett par specialbeställer den från tyskland; vilket också verkar vara ett bra alternativ som det är nu..

Av Nemcue

Bump bump, fler som undrar.

Av Nemcue

Det är väl klart det är en LCD?

Verkar vara ganska lite panellotteri med L226WA'n också, vad jag har kunnat se - i varje fall bra mycket mindre än med 226BW och w2207h, där man har sett allt mellan himmel och jord i kvalité (även när det är bra paneler, som S-panel till 226BW'n).

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Hm, trodde detta var HDMI versionen. OPS! Fel skärm.

Det var LG L226WA jag menade:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

Aha, så pass. Jag väntar fortfarande på att någon ska höra av sig i den där tråden - men det verkar ju inte hända.

I vilken affär (eller sammanhang) var det du fick klämma på den?

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
LG L222WS-SN är bäst i 22 segmentet. Jag provade den förra veckan och blev lite smått överaskad för att vara en TN panel faktiskt.

Men ingen DVI :/

Av Nemcue

http://www.akihabaranews.com/jp/news_pics/14057/ASUS_EEE_4.jpg

Man vill ju ha EEE'n för att den är så liten och billig, så 1001 är ganska så ointressant. Då kan man ju lika gärna ta en macbook.

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phreak1986
http://www.eeeuser.com/2007/11/14/rumors-about-10-eee-pc-8g-a...

Rumors About 10″ Eee PC 8G Are False

Many websites (engadget, gizmodo) have been reporting over the last several days that there will be an upcoming ASUS Eee PC 8G model with a 10″ screen. The rumors seemed to start with a news post found here on a German website. I contacted ASUS to find out if the rumors were valid and this was the response:

We will have 8G with the same form factor and 7” screen size as the Eee PC 4G now.

There are no plans for 10” at the moment.

Mjo, jag hade också läst det där tidigare. Men det är ju minst sagt suspekt att välinformerade människor hos Asus gick ut med att en 10" skulle komma, även om det var ett tag nu.
Att de håller inne med information för att folk inte ska vänta på 10" - som vissa spekulerar i - låter ju inte som en omöjlighet direkt.

Av Nemcue

Blir till att vänta tills nästa jul tills man köper, verkar det ju som; de vägrar ju släppa med en större skärm, av någon helt oförståbar anledning..

Av Nemcue

Det verkar aldrig vara någon som överhuvudtaget nämner att ytan på MX518's ovansida är glansig (till skillnad från MX500 där den är matt) - är det bara jag som tycker det är en väldigt stor nackdel?

Den blir lättare smutsig, handsvett osv.

Av Nemcue

Zepto Znote 3215W - skola

7.028,75 :- (inkl moms såklart)

* Intel® Core™ 2 Duo 1.80~2.40 GHz (T7250 - 2MB)
* 2GB (2x1024) DDR2 PC5300 - 667MHZ
* 15,4" WXGA Crystal Clear skärm 1280x800
* Intel® GMA X3000
* 100 Mbit nätverk (WiFi), 56K modem, inbyggd mic
* 355mm x 257mm x 35.2mm 2,8 kg m/bat.
* 120 GB HDD 5400rpm 8 MB Cache SATA

Dock inget OS, men å andra sidan är nog supporten bra mycket bättre än Acers (utifrån vad jag har läst, och hört från bekanta).

Av Nemcue

Xorious

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akkaniclas
Nä det är klart men en fläkt kan man sätta dit ganska lätt, bara lite klister:P Fast undrar om den får plats i chassiet, går nog inte att hänga på snedden:(... Men får man kylning på skumgummit?

Om jag inte är helt fel ute så verkar det som både du och xJom missförstått det där - Sunbeam HD-upphängningen ska in i en 5.25"-slot (där man kör in DVD eller CD-läsare). Att få in någon slags vertikal upphängning i hårddiskburen kan man mer eller mindre glömma.
Men vill du offra en 5.25"-slot så går det ju fint - med reservation för tidigare nämnda kylproblem, vilket egentligen inte är hela världen, hårddiskar kostar ju inte säckar med pengar längre, och den lär leva hyfsatlänge även utan aktiv kylning av någon fläkt.

Och nej, man får ungefär ingen kylning alls av skumgummit i sig, men eftersom jag har placerat hårddisken ovanpå skumgummit precis framför fläkten i fronten så får den hyfsat med kylning av den fläkten istället.

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akkaniclas
Okej, jag har inte tagit en Raptor, utan en "vanlig" 7,2k-HDD... Om det låter för mkt får jag väl fixa nån list! Men annars blir det nog bra!
EDIT: Men kan man inte köpa en sån här t.ex om man kanske byter till en raptor? http://www.inet.se/datorkomponenter/haarddiskar/sunbeam-hd-lj...

Problemet med den där är att du inte får någon som helst kylning till hårddisken. Livslängden på hårddisken kommer att reduceras ganska rejält pga det.

Själv har jag helt struntat i hårddiskburen i chassit och bara lagt hårddisken på en ganska tjock bit skumgummi framför hårdiskburen - vilket rent vibrationsdämpningsmässigt borde motsvara en gummiupphängning.

Ingen aning hur jag ska göra när jag vill ha fler hårddiskar däremot..

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Du har rätt, komplettera gärna med vanlig fönstertätningslist (jag kör med 1-4 mm). Lite slarvig... Sorry!

/xJom

.. så du kör en raptor (att dömma från din sig) i en caterpillar; och den låter inte som ett jetplan pga att du har fönstertätningslist? Förstår jag rätt?

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Om du ska köpa från Inet så har de ju väldigt bra pris på Nexus Caterpillar(http://www.inet.se/?page=product&stockid=6900603&a=6900603&). Den är större, och tystare än CM Centurion 5B.
http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=374&page=7

(Om du är ute efter en riktigt tyst burk, så köp några silikonbrickor till HDD-skruvarna, det är tydligen en miss...)

Resten kommer funka bra!

/xJom

"Riktigt tyst" är väl lite av en överdrift. Silikonbrickor är ju långt ifrån en perfekt lösning, och kommer inte resultera i att hårddiskarna blir helt tysta (förutsatt att det är hårddiskar som har en tendens att vibrera en del).
Glöm inte att hårddiskarna sitter vertikalt - alltså vilar de på själva plåten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av akkaniclas
Tack, det blir ju lite billigare också! är fläktarna bra då? Och vart hittar man silikonbrickor?

Fläktarna är helt ok, men luftgenomströmningen skulle må bra av att ha en fläkt på sidan av (den förövrigt halvdassigt upphängda) sidoplåten.