Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Nu lägger jag mig i mest för att göra det, men man kan ju undra varför inte dessa inställningar finns i manualen. En grov miss av Motorola.

Sedan kan man absolut inte uräkta en telefons blistande funktioner (nu säger jag inte att V3 har sådana, eller att något försöker göra det, bara allmänt) med att det finns massvis av piratmjukvara och diverse koder man kan leta upp på nätet. Det är ingenting man varken kan eller ska förvänta sig av en vanlig användare.

Av s.c.s.i.

Ett skin till XP som gör datorn snabbare.

Vad sägs om denna nöt till programmeringstävligen i utvecklingsforumet?

Av s.c.s.i.

Symbian?

Tittar lite på smartphones med Symbian OS, och då jag egentligen inte vet något om det, blev jag ställd redan vid de olika beteckningarna.

Vad jag förstår finns det dessa tre;
Symbian Series 60
Symbian Series 80
Symbian UIQ

Dessutom verkar det också finnas t.ex. "Symbian Series 60 UI". Vad fanken?

Dessa "variationer" finns altså i.o.m. varje release av Symbian, t.ex. nyaste version 9.1. Men när jag kikar på specen för en telefon, och ser att den kör "Series 60", vad säger det egentligen? Villken version av operativet rör det sig om, exakt?

Vill veta exakt vad som är skillnaden mellan dem, samt de olika begränsningarna. Tittade naturligtvis på www.symbian.com , men hittar inte så mycket vettigt där.
Hoppas istället på en källa som förklarar detta så enkelt och detaljrikt som möjligt, men på något sätt i "lekmannatermer".

Någon som kan hänvisa mig rätt?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AfterDeath
Skulle det bli problem så kontaktar man bara Tradera's support.

Och supporten kan på ett magiskt sätt benda på lagen, influera polisen till att ta tag i fall som de aldrig skulle ha tagit annars, eller själva gå till bedragaren, och övertala denne att lämna tillbaka pengarna?

Vad gör denna support egentligen, när du har kontaktat dem?

Att de kör med en "betygsystem" är naturligtvis bra, men jag skulle tro att den största delen av de som säljer, gör det bara enstaka gånger. Ett betygsystem gör det ju bara svårare för sådana personer att sälja, eftersom det ju då ses som pålitligare att köpa av en person som har sålt flera gånger, och på så viss fått ett bra "betyg".

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
Kollar man på alla "jag blev blåst"-trådar så är det ju Blocket som står för det allra mesta och datorgrejer verkar ju vara hett att blåsa folk på. Jag säger inte att ALLA annonser är sådana ffs...

Ah, så du går efter det faktum att det skapas fler trådar om folk som blir blåsta på Blocket än folk som blir blåsta på andra näthandel?

Åter igen, du får gärna räkna lite på det. Försök att räkna ut hur mycket större Blocket är än de andra, större i bemärkelsen att fler handlar där varje dag, och räkna sedan ut vem som har procentuellt fler fall där folk blir lurade.

Du ifrågasätter att folk handlar där, så jag utgår ifrån att du redan har utfört alla dessa beräkningar. Skulle då vara roligt att få ta en del av det.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Skulle man inte kunna tänka sig ett påminnelseprogram där det gick att "parkera" påminnelser om man var upptagen. Typ: "påminn igen om 10 minuter". Det borde väl lösa ditt problem iaf...

Det skulle ju inte lösa något. Skulle ju fortfarande ha problem med dubbelbokningar. Om du inte menar att larmet ska gå var 10:e minut, i villket fall det knappast kan vara mindre störande än postits.

Citat:

Faktum kvarstår dock att post-its är distraherande för den mänskliga hjärnan och knyter upp resurser som skulle kunna användas till annat.

Har faktiskt lite svårt för att köpa det, hänvisa gärna till något som stödjer detta "faktum".

Faktum är å andra sidan att jag söker designtips till postits, inte idéer till andra lösningar.

Av s.c.s.i.

Det är det jag menar. Att ifrågasätta varför man handlar på Blocket bara för att en liten del blir lurade är bara löjligt.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
varför hanla på blocket? Med detta faktum att så många blir blåsta där så skulle då jag aldrig köpa något genom Blocket..

Var hämtar du den statistiken ifrån? Hur stor procent av alla de 100-tals människor som som handlar på Blocket varje måndad har blivit blåsta?

För inte gör du väl korkade antaganden utan att ha någon fakta att utgå ifrån?

Av s.c.s.i.

1:an för min del.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Ur ergonomisk synpunkt är post-it-lappar i alla former förkastliga. Grälla färger kräver uppmärksamhet och leder därför till att betraktaren utmattas. Dessutom vänjer man sig vid dem och glömmer oftast bort det som var så viktigt i alla fall.

Någon sorts påminnelsefunktion är därför att föredra, en funktion som gör att man kan skriva upp det som var viktigt och sedan glömma bort det tills det är dags att komma ihåg igen. Påminnelse på mobilen eller kalender i Outlook är exempel på detta.

Jag håller inte med, jag själv vill hellre ständigt bli påmind om något som måste göras, så att man kan planera. Får jag ett ärende som måste t.ex. ska göras samtidigt, så hjälper ju inte en påminnelse som kommer upp då saken ska göras, då jag ju redan har "dubbelbokat" här. Jag tycker att påminnelsefunktioner på telefonerna är smått värdelösa ur den synpunkten. Jag vill se sakerna så fort jag plockar upp telefonen ur fickan. Måste jag bläddra i en massa menyer kan det lika gärna vara.

Mitt program har ju en reminder-funktion också, och post-its är frivilliga att använda, men jag vill göra dem så bra som möjliga för de användare som likt mig kommer att bruka dem.

Edit: Hilton, länka till bilden istället.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
bra företag, köparna måste själv påpeka att dom inte ska behöva betala frakten för att få pengarna tillbaka där...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Är väl knappast ett bra företag om man måste maila fram och tillbaka
ocj tjata för nåt man har rätt till?
Bra företag är dem som sköter det med rutin utan påpekande.

Dagens.

Av s.c.s.i.

Tjejen jag sålde min telefon till förra veckan skulle utomlands några dagar senare, och hade inte tid med en girobetalning, så det var förskottsbetalning som gällde.

Hur som hellst, av någon anledning pratade vi med varandra per telefon i flera timmar, och hon berättade att hon hade blivit lurad på det viset, ironiskt också att det gällde kör av en likadan telefon. Hon hade också pratat med den killen lite, bara utbytt vissa uppgifter visserligen, men han verkade trevlig, och hon förde över pengarna på hans konto. Telefonen kom aldrig, och han ville inte svara på telefon.

Hon hade ju alla uppgifter om honom, och gick till polisen. De skrattade i princip bara ut henne, och sa att det var "lärdomspengar" hon hade betalat, och att hon skulle veta bättre än att handla på nätet. De tog i alla fall kontakt med killen, och han sa att han hade skickat paketet, men att det måste ha kommit bort i posten. Alla paket värderade under 50.000 kronor, som skickas inrikes, är automatiskt försäkrade. Men killen ville inte "av någon konstig" anledning inte bry sig om att försöka få ersättning för paketet. Polisen kunde inte göra något.

Bottom line, visst kan man polisanmäla av principskäl, men det leder knappast till något.

Otroligt att tjejen gick med på att betala i förskott efter att hon hade blivit lurad på en rätt stor summa pengar på exakt det viset någon månad tidigare. Visst "klickade" det mellan oss, men jag måste vara bra charmig för att få någon som just har blivit lurad att lita på mig.

Av s.c.s.i.

Jag har för mig att detta fixades i någon nyare firmware... Kör du den senaste?

Av s.c.s.i.

Har aldrig sett detta förut, första gången det händer. Din sida till vänster, villken annan sida som hellst till höger;

http://hem.bredband.net/danielc/border.jpg

Av s.c.s.i.

Men kolla på min screenshot... när jag har din sida uppe så försvinner 3d-effekten på Links-toolbaren. På alla andra sidor är det en ju en "skugga", altså att toolbaren ser förhljd ut, men så fort jag öppnar din sida så försvinner den.

Samma sak händer med statusbaren längst ner.

Skummt.

Av s.c.s.i.
Av s.c.s.i.

För mig ser det riktigt ut i IE, tror jag.

Edit: Ser likadant ut i Opera.

Av s.c.s.i.

Tack för inputen. Den på Hiltons bild är ok, men jag är ute efter raka och rena linjer. Det måste passa ihop med resten av programmet också;
http://images.six.betanews.com/screenshots/1046622146-1.jpg

Men på något sätt så att den ändå kan anpassas för att passa de flesta skrivbord... Låter egentligen kanske omöjligt.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy
Som en riktig post-it, kanske? Det tror jag funkar bra, eftersom man då associerar till vanliga post-it lappar som brukar betyda att något är i görningen ...

Bara en gul rektangel?

Gärna några exempel, om ni orkar.

Av s.c.s.i.

Jag äger själv inte en 720, men det är en _riktigt_ fin maskin, men underbar skärm, så det är ett mycket klokt alternativ.

Vad man dock i praktien skulle tjäna på det vet jag inte, då WM är ett mycket kompetent OS, och jag är ganska säker på att programutbudet många gånger är större än den till de olika embeded-versioner av Linux.