Att kombinera påkostad hårdvara till ett lågt pris har visat stor framgång för det Kina-baserade Oneplus, som gjort sig ett namn med sina "flaggskeppsdödare". Senast ut var Oneplus X och innan dess deras senaste toppmodell Oneplus 2, som inom de närmsta månaderna får en ersättare.

I en intervju med Cnet avslöjar Oneplus medgrundare Carl Pei att generation tre av Oneplus är att vänta till slutet av andra kvartalet, det vill säga framåt sommaren. Enligt bolaget har Oneplus 2 sålt bättre än föregångaren Oneplus One, som dock gjorde ett bättre jobb i att skapa surr runt varumärket.

Vidare framgår att Oneplus 3 får en helt ny design, men därutöver går Pei inte in på några närmare detaljer om telefonen. Däremot hoppas han kanske inte helt oväntat att generation tre åtminstone ska överraska och trollbinda användare på samma sätt som när Oneplus One först avtäcktes.

Telefonen ska likt sina föregångare säljas olåsta och via Oneplus webbplats, direkt till slutkund. Därtill avser bolaget erbjuda en "bättre köpprocess", ett uttalande som skulle kunna betyda ett avsteg från det kritiserade kö- och inbjudningssystemet.