Microsofts senaste spelkonsol Xbox One S kommer med flera nyheter, som stöd för videouppspelning i 4K UHD med HDR samt något högre prestanda än originalet. Den i särklass största förändringen är dock en mer slimmad design, samtidigt som nätaggregatet byggts in i själva chassit.

Nu har reparationsguiden Ifixit skruvat isär den nya spelkonsolen, som trots en mer kompakt design är förhållandevis lätt att komma in i. Den svarta bottenplattan sitter ihop med den vita toppen med plastklips, vilka behöver bändas upp för att komma åt innandömet.

På insidan är samtliga komponenter i Xbox One S mycket mer kompakt packade än i Xbox One. Till höger återfinns en kylfläns med två värmeledningsrör, vilket kyls av en 120 mm-fläkt. Bakom denna märks det nya och fläktlösa nätaggregatet och till vänster sitter den optiska Blu-Ray-läsaren. I fronten sitter också den trådlösa delen, där en nyhet är stöd för standarden 802.11ac.

Med ovannämnda borta uppenbaras moderkortet, där den nya systemkretsen X887732-001 DG3001FEG84HR som tillverkas på en 16-nanometersteknik uppenbaras. Denna flankeras av 16 stycken DDR3-minneskretsar på 2 133 MHz med en kapacitet om 512 MB, vilket ger totalt 8 GB.

Sammantaget får Microsoft Xbox One S åtta av tio i reparationsbetyg. Pluspoäng ges för att enheten är enkel att skruva isär och inte kräver några speciella verktyg, medan minus ges för att byte av hårddisk bryter garantin – någonting som inte är fallet med Sonys Playstation 4.