Förra året introducerade Netflix möjligheten att lägga till flera användare till Netflix-konto. Detta för att sätta stopp för användare som delade sitt konto med andra utanför hemmet. Netflix har dock inte gjort någon större ansträngning att kasta ut användare från konton, men har nu börjat ta ett mer aggressivt tag kring vräkningen.

I en forumtråd på SweClockers uppmärksammas detta då trådstartarens familj blev utkastade från det primära kontot då de inte befinner sig på samma adress. Huruvida detta gäller samtliga användare, eller en progressiv utfasning återstår att se.

Att dela konton med andra som inte bor på samma adress är inte längre tillåtet, trots att Netflix en gång i tiden uppmanade användare att dela sina konton. För att göra det på ett sätt som inte bryter mot Netflix användarvillkor kräver att du betalar 49 kronor extra per användare utanför hemmet. För användare som inte vill betala extrasumman är det möjligt att exportera profiler, inklusive historik om saker du gillat, till en helt ny användare.

Har du märkt av Netflix kontovräkning ännu?