VR-headsetet Meta Quest 2 har varit ett otroligt populärt VR-headset som gett användare en fristående VR-upplevelse till ett förhållandevis lågt pris. Efter lanseringen av uppföljaren Quest 3 har det skett permanenta prissänkningar och nu gör företaget ett sista tryck för att få iväg headsetet från lagerhyllorna.

I januari gick priset i USA från 299 USD till 249 USD, vilket i Sverige översattes från 3 790 till 3 190 kronor. Med senaste prissänkningen trycks priset ned till 199 USD på andra sidan Atlanten, men någon justering av priset har ännu inte skett svenska kanaler. Möjligtvis kan vi se ytterligare 600 kronor försvinna och slutpriset landar på 2 600 kronor, men vi får se var Meta lägger svenska priset på i slutändan.

Utöver själva headsetet vill Meta bli av med diverse kablar och tillbehör som endast fungerar med Quest 2. Bland annat har Meta halverat priset på bland annat Elite-rem, inklusive varianten med batteri. Har du varit intresserad av Quest 2 tidigare, men känt att priset varit för högt, börjar det alltså bli ett rätt bra läge att göra VR-investeringen.