Juni 2007 gick datorbutiken.com samman med JME Data. Detta samgående har medfört stora engångskostnader under 2007/2008, vilket har påverkat resultatet negativt. Samtliga delar av vår verksamhet har under samma tid rationaliserats och effektiviserats för att kunna möta marknadens nya villkor.

Några av dessa rationaliseringar har varit att lägga ner de butikerna som inte varit lönsamma samt minska vår personalstyrka. Delar av vårt lager har även centraliserats till vårt centrallager i Staffanstorp.

För att kommentera ert uttalande angående vår kreditsituation - Som en naturlig följd av ett negativt rörelseresultat har vårt kreditutrymme reducerats. Våra inköpsmöjligheter är dock fortsatt tillfredsställande. Rationaliseringar har gjorts bland vilka leverantörer vi idag handlar av.

Vi har under våren jobbat mycket med uppdatering av sortimentet. Stor energi har lagts på att renodla vårt sortiment samt fokusera på vår kärnverksamhet, datorer och datordelar.

Detta har i sin tur medfört att några av de varumärken som vi tidigare har jobbat med blivit ersatta av andra eller tagits ur sortimentet. Följden av detta är en sänkning av vårt totala lagervärde pga. ett mer fokuserat sortiment, därmed ett minskat kreditbehov.

Vi har från idag valt att spegla delar av vårt sortiment för att minska hanteringskostnaderna. Detta gör att vi även fortsättningsvis kommer erbjuda konkurrenskraftiga priser det som var grund idén med datorbutiken.com.

Speglingen innebär att vi kommer visa en grön lagerindikation på utvalda produkter även om de inte finns på vårt centrallager i Staffanstorp.

Grön indikation på hemsidan kommer i det närmaste innebära en leveranstid på 1-3 dagar. Vi kommer dock snarast tillse att leveranstiden specificeras mer exakt.

Vi kommer fortsättningsviss lagerhålla större delen av vårt sortiment, och de delar av sortimentet som speglas kommer dagligen beställas från våra leverantörer.

Datorbutiken.com