I början av 2010 lanserar Intel processorn Larrabee, som kommer att användas till grafikkort i prestandasegmentet. Enligt preliminära uppgifter presterar Larrabee ungefär som Geforce GTX 285. Intel Larrabee blir därför en tredje kraft i prestandasegmentet, tillsammans med AMD Radeon och Nvidia Geforce.

Precis som konkurrenterna kommer Intel endast tillverka grafikprocessorn, och låta tredjepartstillverkare sälja grafikkorten. Nu rapporterar The Inquirer att EVGA blir en av de första tillverkarna att sälja Intels grafikkort.

EVGA brukar kallas för Nvidias mest trogna tillverkare, då de är ett av få företag som exklusivt säljer Geforce. Att EVGA väljer att tillverka åt Intel också är därför ett hårt slag mot Nvidia, som redan förlorat många exklusiva partners.

Oavsett vad Nvidia tycker är det dock intressant att EVGA intresserar sig för Larrabee. Antingen har EVGA lockats av ekonomisk kompensation för att tillverka grafikkorten, eller så anser företaget att hårdvaran är bra och värd att säljas. Hur Larrabee presterar och om kretsen kommer att kunna konkurrera återstår att se.

Källa: The Inquirer.