Integrerad grafik: PCMark 7 och 3DMark 11

Med Llano introducerade AMD konceptet Fusion för mellanklassen, där förhållandevis kraftfull DX11-grafikdel och processorkärnor levereras på samma kisel. För Trinity har grafikkretsen uppgraderats till nyare arkitekturen VLIW4 (Northern Islands), vilket borgar för ett rejält skutt i prestanda.

Prestandatester

För att sätta AMD:s nya grafiklösning på prov jämförs den mot flera olika referenssystem. Alla inställningar, både för UEFI och drivrutiner, lämnas i sina standardlägen. Urvalet begränsas för enkelhetens skull till DX11-kapabla kretsar.

Observera att resultatet mest kan ses som en indikation och en jämförelse mellan plattformarna snarare än ett renodlat prestandatest. De olika systemen skiljer sig på flera andra punkter, inte minst rörandes processorhastighet och antalet tillgängliga processorkärnor. Även om grafikkretsarna är den svagaste länken kan andra faktorer spela in och påverka slutresultatet.

I PCMark 7 visar Trinity-modellerna tydliga fördelar över äldre A8-3870K, tack vare bättre grafikprocessor och förbättrad enkeltrådad prestanda. Intel Core i5 3570K leder dock tabellen överlägset, till och med på högre poäng än med Radeon HD 7970 monterat. Anledningen är enligt Futuremark att vissa deltester använder Intels Quick Sync-teknik, vilken avsevärt snabbar på arbetet och blåser upp resultatet.

Med 3D-prestanda i fokus är det dock en helt annan femma. AMD A10-5800K dominerar tabellen stort, med A8-5600K steget under. Intel HD Graphics i konkurerande modeller hamnar rejält på efterkälken, med nästan halva totalpoängen.