Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
Sponsras av Philips
16

Testpilot: Philips Momentum 27M1F5500P – för den som gillar ljusstark bild

Nissling gör entré som testpilot och testar en ny Philips-spelskärm med allroundegenskaper.

Sponsras av Be Quiet
9

Testpilot: Be Quiet Pure Base 500 FX – ett chassi fast i en äldre era

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman tar sig en närmare titt på uppdaterade Pure Base 500-serien, som nu kommer med RGB-fläktar och USB Type-C.

31

Snabbtitt: Fractal Design Focus 2

Calle och Jonas tar en titt på Fractal Designs nylanserade "budgetchassi" Focus 2, där modellens nedskalade utförande inte riktigt stämmer överens med prislappen.

42

Snabbtest: Grafikprestanda i Marvel's Spider‑Man Remastered

Spindelmannen svingar sig över från Playstation till PC i ett av de senaste årens mest hyllade actionspel. Calle sparkar igång redaktionens testrigg för ett snabbt prestandatest.

14

Gigabyte M32QC – en böjd mellanklasskärm som inte hänger med i svängarna

Formatet 32 tum har lämnat TV-bänken och flyttat över till skrivbordet. Idag tittar vi närmare på en välvd variant från Gigabyte.

77

Snabbtitt: Sony WH-1000XM5 – en dyr och väldigt bra uppföljare

Den senaste upplagan i Sonys populära hörlursserie har testats av Calle, som sätter dem på prov mot föregångaren WH-1000XM4.

Sponsras av NZXT
31

Testpilot: NZXT H7 Elite – ett chassi när det är som bäst

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman vänder blicken mot NZXT:s senaste och mest påkostade modell i nylanserade H7-serien, där kvalitet i toppklass erbjuds.

59

Fractal Design Pop Air – prisvärt chassi med fäbless för 5,25"-platser

Fractal Design satsar på mer prispressade chassin med sin nya familj Pop, där testlabbet får besök av miditowermodellen Pop Air med något så ovanligt som dubbla 5,25"-platser.

33

Cooler Master GM32-FQ – ett trevligt tillskott i den populära mellanklassen

Kylare och chassin får nu sällskap av skärmar, när Cooler Master kliver in på den nordiska marknaden med den 32 tum stora 1440p-skärmen GM32-FQ.

Sponsras av Komplett
40

Testpilot: Att köpa en Komplett-PC – ett smärtfritt datorköp?

Komplett-PC är färdiga datorer som går att konfigurera. Testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist gör dumma beslut och begrundar resultatet.

Sponsras av Razer
36

Testpilot: Razer Blade 14 – ett elegant litet kraftpaket

Testpiloten Daniel "Dinoman" Ördén tar sig an Razer Blade 14 som är en ultraportabel bärbar dator med riktigt saftiga specifikationer och ett väldesignat yttre.

177

LG OLED 42C2 – TV som fungerar som skärm för spel och HDR

Laxen har haft lyxen att köra LG:s 42-tums OLED som datorskärm. Vad som började som ett enkelt test blev till en lång guide. Häng med om du också är nyfiken på hur det är att köra en TV som skärm.

Sponsras av Phanteks
10

Testpilot: Phanteks Eclipse G360A – beprövad grund med ett ansiktslyft

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman spanar in Phanteks senaste tillskott i Eclipse-familjen – en utmärkt uppdatering som snubblar på mållinjen.

Sponsras av MSI
24

Testpilot: MSI Clutch GM41 – trådlös lättviktare på piedestal

Testpiloten Joakim Pekkari tar sig an Clutch GM41, den senaste lättviktaren från MSI som vill gå på knock!

49

Asus Geforce RTX 3080 Noctua Edition – väldigt brunt och väldigt tyst

Beväpnat med fyra nyanser av brunt och en påkostad kyllösning tar Asus Geforce RTX 3080 Noctua Edition plats i testlabbet med löften om riktigt tyst drift.