Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
209

AMD Ryzen 9 7950X3D – mer cache för mer cash

Med hög prestanda kammar det spelfokuserade nya flaggskeppet hem utmärkelse som bra produkt, men spekulanter kan behöva is i magen.

91

Intel Arc A770 och Arc A750 – om det inte vore för drivrutinerna

Med mer polerade drivrutiner i hand tar sig SweClockers an "Alchemist" för att se om Intel med Arc bemästrat formeln för att framställa guld.

Sponsras av NZXT
21

Testpilot: NZXT H9 Flow – lyx och stil möter funktion

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman testar senaste chassit ur NZXT's premiumsegment, häftig glaspanel och gott om luftflöde står på menyn.

98

Fractal Design North – trävligt möter stiligt

Fractal Design förenar nytta med estetik i nykomlingen North. Calle har tagit sig en titt på den mesh- och ekbestyckade skönheten.

252

Gigabyte Geforce RTX 4070 Ti Gaming OC – ny skrud men samma prestanda

Nvidia sjösätter nu den bortplockade Geforce RTX 4080-modellen, som presterar både bättre och sämre än utlovat – men till ett alltjämt högt pris.

Sponsras av NZXT
12

Testpilot: NZXT H5 Flow – lättbyggt med högt luftflöde

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman skruvar i mellansegmentet, där snedvriden fläkt och luftigt inre står på menyn.

Sponsras av Phanteks
4

Testpilot: Phanteks Eclipse G500A DRGB – fokus utrymme och effektfull belysning

Gott om utrymme och mycket RGB-belysning är ett par av höjdpunkterna när testpiloten André "Yatagarasu" Uppman sätter tänderna i Phanteks senaste skapelse.

577

AMD Radeon RX 7900 XTX och RX 7900 XT – lag röd slår tillbaka med RDNA 3

Det blåser upp till storm när AMD lanserar grafikarkitekturen RDNA 3 med chiplet-design och Radeon RX 7900 XTX i spetsen.

Sponsras av AOC
23

Testpilot: AOC Gaming 25G3ZM – imponerande 240 Hz för spel

Testpiloten Björn Endre sätter tänderna i den senaste spelskärmen från AOC, med 240 Hz uppdateringsfrekvens, extra låg responstid och intressant pris.

Sponsras av LG
65

Testpilot: LG Ultragear 48GQ900 – äntligen en renodlad OLED-spelskärm på 48 tum

LG har förstått att vi PC-spelare gillar OLED och gör äntligen en renodlad skrivbordsvariant med 48-tums OLED-panel, något som vanligtvis huserar i deras TV-modeller.

16

Montech Air 1000 Premium – prisvärd utmanare i mellanklassen

Calle tar en titt på Montechs flaggskepp, som äntrar den nordiska marknaden för första gången och utlovar både kvalitet och plånboksvänligare pris.

61

Intel Core i7-13700K och i5-13600K – en prisvärd syskonduo

Intel Core 13000-serien "Raptor Lake" gör repris i testlabbet, där trions återstående två modeller får bekänna färg.

Sponsras av Roborock
42

Testpilot: Roborock Q7 Max+ – kompetent dammsugare i mellanklassen

Testpiloten André "Yatagarsu" Uppman får hemmet renstädat med automatisk och självgående dammsugare från Roborock.

Sponsras av LG
48

Testpilot: LG OLED Flex 42LX3 – TV:n som svänger

Eller: Hur Nissling slutade ängslas och lärde sig älska krökta skärmar. Det är dags att ta en titt på något så ovanligt som en böjbar OLED för skrivbordet.

Sponsras av PNY
22

Testpilot: PNY RTX 4090 24 GB – tyst och välkylt monsterkort

Testpiloten André "Yatagarasu" Uppman skruvar upp grafiken och pumpar massor av bildrutor med grafikkort i högsta segmentet från PNY.