Förra året blev det känt att årets vinterupplaga av Dreamhack skulle anordnas i Stockholm i stället för Jönköping. Nu verkar datorfesten lämna staden helt. Informationen kommer från Jönköpings-Posten som tagit del av mail från Destination Jönköping där det kommunicerats att det inte kommer bli något Dreamhack i Jönköping nästa sommar.

Kalle Pilfalk, Dreamhacks festivalchef för Europa, förklarar att Jönköping är Dreamhacks rötter men att de nu behöver lämna staden för att nå ut till fler potentiella besökare.

– Vi vill att fler ska få uppleva det som vi har upplevt i Jönköping under så många år. Fler i Sverige och i världen. Stockholm är ett naturligt steg; det är mer lättillgängligt för större delar av Sverige och för människor från andra länder som vill uppleva Dreamhack, säger han.

Enligt Pilfalk planeras Dreamhack att återkomma nästa år, men det är ännu inte klart om sommarupplagan kommer att hållas i Stockholm eller någon annan stad. EFG:s mål är dock att göra Stockholm till Dreamhacks huvudsakliga fokus i Europa.

Historiskt sett brukar biljetterna till nästa års evenemang släppas i samband med årets gamingfestival. I år har dock inget biljettsläpp ägt rum, och när biljetterna till Dreamhack Summer 2025 blir tillgängliga är i nuläget oklart.

Dreamhack har anordnats i 30 år och har sedan 2001 hållits i Elmia i Jönköping. Med åren har datorfestivalen slagit världsrekord i deltagare på lan-party och hastighetsrekord med 1,6 Tbit/s.