Permalänk
Medlem

Dockningsskärm eller station?

Hej!

Jag har precis börjat ett jobb där vi har ungefär två dagar i veckan hemifrån. Jag skulle vilja använda den utrustning jag redan har hemma inkopplat i min stationära dator, till min bärbara jobbdator. Det jag tänkte använda är tangentbord, mus och min skärm (ska köpas en till) och det som gör det lite svårt är att få det smidigt och snyggt, dvs inte koppla om allt hela tiden. Någon annan har ställt samma fråga förut och fick en sån här lösning, vilket i grunden är målet för mig med:

Till det har jag i så fall spanat in de här två:
https://www.dustinhome.se/product/5011298731/workplace-chargi...
https://www.amazon.se/UGREEN-2-i-4-ut-Skrivare-Tangentbord-Hå...

Men jag har nu sett att de skärmarna som vi har på jobbet, och som jag nog får till hemmet, är någon typ av dockningsstation i sig. Vi har den här skärmen:
https://www.philips.se/c-p/243B1JH_01/business-monitor-lcd-sk...

Jag hade från början alltså tänkt mig lösning med dockningsstation och USB-switch. Kan jag istället för dockningsstation bara använda den här ”smarta” skärmen ihop med den skärm jag redan har och då enkelt kunna byta mellan privat stationär dator och jobbets laptop? Hur skulle den kopplingen av sladdar se ut?

Ps. Skriver på mobilen så det var svårt att formatera länkar osv. Hoppas det är läsbart och tack på förhand!

Permalänk
Geeks
Jobbar med data

En skärm med inbyggd dockningsstation (iaf den modellen) kan inte dela ut USB-enheterna (mus/tangentbord) till en annan enhet än bärbara datorn (via USB-C). Du behöver fortfarande en USB Switch för att lösa ditt problem.

Vill man ha en setup med minimalt antal sladdar och enheter på skrivbordet är det en smidig lösning. Vill man inte vara beroende av specifikt den skärmen, köper man en separat dockningsstation. Med den skärmen kan man dra det som följande bild.

För att byta mellan PC och Bärbara datorn trycker man på USB Switchen och ändrar input på skärmen från USB-C till Displayport. Den primära skärmen behöver alltid vara igång för att den andra ska ha bild. Det går ju att lösa på din PC genom att dra två separata kablar, men då behöver du byta på tre ställen (det är vad jag gör).

Jag skulle dock bytt till en USB Switch som har en "fjärrknapp" så du kan gömma den under bordet.

Personligen använder jag: Aten US234

PS. Pilen från USB-Switchen till PC går åt fel håll, men men...

Permalänk
Medlem

KVM och Docka är den bästa lösningen jag har hittat, kör dessutom tre skärmar vilket små suger lite blir ju totalt 6 skärmkablar. Däremot så har ju Dell sin schyssta display MST.

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

Stort tack för hjälpen, då blir det inköp av USB-switch!

Permalänk

Har du möjlighet så ha en separat del för jobb