Permalänk
Medlem

Fractal Design North + 360 AIO upptill

Stört mig lite på att mitt Fractal North inte har stöd för 360 mm aio i toppen utan endast i fronten. Provade att sätta min 240 mm aio i fronten och fick höja fläktarna på mitt 4090 pga värmen man skickar rakt på det. Blev lite less och började mäta - hur mycket plats finns det egentligen? Varför funkar inte 360 mm radiator? Visade sig finnas prick 40 cm mellan främre och bakre vägg, och visade sig att de flesta 360 radiatorerna är precis under 40 cm långa.

Sagt och gjort. Projekt 360 startade...

Före. Cooler Master 240 mm aio, orkar inte riktigt med när man börjar överklocka 13600kf prollen till 5,6 GHz eller mer

Stor!

Tog loss frontpanelen och kapade lite

Sen i med nya popnitar

Permalänk
Medlem

I knew it! Det passar!

Men Arctics fästen var för långa. Fick fila lite.

Gott om plats.

Skruvat fast radiatorn med spacers, samt stoppat dit ett recirkulationsskydd på insidan, gjort av en skiva kydex. Ska kanske fixa något liknande i trä på fönstersidan också, så luften inte går runt runt utan istället tar sig ut ur lådan.

Permalänk
Medlem

Utan frontpanelen. Finns dessvärre bara plats för två fläktar numera

Främre radiatorfläkten borde kunna andas hyfsat väl med tanke på hur mycket space det är ovanför. Luften får svänga lite och ta sig bakåt, men det ska nog gå bra med tanke på hur lågt flöde det är genom en sån där radiator.

Nåja, det ser fränt ut i alla fall, nu matchar kylaren GPUn lite bättre storleksmässigt.
Nu måste jag väl bara göra något åt den där fula M.2 kylaren. Den är lite för bra för att plocka av, men kanske man kan sätta en liten "träpanel" framför. Kanske man dessutom kan bygga in en liten brun 40 mm noctuafläkt där, om man kanske råkar ha en liggande

Kort projekttråd blev det, ett rätt snabbt avklarat projekt. Tog väl ett par timmar att fixa allt som allt. Men planeringen tog desto längre tid. Vilken AIO passar, var ska man sätta den höjdmässigt, finns någon med tillräckligt platt pumpblock, vad krockar med vad, bla bla bla. Men nu står den där och är fin!

Tänkte jag skulle dela med mig av detta projekt i alla fall. Det var inga större konstigheter att göra, kanske man kan inspirera någon mer som bara måste ha 360 mm radiator men absolut inte vill byta chassi och helst inte vill ha den i fronten.

Permalänk
Medlem

Man kan väl inte klaga nå värst på slutresultatet tycker jag

Permalänk
Medlem

Provat lite OC,
13600kf @ 5,7/4,5 (stock 5,1/3,9)
Cinebench multicore 27088, standard ligger omkring 23500:ish
Finns kanske lite mer att squeeza ut men vet inte om jag ids hålla på så mycket :-). Men nu har man ju lite mera headroom så att säga, fläktarna går väl på 75% eller så, tempsen kanske 95-96 grader.

Permalänk
Medlem

North chassiet är faktiskt riktigt snyggt. Bra jobbat med radiatorn, allt går med vilja våld och popnitar. 😊

Visa signatur

Här sitter jag och känner in rummet och spelar dataspel.

Permalänk
Medlem

Tack, ja ibland måste man bara hugga i litegrann så löser det sig.

Arctic freezer var för övrigt inget vidare vad gäller byggkvalite. Ruskigt plastigt och rangligt pumphuvud och de två "balkarna" man fäster in det med var inte helt raka vilket gav lite halvdassig kontakt. Såg liksom att kylpastan var rätt tjock, särskilt i ett av hörnen. Fick rikta dem, tog även bort de löjliga självhäftande "brickorna" man ska fästa på moderkortet, och sen gick tempsen direkt ner runt 5 grader när den fick bättre kontakt. Så nu lirar det väl som det ska i alla fall.

Egentligen borde jag för övrigt vända pumphuvudet uppochned så att den lilla fläkten blåser mot ssd kylaren, tror det behövs mer där än vrm kylflänsarna. Men ser ut som att det kan bli tight mot övre vrm kylflänsen så vet inte om det går.