Permalänk

Problem med datorn

Hej, köpte en dator för länge sedan här på sweclockers. Den har fungerat bra men beslutade mig för att bygga om den i ett nytt chassi då nätagget inte fick plats i förra. Nu vill den inte längre starta... Har bara kopplat in det absolut viktigaste, moderkort, processor, kylare, ram och nätagg. Moderkortet lyser upp men ingenting annat vill gå igång. Händer inget när man trycker på startknappen eller försöker med en skruvmejsel.

Har kunnat funktionstesta RAM och Nätagg i en annan dator.

Delarna

ASUS TUF Z390M-PRO

I7 8700K

Corsair RM750X

Palit 2080TI

1TB Nvme Samsung

Kolink observatory Stronghold.

Någon som vet som kan vara fel, trasigt moderkort? Trasig processor?

Mvh Gustav

Permalänk
Medlem

Kan du ta några bilder på hur det ser ut? Prova även att ta ur moderkortet och starta upp den på en kartong med bara processor, minne och nätagg anslutet till moderkortet.

Ta även kort på hur det ser ut i moderkortssockeln och ladda upp här.

Dubbelkolla också så att inte strömknappen är av på nätagget.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem

Testa att återmontera alla delar i gamla chassit. Funkar det, så är det problemet med nya chassi, den kan kortsluta någonstans, eller så kablarna är fel anslutna.

Permalänk
Medlem

Ok, då börjar vi med de vanliga, tråkiga frågorna...

Har du rätt distanser på plats i nya lådan? Inte ALLA distanser, RÄTT distanser så att du kan skruva i moderkortet men inte fler?

Kopplat in alla de riktiga strömsladdarna? ATX-kontakten givetvis, men också EPS12V och allt vad de heter. OBS att det går att plugga i en 8-pinnars PCIe-kontakt i EPS12V, och då fungerar det INTE.

Använt rätt sladdar till nätagget, om det är modulärt? Såna sladdar är inte standard alls, så det måste vara de som kom med nätagget.

Kopplat in strömbrytaren rätt från lådan? Man vet aldrig vad tillverkarna hittar på med de sladdarna, ibland är det nån extrasladd för lampan.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Permalänk

Som ni ser på de halvdåliga bilderna lyser TUF Gaming i blinkade rgb färger. Har monterat tillbaka i gamla chassit. Bara rätt distanser. Händer ingenting när jag trycker på startknappen. Lyckades dock få startknappen att lysa iallafall

Permalänk

Dock lite osäker på chassisladdarna på denna. Den är en svartvit och en rödsvart. Inga markeringar eller text på dem. Nu sitter svartvit på PWR SW och rödsvart på PWR LED

Permalänk

Vet inte om det inte om det är dåligt att prova runt men ifall jag bara kopplar in den svartröda på PWR SW lyser startknappen konstant men ingen funktion.

Permalänk
Medlem

Kolla manualen för chassit om vilken strömbrytar-sladd som skall sitta var. Ingen standard på sånt.

Visa signatur

5900X | 6700XT