lägga till egen kod i ett phpbb-forum

Permalänk

lägga till egen kod i ett phpbb-forum

Jag har en hemsida www.jazzforumet.se. Jag ligger på www.b-one.net där det finns funktioner för besöksantal och så men jag skulle vilja ha en räknare från www.statcounter.com där man kan se mycket mer information om besökarna(hur länge de är på sidan, vilka webläsare de kör o.s.v.). Jag har registrerat mig på www.statcounter.com och fått en bit javascript som jag ska lägga på min sida. Var ska jag lägga in den här koden? Är det bara att trycka in den i index.php, config.php eller nån liknande fil eller måste jag mata in den i phpbb:s admingränssnitt någonstans så koden inte försvinner så fort jag gör några inställningar så att en ny index.php eller config.php genereras?

EDIT: om det finns räknare som ni tycker är ett bättre alternativ så är jag förstås intresserad. Jag vill kunna se allt allt allt om mina besökare

Visa signatur

"Tiden är en illusion, speciellt lunchtiden"

Permalänk
Medlem

Det skulle vara lättare att svara på om man fick se javascript-koden.

Permalänk
Citat:

<!-- Start of StatCounter Code -->
<script type="text/javascript" language="javascript">
var sc_project=785836;
var sc_partition=6;
var sc_security="0b424522";
</script>

<script type="text/javascript" language="javascript" src="http://www.statcounter.com/counter/counter.js"></script><noscript><a href="http://www.statcounter.com/" target="_blank"><img src="http://c7.statcounter.com/counter.php?sc_project=785836&java=..." alt="free web stats" border="0"></a> </noscript>
<!-- End of StatCounter Code -->

EDIT: jag såg precis att www.statcounter.com bara är gratis om de räknar ut statestik på de 100 senaste besökarna. Är det ok, eller ska jag se mig om efter någon annan räknare?

Visa signatur

"Tiden är en illusion, speciellt lunchtiden"

Permalänk

Eftersom du har tillgång till PHP på ditt webbhotell så skulle jag (om jag var du) ladda ner ett gratis statestikskript från t.ex. http://php.resourceindex.com/ eller http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/index.html . Fast jag skulle själv först kolla om det fans något bra sådan script på sf.net (sourceforge bara open-source). https://sourceforge.net/softwaremap/trove_list.php?form_cat=1... och du kan alltid söka genom att använda boxen på den sidan (på mitten av sidan ovanför alla resultat).

Vill du ha statistiken integrerad med phpBB kan du ju kolla på denna sidan: http://www.phpbbhacks.com/category/24

Då slipper du jobbiga gränser (dvs. om du laddar ner ett som inte har något limit).

Visa signatur

Permalänk

om scriptet körs på mitt eget utrymme på servern så måste jag väl ändå lägga till en kodrad någonstans? eller behövs inte det då?

Visa signatur

"Tiden är en illusion, speciellt lunchtiden"

Permalänk
Medlem

Enkelt att lägga till en stats räknare, bara leta reda på rätt template fil, för att det skall visas rätt skall du lägga den i headern. Den visas alltid på alla sidor. Eller vill du ha stats på hur ofta folk är på forumet eller hur ofta folk besöker resp forum delar?

Visa signatur

Fractal Define R2, Fractal Newton R2 800W, INTEL CORE I7 980, 12GB Corsair pc 12800. Ny gpu skall inhandlas

Permalänk

egentligen vill jag ju ha så mycket information som möjligt, t.ex. hur många besök respektive forumdel har.

Visa signatur

"Tiden är en illusion, speciellt lunchtiden"