Permalänk
Medlem

Byta till en nyare dator

Dottern han idag en HP 1035 bärbar. Även om den fungerar OK så är den väl slö. Tar lång tid på sig att starta och är allmänt seg och lite högljud.
Nu skall en ny anskaffas och den skall för det mesta köra Internet, Messenger, Facebook och liknande samt allt på en gång.
Vad har ni för förslag på en ny. Den kan kosta upp till tio tusen, skall vara tyst och tillräckligt snabb. Om den rymmer två hårddiskar förutom DVD:en, så att den går att uppgradera till en SSD för Windows längre fram, så är det ett plus. Skärmen vill hon skall vara minst 17 tummar. Även om det nu är en bärbar så kommer den ändå normalt att bli en stationär så vikten är nog mindre viktig.

Permalänk
Avstängd

Det är inte många datorer som har plats för två 2,5 tums diskar. Jag hade nog satsat på en dator med msata plats så du kan stoppa i en liten ssd såsmåningom.

Permalänk
Medlem

om jag säger såhär, du behöver inte en 10 000krs dator för att använda internet och några futtiga program.

Köp en för 6000kr max så klarar du dig fint. i3 processor, alt i5 om du vill ta i överdrivet mycket. (det är frågan vilken typ av kvalite du är ute efter såklart)

Du skulle kunna åka en jobbinriktad dator för att få lite längre garanti, kvalite, hållbarhet än konsument datorn. om brukar vara lite mindre prestanda i med mer kvalite som sagt. Och ni behöver inte speciellt mycket prestanda för det ni ska göra.

Permalänk
Medlem

Dagens dator är en HP Pavilion dv7 1035eo. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/pdf/c01560009.pdf
Den har ju uttag för två interna hårddiskar men som sagt den är väl ljudlig, speciellt i uppstarten och lång tid tar det också. Då har jag ända hämtat hem en nyare biosversion samt tagit bort alla program som inte behöver gå igång när datorn startas. Om jag har lite koll på vad som händer när jag startar datorn kan jag se att CPU:n ofta ligger på mellan 95 och 100%. Hårdisken som är en 5400 varvare visar att den också är en flaskhals.
Därför tänkte jag att den nya också skulle ha plats för två diskar. Jag kan då efterhand uppgradera den med en mindre SSD som systemdisk och en större vanlig disk för filerna, bilder musik och liknande. Kanske en Western Digital Blue 1TB:are. Den snurrar ju också bara i 5400 varv, men det kanske räcker när den bara är till för arbetsfiler. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140
Till Monarchy kan jag bara skriva att dagens dator kostade cirka 8000 Kr som ny och bägge mina döttrar ha var sin och bägge klagar på att de är slöa. Så en bättre dator skulle nog uppskattas. En ny dator kommer förmodar jag med Windows 7 64 bitars och bara det kräver ju ett rejält stort minne för att flyta fram på ett önskvärt sätt.
Jag letar ju på egen hand också men det finns rätt många bärbara så det ät därför jag kommer med frågan här. Någon kan ju komma ett riktigt bra förslag. Men det kanske är så att tio tusen inte räcker för att få det de vill ha.

Permalänk
Medlem

Vänta här nu... Du är medlem i sweclockers och köper, inte bara en utan 2 hp-datorer?! Aye caramba!

bygg 2 små smidiga mATX- eller minITX-datorer med i3 eller en athlon som bas så kommer du långt. Alternativt låter du inet bygga så får du garanti därigenom precis som en vanlig (skit)märkesdator.

mvh

Visa signatur

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem

sj6
Det där är väl inga bärbara datorer?
Döttrarna vill ha bärbara inte för att de brukar ta dem med sig, utan mer för att de är lätt att öppna lådan och lägga in datorn där.
När jag skall ha dator byggs det av mig själv i större låda som rymmer alla mina samlade hårddiskar. Nästan.

Permalänk
Medlem

Du borde kolla in Asus N serie om du vill ha an multimedia dator, men finns med en uppsjö av olika specifikationer så bara för du hittar en billig så är inte direkt ett kap utan brukar vara sämre dator helt enkelt.

Här är den nuvarande, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=637934 dock är den väl kraftigt för er, man ska finnas billigare versioner med i5 etc.
Och här är är den kommande uppdateringen på N serien som kommer i augusti. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=640602

Permalänk
Medlem

MSI GT780

Såg den här hos Sweclockers. http://www.sweclockers.com/nyhet/14224-msi-slapper-gt780-i-sa.... Tror ni det kan vara något. Men jag har ju också läst på här under tiden och det kanske kan vara en fördel att vänta på Sandy Bridge. Dom lär nog klara sig med enklare grafik för de spelar ju aldrig krävande spel. Men hur kan jag se vilken CPU som är Sandy Bridge?