Permalänk
Medlem

köpråd angående wifi-router

Hej Sweclockers,
Jag fick tidigare råd/hjälp med att bygga en pc och jag är extremt nöjd med den så jag tänkte att nu när det är dags att köpa en ny trådlös router att jag söker råd och tips igen här. Jag har kikat runt en hel del på Prisjakt men ja om jag skall vara ärlig så drunknar jag lite i informationen där när man försöker jämföra mellan olika och jag tycker det är lite svårt att förstå vilken information som är direkt påverkande för mitt dagliga behov.

Jag har i dag en lite billigare variant av Asus router vilket jag ifs inte misstrivs med men den har nu efter 12 år börjat strula med nyare hw (ipad, laptops, Chromecast, etc etc) på det trådlösa nätverket. Jag tänkte att det dessutom är dags att uppdatera till en router som klarar Wifi 6.
Jag har krav på att den måste ha 1 fast ethernet port för min stationära i övrigt är jag ganska öppen.
Jag bor i lägenhet för tillfället men husköp står inför dörren så en Router med möjlighet till mesh lösning är nog det framtids säkraste. Jag använder dessutom inte Open vpn eller någon vpnlösning i router utan det ligger i dag på enheterna så tänker mig att stöd för det inte är viktigt. Det finns inte något behov av stöd av mobilt bredband.
Vi har normalt 6-10 enheter som kopplar upp sig mot nätverket (telefoner paddor laptops).

Jag måste säga att Asus har verkligen ett trevligt interface att jobba med när jag konfigurerar och felsöker så jag är kanske lite partisk men återigen jag är öppen för förslag och råd.

Jag hade tänkt mig i prisbilden ca 700-1775 kr. Fokus bör ligga på stabilitet i nätverket och att inte moderna enheter får problem med router eller varandra i nätverket.

Mvh
/Lasse

ändrade prisbilden i slutet av inlägget
Permalänk
Medlem