Nätverksproblem.. "Drop TCP Packet from WAN"

Permalänk

Nätverksproblem.. "Drop TCP Packet from WAN"

Nu ska ni få något att bita i som varken farsan eller jag lyckats klura ut på några veckor nu.

Beskrivning av problemet:

När flera datorer i samma nätverk är påslagna och är anslutna till nätverket så händer det med jämna mellanrum att allting bokstavligen bara dör, i några minuter, routern gör en omstart o.s.v. Jag tappar kontakten med mIRC, msn, utorrent, precis allt, ibland i flera minuter, ibland bara några sekunder. Är det däremot så att endast 1 dator är påslagen och inkopplad till nätverket så kan det hända att allting funkar prima, den kan fortfarande dö nån gång men inte alls lika intensivt.

När det började?

Det är en jävligt bra fråga faktiskt, det var för ungefär några veckor sen. Inga stora förändringar hade gjorts, jag hade uppdaterat msn (från 7.5 till 8.5+plus) och kört med det i en vecka ungefär, samma gäller utorrent 1.7.7 utan att stöta på problem. Det kom väldigt hastigt från ingenstans.

När vi var ungefär 5 dagar in i problemet så bytade vi ut både routern och modemet, dels för detta och dels för att vi haft andra problem med det. Ingen skillnad alls, det funkade fortfarande lika dåligt. Det enda som inte är bytat i nuläget är switchen.

Majoriteten av datorerna i nätverket är även nyligen formaterade för att utesluta luriga programvaror o.s.v. Vi har testat att köra alla datorerna samtidigt utan att applikationer som utorrent, msn, mirc eller andra internetrelaterade program är igång. Ingen skillnad där heller.

Modem: D-link DSL-320T senaste firmwaren

Router: D-link DI-624 senaste firmwaren

Det som är lite intressant är följande som pågått under en rätt lång tid visserligen men jag tror ändå det kan vara iblandat på något sätt. Hur det är inblandat kan jag inte gissa mig till då jag inte ens vet exakt vad detta är för något.

http://img124.imageshack.us/img124/1259/image2yb0.jpg

Detta pågår mer eller mindre konstant, ibland sekunders mellanrum, ibland minuters. Är uppe i ett otalt antal logg-sidor vid detta laget. Olika IP-nummer från olika delar av världen, samt olika portnummer. Port-scanning? Eventuellt. Jävligt intensiv scanning isf. Vad gör man isf åt det och kan detta påverka vår internetförbindelse i övrigt? Så som att allting bara slutar fungera helt plöstligt.

Vore riktigt tacksam om jag kunde få hjälp med en lösning till detta problemet. Är det något mer än ovanstående ni behöver veta så fråga bara. Tack på förhand.

Permalänk
Vila i frid

En switch (vilken som helst duger) kostar ju under 200, köp ny. Sen är väl D-LINK ingen höjdare att köra med när man tankar torrents. Om du kikar i modemets log, droppar carriern eller bootar den om spontant eller bara "dör"? Har ni modemet på första jacket samt har adsl-filtret anslutet? Att routern bootar om kan ju bero på att den saknar kontakt med modemet. Står modem/router för varmt placerat?

Kör du med uPnP påslaget så att torrent-klienterna får luska fram egna portar? Bäst är väl att dedikera varje dator (med statisk lokal IP) att få port-forward till sin egna tankning.