Inlägg

Inlägg som Querth har skrivit i forumet
Av Querth

Ja, något måste göras i vilket fall som helst. Det här måste ha konsekvenser.

Ryser när jag läser vad Ebba Busch tycker.

Av Querth

Pris/prestanda. INET hade en grym deal på ett rtx 3070 för Sweclockers-medlemmarna under pandemin och det står sig ypperligt än

Av Querth

Känns ändå inte som en helt dålig idé. Vi har ju bevis på att partier i riksdagen medvetet försöker vilseleda och manipulera genom sociala medier så något måste ju göras.

Sen kanske det här inte är den "bästa" idén, men diskussionen är viktig just nu.

Av Querth

Obehagligt är bara förnamnet. Ska man våga sälja en begagnad enhet i framtiden? Viker foliehatten nu

Av Querth

Coolt som tusan! Måste testas

Av Querth

Hoppas på en Oled-version direkt och bakåtkompatibilitet. Om inte en Oled så blir det ett köp vid release som jag senare ger bort när en Oled släpps antagligen

Av Querth
Skrivet av Patrik356b:

De hatar ju sina kunder, så att påstå att spelen är "fantastiska" låter mest som fanboy snack.

Känner mig inte hatad alls som kund. Jag tycker jag får en bra upplevelse och spel jag älskar. Fanboy snack? Vet inte exakt vad det betyder men jag är definitivt ett fan. Metroid och zelda är bland mina främsta favoritspel någonsin.

Av Querth
Skrivet av GuessWho:

Hade det handlat om emulatorer till äldre system som inte säljs längre så hade jag nog också tyckt att Nintendo är sviniga. Men när det handlar om senaste generationen så förstår jag deras agerande.

Håller med helt.

En del personer gillar att hata på Nintendo men det är fortfarande det spelföretaget jag själv uppskattar mest. De producerar fantastiska spel som bara fungerar helt enkelt och har svårt att se varför de inte skulle göra allt för att tjäna pengar på det?

Av Querth

Hoppas det öppnar upp för mer spel i 40hz

Av Querth

Tack alla för svar!

Steam Deck - Jag har en egen Oled-version hon kan få låna/testa när hon vill och den är lite i dyraste laget och ibland kanske lite struligare än en switch

Switch - Att den kan vara handhållen är ett stort plus absolut, men det känns lite sådär att hennes favoritspel inte rullar lika bra på den, samt att den är dyrare än xbox

Xbox series S - Tråkigt att bara vara stationär men samtidigt så är den billigast och jag lägger ut pengar för gamepass åt henne tills ekonomin är bättre för familjen, det borde vara billigare än att köpa spel till en switch, men jag kan ha fel

Playstation 5 - känns lite dyr och osäker på hur deras alternativ till gamepass fungerar och hur mycket spel som finns. Ska kika lite mer på det

Jag har inte bestämt mig än men kikar på begagnade alternativ i fint skick också. Ska prata med henne lite mer och se vad hon föredrar! Hon har ju bara nintendo switch som referens så ska fixa Fortnite på datorn och har ett par xbox-dosor hon kan testa spela med så får vi se vad hon tycker.

Igen, stort tack! Det är lite annorlunda att tänka ur hennes perspektiv än mitt egna, jag skulle aldrig själv tänka på en xbox då jag primärt spelar på PC

Av Querth

Konsol åt 10-åring

Hej! Ett av mina syskonbarn fyller 10 år i mitten av Maj. Hon älskar TV-spel och Anime (Specifikt "Demon slayer") men har ingenting att spela på förutom Roblox på telefonen. Hon önskar sig nu en konsol och har nämnt nintendo för där har hon spelat fortnite och demon slayer-spelet.

Min tanke är dock att Nintendo-switchen är ju inne på sista versen och att spelen hon faktiskt vill spela finns på andra konsoler. Fortnite på Xbox-series S är ju många mil bättre än vad det är på switchen tex.

Samtidigt så är det väl smidigt att hon kan ta med sig switchen eller spela på den när familjens TV är upptagen.

Ska väl tilläggas att dem inte har mycket pengar därför tänkte jag överraska att hjälpa till med en konsol som passar och gamepass+xbox känns som det mest ekonomiska alternativet?

Svar uppskattas jättemycket!

Av Querth

Hype! Jag tar två 😁

Av Querth

nintendo switch

Av Querth

Spännande! Jag vill minnas att någon från AMD var väldigt exalterad över Zen 5 långt tillbaks innan typ zen 2 eller 3 lanserades?

EDIT: "in an older AnandTech interview with AMD Zen architect Mike Clarke, he was so excited about Zen 5 that he wanted to be put to sleep so he could wake up when it launches. Zen 4 isn't even out yet"

Redan 2018 Jobbade han tydligen på Zen 5, rätt crazy

Av Querth
Skrivet av landahl:

Det där att AAA spel skulle kosta en hundralapp efter något år stämmer knappast, inte på Steam i alla fall.

Ptja, rätt stor skillnad på något år och några år

Av Querth

Spel har ju aldrig varit billigare än idag. Mycket går att få gratis och typ alla AAA spel kostar en hundralapp efter några år. Hobbyn är fruktansvärt billig vilket är riktigt kul

Av Querth

Kul ändå, mer uppskalning är bra! Spelar man något som inte stöder dlss idag blir man ju besviken då det fungerar ypperligt i de flesta fall

Av Querth

Skulle vara kul om gamers nexus kunde besöka och göra en video om Stenbrottet

Av Querth

Känner ändå att jag kan ta Nintendos sida i det här i det stora hela. Emuleringen kan vänta tills switchens livstid är över.

I en tid när spel är byggda kring mikrotransaktioner och tveksamma betalningsmodeller känns det väldigt skönt att Nintendo är något man alltid kan lita på när man köper ett spel. Switchen är den bästa konsolen jag någonsin ägt. (Oled-modellen specifikt)

Uppskattar arbetet med diverse emulatorer något enormt ska tilläggas och alla förbättringar det kan medföra. Men yuzu eller liknande kan ligga på hyllan några år.

Av Querth

Kört med Steam deck Oled ett tag nu. Igår var första gången jag testade HDR i deep rock galactic.. och holy moly vilken upplevelse det var. Bara sett HDR på tveksamma IPS/VA-skärmar tidigare men det här var en annan sorts upplevelse. Kändes som att gå till något sorts Ultragrafik-läge i spelet.

Tydligen ska HDR inte vara så bra i deep rock heller, men alltså det kändes väldigt platt att inte spela med HDR aktiverat efteråt.

Enda nackdelen är att man måste höja screen brightness en del och det lyser upp för mycket av sovrummet när sambon ska sova bredvid