Inlägg

Inlägg som Iliyena har skrivit i forumet
Av Iliyena

Betalar för YT Premium och avaktiverad Adblocker, men ändå ska de skada min upplevelse i Firefox.

Testar på Bredbandskollen, 80-90 Mbit ner, 60-70Mbit upp (100/100), startar ett klipp i vanlig 1080p30fps, fungerar hyffsat om jag inte hetsar spolandet framåt... 1440p eller 1080p60fps fungerar uselt, samt sekunder innan sidan laddar ofta, pratas om 5 sekunder och bandbreddsbegränsningar på Reddit om man inte kör Chromium-baserat.

Sen fryser filmer ibland medan ljudet spelar vidare, måste ta mig till sekunden efter frysning för att bilden ska spela vidare eller ladda om hela sidan

Av Iliyena

Ooops, "You miss 100% of the shots you don't take." - Wayne Gretzky, men andemeningen är den samma.

Av Iliyena

Gick igenom båda som finns hittills, finns väl 1-2 artiklar att till att göra på samma tema? Använder oväntat många av dessa funktioner utan att tänka på det. Måste se udda ut om man står bredvid och inte kan några av dem... Poppar upp massa saker utan att man pillar på musen alls

Av Iliyena

En riktig AI eller nån liten algoritm som kunde varit en del av zoom-verktyget för folk som ser sämre i Windows hela tiden...? Hoppas det verkligen inte är nått de hållit på som kunde varit ett hjälpmedel.

Av Iliyena

Nice, men kanske onödigt 😉 (Nyheterna poppade upp lite udda så vart först säker på att detta var årets skämt fördolt i villhöver)

Av Iliyena

Använder kontrollpanelen varje dag, man måste ju fixa och trixa med enheten till den gemensamma in och utgången av ljud på jobbet då det buggar sönder hela tiden med flera användare på samma dator... Det kanske de ska fixa innan, sina äkta mjukarubuggar ;D

Av Iliyena

Inloggad för att slippa reklam... utloggad för att slippa bloat... Kan inte det vara en perk för att vara betalande; Ta bort rekommendationer och ALLA SHORTS!

Av Iliyena

Kamerorna sticker ut, det är ett svart hål på framsidan på de båda för kameror och sensorer, fingeravtryck på skärmen är fel plats imo och fungerar dåligt på alla telefoner jag testat det - särskilt på jobbet, minsta smuts så stukar man tummen med att försöka 10ggr med promten tryck hårdare, en Samsung-telefon med 15-20% betyder att jag har ca 30 minuter podd med nedsläckt skärm oftast, alltså ca 5% på riktigt, iOS eller One UI är pest och kolera...

Sampling size; Sambon kör iPhone så använt 4,7,8/SE,12 Pro i omgångar sporadiskt, jag har haft Samsung S3, S4 (Touchwiz och LineageOS), S5 (Touchwiz och LineageOS), S6 (Touchwiz och LineageOS), S10, S21 och nu S22 som jobbtelefon under åren.

Av Iliyena

*Norsk skogkatt ^_^

Av Iliyena
Skrivet av Thomas:

Svävarna var lite sådär, men du har missat något om du inte kört igenom HL2 och episoderna!
Det är ju inte fullt samma sak såhär 20 år senare dock, så frågan är om du skulle känna någon magi av det nu, när nostalgin inte finns där.

Kan plocka upp Deus Ex idag och spela det utan problem, så grafikens upplösning osv. är inte ett problem. Men stilen i HL2 och nyare CS/TF är inte alls i min smak... Något känns lite för rent även när de lägger på handritad patina. ;D

Av Iliyena

Återbetala vad man köpt i fullpris-krediter till Crunchyrolls prenumeration så slipper man att folk gnäller oftast... 2 års prenumeration utan att det kostar brukar släta ut 99% av användarnas ilska... Att fortsätta 6 månader till gamla prisplanen med nya större biblioteket (även om det inte är det man vill se som finns mer av eventuellt) kan vidare släta ut den användarbasen. Det finns fina sätt som minskar intäkter till en början men inte skapar arga kunder, jag hade inte velat ha massa arga kunder även om de fortsätter betala, för det gör att folk tenderar att börja leta andra/olagliga lösningar när man gör minsta lilla fel framgent. :S

Av Iliyena

"Gemensamma temat är remakes! Half-Life 2 är perfektion, så Valve verkar inte vara så pepp på att göra någon ny version av det. Eller uppföljare. Vafan." - Jag gillar inte hur det ser ut från vad jag orkat titta xD De där svävarna man bränner runt på kändes så off i styrning att jag valde "Half Life: Opposing Force var så bra, jag skiter i detta" ;P

Av Iliyena

Svepgester via Nova Launcher yepp, annars de digitala knapparna, annars kan man inte ligga "före telefonen", saknar kapacitiva knappar faktiskt, störde aldrig något man gjorde på skärmen och höll skärmen renare. Efter 4 år med pillarboxing och punchhole har jag fortfarande inte kommit förbi hur fula hålen är och dumt högre skärmar är. Helt förlorat utrymme i de flesta fall. Nämn inte fingeravtrycksläsning i skärmen, det fungerar så sällan att jag väljer att skriva min pin oftast (S21 och S22). Den kapacitiva på baksidan är min alltime favorit (Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus), speciellt när den kan användas för att scrolla och ta ner statusfält+snabbinställningar.

Bring back 16:9, alla sitter på skärmar som är längre och smalare men med mindre total yta att se på film än förr utan att ens tänka på det. Bästa telefonen jag haft över tid sett är min Xiaomi Redmi Note 2, Galaxy S6 om man modiferade lite för batteritid följt av Nokia 7 Plus och Leagoo M8 Pro (5,7" 16:9 för under 1000kr <3). Sämsta är ju de första rent krasst; HTC Tattoo, Motorola Defy samt Motorola g6. Mellanmjölk; Nexus 4, Galaxy S3, S4, S5, S10, S21, S22, Xiaomi Mi Mix 2S, Motorola g5. Snart en Fairphone 5, hoppas den gör mig mindre frustrerad med sin storlek

Tar inte in kameran i denna diskussion, den var bra i vissa för sin tid men ändå den i Mi Mix 2S med GCam (IMX363 var sååå bra) som tagit mina bästa bilder någonsin.

Av Iliyena

Kan man be om färre uppdateringar? Att datorn vill ladda ner +120MB och installera uppdateringar till Steam sker så ofta att jag undrar vad Valve har för brister som behöver alla uppdateringar... xD

Av Iliyena

Svarade Nej på frågan... frågade sambon om hon betalade för sitt fortfarande... hon kör Apple/iOS... så nu har jag sagt upp Netflix som vi inte använder och startat ett YT Premium Familj istället och sparar därmed 99kr totalt då Apple fortfarande tar en summa mellan... 179kr/mån via hennes iPhone bara för henne vs. 179kr/mån för oss totalt som familj (4 barn att bjuda in i framtiden ) via YT direkt.

(99kr/mån för billigaste Netflix som vi inte rört på en månad plus, varit betalande medlem sedan 2012-10-15, så nästan exakt 11 år och nästan bara barnen som rört det senaste året nästan, deras förfall började när de avbröt att producera mer Daredevil för länge sedan, inte för att den var superduper men den var som jag upplevde det omtyckt och bra enligt tillräckligt många för att inte avbryta pga. lite licenspengar, över 10k har jag knappast fått ut i värde därifrån om man inte räknar kronor för varje dag barnen använt det)

Av Iliyena

Något mörkt med en skvätt lila, just nu en skog med en lila-aktig himmel. Alla saker som låter mig välja mörkt är mörka, så fort man minimerar sitt spel eller webbläsare skall inte en halv våning lysas upp.

Av Iliyena
Skrivet av RaidSoft:

Verkar bero mycket på hur man får sin tjänst, när det gäller stadsnät exempelvis så har jag sett det beteendet från alla leverantörer komma och gå, även sett priserna gå upp för alla leverantörerna runt samma tidsperiod sen sjunka ner igen nån månad senare som en "våg". Har man en tjänst där de är operatör och leverantör så kan jag tänka mig det inte händer på samma sätt.

Det är konstigt, men jag tror säkert att det är så; "Du valde just oss fast du hade alternativ så vi ska behandla dig sämre trots det förtroendet."

Av Iliyena
Skrivet av RaidSoft:

Rätt säker att alla operatörerna gör detta så du behöver inte ens hålla reda på vilka som gör det eller inte, bara anta att alla gör det.

Aldrig tidigare i mitt liv, så jag har min egen lista annars är det orättvist ^_^

Av Iliyena

Kollade just för min del och 369:- betalar jag till Bahnhof sedan 2 höjningar från 299:- på 8 månader och 329:- är listpriset igen (ingen kampanj, ingen rabatt, ingen hårdvaruhyra osv.)... Har planerat att byta, får slå slag i saken nu, passade inte senast pga. helgdagar osv som kunde genererat dagar utan internet med uruselt mobilnät.

Även fast detta är fullt lagligt osv. så kan jag hälsa ansvariga för alla operatörer som läser detta; Det är fult och jag glömmer aldrig, aldrig. Byt namn och slå ihop företag bäst ni vill, jag glömmer inte.

Av Iliyena

Sandisk Ultra Fit har jag ett 32GB som funkar fint, mitt är nog en äldre version, tuggar på över avg. 80MB/s i HD Tunes grund-benchmark;
https://www.windowscentral.com/sandisk-ultra-fit-review