Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona

In-home streaming och cloud compute är framtiden. Betydligt mer plånboksvänligt på sikt, måste bara vänja folk mer vid den tanken

Av Llorona
Skrivet av Keneay:

Nu pratar du äpplen och päron, att bli tvingad att köpa och installera allt genom en och samma butik är inte samma sak som att tillåta något att köras eller öppnas från en USB-sticka. På en konsoll kan du handla via den låsta butiken eller gå till valfri fysisk butik och köpa ett spel, det kan du inte för en iPad. Sen att spel idag sällan är kompletta på skivan man köper är en annan fråga..

Men en skiva fungerar ju fortfarande inte på andra operativsystem och de betalar royalty till sony/xbox. Så är väl samma sak? Antingen får spelbutiken pengar. Eller så får apppubliceraren pengar.

Av Llorona
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

iPhone är bättre exempel än iPad, då mindre har en iPad.
I Usa bland de som har smartphones så är det väl över 50% av alla som har iPhone. Denna iPhone är den elektronikpryl av alla som de använder mest till precis allt, jag menar förutom ringa, surfa, så betala, kollektivtrafikkort, gymkort, rabattkort, låsa upp saker.
Det är sjukt att en pryl används till så mycket och det är ett enda företag som styr med järnhand över vad som ska finnas på denna och under vilka villkor.

Nintendo switch däremot är en spelkonsol som inte alls gör så mycket mer än att ibland köra några spel. Nintendo Switch existens påverkar inte så många.

Man kan ha olika åsikter kring Apple. Jag kan inte begripa att stater som inte ser USA som sin storebror vill ha Appleprodukter och bli helt inlåsta av Apples villkor och inte ser någon säkerhetsrisk med detta. Med det sagt tror jag andra världsdelar kommer gå ifrån Apple. Samma sak med att gå ifrån Google.
Men när utvecklingen går emot att mobiltelefonen precis som datorn bara är en webbläsarklient, så kvittar det egentligen mobiltelefonerna kan bli segmenterade i framtiden. De i Kina kommer köra icke västkompatibla mobiltelefoner etc.

50% är väldigt långt ifrån att avveckla andra alterntiv som android, mastercard, laptops, smsbetalingar och swish. Åtminstonde för samhällstjänser väl?

Av Llorona

Mitt enda lyckade quiz. Måste varit mycket enklare än alla andra? Visst att detta är ett område jag nördat in på oerhört mycket.

Av Llorona

Är det någon här som har koll på en handkontroll likte Nvidia shield controller som gör det möjligt att höja/sänka volymen och tips på hur en mappar det isåfall? T.ex. på android tv eller windows.

Min gick precis sönder

Av Llorona
Skrivet av star-affinity:

Apple har också varit tidigt ute med saker om vi ska köra den dansen. Exempelvis kom Face ID med Iphone X (släpptes 2017) och verkar fortfarande vara den bästa lösningen för ansiktsavläsning (därav flärp som nu dock blivit ”Dynamic Island”).

Betänk också att det Apple är ett teknikföretag. Android och PC/Windows är väldigt många oliJodåka företag. För mig inte så konstig att Apple inte är bäst på allt hela tiden, men av någon anledning känns det som att teknikvärlden ofta jämför Apple mot ”alla andra”. Men kanske har det att göra med att Apple i mycket ”kör sitt eget race” med eget OS för både mobila enheter och datorerna.

Jodå, Apple är ju riktigt grymma och är vad som de andra måste slå. Om inte apple lanserar en produkt med en funktion blir det sällan branschstandard väl (på grund av marknadsandelar och hype)?

Jag föredrar appleprylar för allt utom jobbet och plånboken. Vanlig windows får mig alltid bli ledsen, så märkligt med alla dubbla menyer och sånt som kom med windows 10.

Nu gälller tråden telefoner. Vikbara skärmar hoppas jag på ska bli nästa stora grej, men lär väl bli mer andra gadgets som AR.

Av Llorona
Skrivet av star-affinity:

Har de?
Tycker länge man hört att Apple ligger före och de verkade de fortfarande göra gällande enkeltrådad prestanda. Men Snapdragon som Samsung S24 har är onekligen med i tävlar och i vissa fall starkare!

Bara att gratulera Samsung (och Qualcomm antar jag...).
Själv kollar jag hur läget är när Iphone 16 släpps. Då får jag lov att skaffa en ny telefon via jobbet. Kanske det blir att jag går över och testar Android. Men kan tänka mig att Iphone 16 kommer ha vissa övertag när den kommer och då måste jag ju vänta till S25...

Kanske inte rakt igenom. Följde ungefär fram till iPhone x kom ut. Men kan ha kollat mer på pris per prestanda på den tiden, så litar inte helt på minnet.

Men tidigt ut med nya funktioner som snabbladdning, nfc, inga ladduttag, trådlösladdning, 120hz. Inga flärpar. Mer ram och minne . Vikbara skärmar.

Av Llorona

Android har ju länge haft bäst prestanda/komponenter på många delar av telefonerna.

Konstigt de inte satsat på snabbare inladdning av appar och allt sånt. Är ju det, batteritid och skarp skärm som vanliga användare tycker är "prestanda"

Av Llorona

Medlem och följt i över 10 år. Älskar teknik och smarta lösningar. Tänker detta mest är forum för "nördar" som gillar detaljer, kunskap och optimering, med tanke på er som ifrågasätter oss bakåtsträvare. Mer offline gör susen för många med hälsoproblem, koncentration eller diverse svårigheter.

Däremot efter jag började mäta grejer (oura) och att hjärnan blivit sämre börjar en bli mer försiktig med hälsan.

EMF är en riktig grej. Testa stäng av routern på natten och se hur din sömn eller HRV påverkas.

Någon annan som nördat in på detta och som vet hur ikeas står i detta avseende? Nära sängen skulle jag säga alla gör bäst i att skippa eluttag. Helst röda lampor

Var riktigt najs med smartplugs, men efter en flytt så har jag bättre rutin på att starta/stänga av manuellt och tveksam till att sätta igång igen.

Av Llorona

Framförallt om det sker designändringar eller större skillnader som påverkar skärm, skärmyta, inga knappar/uttag (t.ex faceid) eller batteriförbättringar. Lagring och processor spelar ingen roll, då allt är på molnet och jag använder bara webbläsare. Kameraförbättringar är alltid trevligt men de är för dyra om jag hade betalat själv. Varannat år brukar vara rätt bra, men inte hänt så mycket på sistone jämfört med pengarna.

Nästa feature jag ser fram emot är vikbar skärm eller liknande.

Av Llorona

Har inte sett på mycket sista åren och använder mest för inspiration för "Top 10 i sverige just nu". Nu fick mina föräldrar panik och behövde prompt se på något, så de valde att skaffa eget konto istället för 49kr. Ska varit smidigt och de fått med sin profil sa dem.

Nedgraderade till 720 för att bidra till statistiken, ska nog säga upp efter sommaren om allt går väl

Av Llorona

Vilken sort tycker ni en ska köpa? Tycker amazons ser prisvärdigast ut. Är det svårt att hitta böcker?

Läser inte supermycket, men slänger ändå alla fysiska böcker.

Av Llorona

Annonsen är avslutad

Av Llorona

Acer K27HUL 1440p 70fps ips

Hej!

Har insett jag aldrig använder två skärmar längre och har hellre snyggare kontor med endast en skärm.

Har inte haft denna som huvudskärm, men funkat bra och utan anmärkningar, bra färgåtergivning. Nu när jag fotar märkte jag en pytteliten repa som jag aldrig set innan, och skärmen har lite skavsår på vänster sida där den legat mot min andra skärm.

Värt att notera är att jag inte har kvar foten, kartonger eller hittar kvittot. Kan skicka med ett rätt klumpigt bordsstativ för två skärmar om det önskas. Lite repor på det och lösa och har några lösa plastkåpor (över bultar), det går avmontera ena armen men är en bit som kommer synas (använde den som hörlurshängare en period. Finns vesa fästen från 100 kr på amazon, som jag själv byter till för den skärmen jag behåller.

https://www.displayspecifications.com/en/model/2cf672b

Bor i Göteborg och avhämtning som gäller.

Läs hela annonsen här

Av Llorona
Skrivet av johanandersson:

Vikbara elscootrar är nog fortfarande tillåtet på Västtrafik. Säg att du bor på landet och åker buss in till t.ex. Göteborg men sen har en halvtimmes promenad från bussen till jobbet.

Aha, ja det är ju smidigt helt klart!

Synd man inte får ha cyklar med sig på samma vis, men det har börjat bli mer tillåtet sista åren. Sen finns det ju styr och ställ som verkar bättre alternativ i just göteborg för den som gillar cykla, också kommit till typ alla ställen jag rör mig vid.
Tappade hakan häromåret när någon tog med sig sin elspark i en butik. Även om man får det känns det rätt oartigt, men bra för dem som inte bryr sig

Av Llorona
Skrivet av johanandersson:

Roligare, lättare att förvara och ta med på kollektivtrafik, inte fysiskt jobbigt med risk att svettas på väg till jobbet.

Vadå, man har ju cykel för att inte åka kollektivtrafik? Varför åker du kollektivtrafik om du har en elscooter och är det ens tillåtet?

Av Llorona
Skrivet av Myllerman:

Om inte spelsuget riktigt finns så skulle jag nog fundera några extra gånger. Visst kan den väcka ett spelintresse som varit i dvala men finns en risk att den hamnar på hyllan efter den initiala wow faktorn lagt sig. Vet du vilka spel du vill lira på den?

Du har rätt, bra råd! Är mestadels hemma, så då kan jag lika gärna sätta upp min shield att fungera med steamlink. Och kan isåfall kanske också göra detsamma från mac + säng. Behöver ev en till kontroller, men det är betydligt billigare. Och om jag skulle behöva bli fast på andra ställen än hemma skulle det räcka med någon onlinetjänst för de veckorna. Starkt köplust bara, men finns ju bättre saker! Kanske en riktig stol 😅

Liknand darksouls, batman, controll och liknande AAA. Hade gärna spelat om cyberpunk, men var inte så handkontrollsvänligt.

Av Llorona

Blivit riktigt sugen på steam deck eller rog ally. Spelar nästan inget längre och körde allt via gamestream på tv:n. Fick mig tänka det gäller att bli portabel och mer bekväm.

Däremot har jag redan en ok stationär dator och van med in-home streaming.
Någon av er som testat t.ex backbone för att köra steam link på iPhone? Verkar ju som ett sätt billigare att få bättre grafik men med lite inputlagg.

https://www.cyberphoto.se/mobiltelefoni/gaming/backbone-one-p...

Av Llorona

Att ha telefoner mobilt helt klart. Annars har jag inte upplevt några direkta skillnader, t.ex. knappt ägt en vanlig plånbok för sedlar och allt har varit rätt digitalt (91a).Klarna för e-shopping, FaceId och bankid är också favoriter

Av Llorona

Ser ut att vara väldigt tugndrivet. Gick knappt spela när det kom ut på 3060ti för det var så mycket framedrops eller andra knepiga problem. Men alltid kul för nästa generations kort om de kommer spela detta